Две бебета починаха от отровно мляко в Китай

Общо 1253 деца са отровени с меламин
16 сеп 2008 16:30,
3
Две бебета починаха от отровно мляко в Китай
Снимка: БГНЕС

В млечната смес, предназначена за кърмачета, е открит меламин, който се добавя за повишаване нивото на протеини. Предозирането обаче води до образуване на камъни в бъбреците, както се е случило и при бебетата.

По официални данни на Министерството на здравеопазването на Китай две пеленачета са починали, а 1253 са пострадали сериозно.

Австралийските медии съобщават, че починалите бебета са от най-бедната северозападна провинция Хан Су.

Производителят на млякото SanluGroup е най-големият производител на детско мляко в Китай. 43% от акциите му
принадлежат на новозеландския гигант Fonterra. SanluGroup е изтеглила цялата си продукция от пазара с дата на
производство до 6 август.

Министърът по контрола на качеството на Китай е съобщил, че следствието се опитва да изясни по какъв начин толкова голямо количество меламин е попаднало в млечната смес. Според него "вероятността фермерите да добавят веществото в прясното мляко е нищожна. Уверени сме, че заразяването на млякото е станало на един от сборните пунктове".

Представител от Министерството на здравеопазването уверява, че отровното мляко не е било изнасяно, но има данни, че 25 т от продукцията са били експортирани в Тайван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е нужно да консумираш вреден продукт,за да се разболеш.Още по-нелечимо е да се заразиш от въздухът дори на тия които са ползвали такива.Всичко в природата е навързано.Кой копае гроб другимо по такива начини,и той пада в него.В България няма опасни химико умишлено обработени продукти.Има неправилно изработени.Но това,при натиск да се спазват технологиите се поправя много бързо.А една от първите ви крачки е,да си поправите производството на необходимите суровини.Качествена земя ли няма,за производство на животни и растителни храни.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е далече и България от подобен сценарии!! Държавата, в лицето на ДВСК и РИОКОЗ си правят експеримент със здравето и издържливостта на нацията ни, защото допускат на пазара всякакви млечни и колбасарски миксове!!! Но как ще разбере редовият гражданин това, като автентичния вкус на млечните и месни продукти и фабрикати отдавна е изчезнал от българските магазини!!! Корупцията и безхаберието в тази държава са грандиозни!!!