Почва Световното за пренасяне на жени

На трасето с дължина 253,5 метра има пясъчни, асфалтови и тревни участъци, а също така водно препятствие, дълбоко един човешки бой
30 юни 2006 15:25,
Почва Световното за пренасяне на жени
Ако жената е прекалено лека, мъжът й трябва да се натовари допълнително с раница, докато докара тежест от 49 килограма. Снимка: Корбис
От 30 юни до 2 юли във финландския град Сонкаяври ще се проведе световно първенство по пренасяне на жени, съобщи РИА Новости.

Шампионатът се провежда в Сонкаярви ежегодно, започвайки от 1992 година, а международния си статус е получил през 1996 година. Тазгодишният международен турнир се провежда вече за 11-ти път.

Главните състезания ще се състоят в събота, на 1 юли. Организатор на мероприятието е Асоциацията на предприемачите от Сонкаярви.

За участие в шампионата са се регистрирали 45 двойки от различни страни по света, в това число САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Норвегия, Естония, Австралия, Сингапур и, разбира се, Финландия.

Съгласно правилника на състезанието, дължината на трасето ще е 253,5 метра. На него ще има пясъчни, асфалтови и тревни участъци, а също така и водно препятствие, дълбоко не повече от един човешки бой.

По това трасе участникът в състезанието ще се стреми възможно най-бързо да пренесе жена си.

Обаче задължително е условието, че пренасяната жена не трябва да е по-малка от 17 години и трябва да тежи минимум 49 килограма.

Ако жената е прекалено лека, то мъжът й трябва да се натовари допълнително с раница, за да докара тежест от 49 килограма.

Ако по време на състезанието участникът изтърве жена си, го глобяват с 15 секунди. Във всеки „старт“ участват по две двойки: двама носачи и две жени. След края на състезанието за победител обявяват двойката, преминала дистанцията най-бързо от всички. Победителите получават ценни награди и, разбира се, бира.

Световният рекорд е 55,5 секунди, поставен е през 2001 година от Марго Усорг и Биргит Улрихт от Талин и е записан в Книгата на рекордите на Гинес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание