120 кмета с досиета

ДПС е №1 по новоизбрани кметове - агенти на ДС, следват БСП и ГЕРБ
9 ное 2007 08:45,
17
120 кмета с досиета
Един на всеки трима от оповестените над 400 кандидати с агентурно минало е бил избран за кмет. Снимка: Булфото
ДПС е първа политическа сила след изминалите местни избори, ако се смята броят на избраните кметове, издигнати от партията, които са били свързани с Държавна сигурност, съобщи Инфорадио.

Един на всеки трима от оповестените над 400 кандидати с агентурно минало е бил избран за кмет.

ДПС има и най-голям брой кметове с агентурно минало – 41, като само един е в коалиция с друга партия, всички други са самостоятелно издигнати от движението.

На второ място се нарежда Българската социалистическа партия, чиито кметове-агенти са 31, от които 26 са издигнати от БСП, а останалите петима – от коалиции с участието на левицата.

ГЕРБ има 7 кметове, свързани с Държавна сигурност, двама от които са подкрепени и от други партии.

Общо 120 са новоизбраните кметове в цялата страна, които са били свързани с бившите тайни служби – Държавна сигурност и Военното контраразузнаване.

75 от тях са станали кметове още на първия тур на изборите, а 45 са преборили конкуренцията си на балотажа.

14 от кандидатите, свързани с Държавна сигурност, са били сигурни кметове още преди изборите, тъй като са били единствени претенденти – 1 от тях е от БСП, останалите 13 са от Движението за права и свободи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
40 ГОДИНИ Е СРОКА А СА МИНАЛИ САМО 18
15
0
 
2
 
! Отговори
родопски преди 16 години
ние сме готови да се самоунижим това важи за дпс
14
0
 
2
 
! Отговори
fea преди 16 години
KOLKOTO I NECIVILIZOVANO DA ZVU4I IZHODA E SAMO-NASILSTVENO SVALYANE OT VLAST .,,NEJNATA REVOLYCIA" OPUSTO6I BG I SE OKAZA NEPODHODYASHTA ZA NARODA NI !
13
0
 
2
 
! Отговори
Rainbow преди 16 години
ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА Е ОБРЕМЕНЕНО С БИВШИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ,КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ,ЗАМ. МИНИСТРИ И СЕ СТИГНЕ ДО КМЕТОВЕ.НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО.НИЕ НЕ СМЕ НАРОД,СЛАВЕЙКОВ ГО Е КАЗАЛ...НИЕ СМЕ ОВЦИ,КОИТО ЧАКАТ РЕДА СИ НА" ЗАКОЛЕНИЕ"...ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПРЯМО НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ.ГОРКО НИ...
12
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Щом има хора, които номинираха за кмет Бриго Аспарухов и такива, които гласуваха за него за каква управия говорим?
11
0
 
2
 
! Отговори
демократ преди 16 години
Българи,защо се учудвате на това,че 120 кмета са агенти и доностници,служили на ДС и КГБ...Защо???След като президента на България е агент и доностни на ДС и КГБ и ние го търпим,то следва,че надолу в иерархията ще са все такива.В народното ни събрание гъмжи от агенти и доностници,в посолствата ни по света е пълно с такива и то посланниците са предимно "такива",в министерски съвет се оказа,че рабитят 13-14,а може би и повече ченгета и т.н. и т.н Те всички се пишат вече демократи,а не е така - Kогато видиш някой, подкрепял диктатурата, изведнъж да каже "О, сега аз съм демократ!" е пълна манипулация,лъжа и демагогство. Така че политическата общност и хората у нас трябва сами да решат какво да се прави с тези лица.БКП(BСП) е съставено от бивши комунисти или тяхните деца със абсолютно същите комунистически възгледи и хитра манипулираща "машина"...
10
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Аз не виждам защо тази новина трябва да учудва някого , за всичко сме виновни НИЕ самите защо ги избираме , Аз съм роден и живея в едно родопско селище където до втория тур се беше докопал един от горепосочените , и мога да ви кажа че резултата не беше добър за него Има малко неща в тази държава които зависят все още от нас и си мисля че това е нещо с което можем да се преборим.
9
0
 
2
 
! Отговори
In преди 16 години
и не искам да ме управляват ченгета. Кога в тази държава ще бъдем управлявани от някого, който знае какво да прави с властта? Абе, да крадат, но да оставят и за тезиу от които крадат, и те да се почувстват горе-долу нормално.
8
0
 
2
 
! Отговори
Лудия преди 16 години
Никога няма да се оправи тази Държава докато им курупция в нея. Дори скапаните Румънци са по добре отнас.
7
0
 
2
 
! Отговори
Chachala преди 16 години
Всеки както може :) аз съм доволен от всичко
6
0
 
2
 
! Отговори
НАРОДЕН ФРОНТ ЗА БЪЛ преди 16 години
"...бившият директор на 6-то управление в Държавна сигурност и настоящ издател на вестник Земя Димитър Иванов...."За какво говорим...ченгетата са навсякъде, те дърпат конците вчера и днес..това са хора като куку, сас, нвд...момчета за мръстни поръчки, готови и майка си гола да изтипосат на околовръстното..Докога ще се оставяме така лесно да бъдем манипулирани?Умишлено българите са с най-нисък жизнен стандарт!Време е да кажем всички заедно СТОП на червените олигарси и на кардиналите от ДС!Искаме - ДА ЖИВЕЕМ ДОСТОЙНО НЕ САМО УТРЕ НО И ДНЕСПредлагам да започнем изграждането на инициативни комитети, от личности несвързани с управляващите партии и кардиналите от ДС..Да се подготвим от сега за НОВИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ!
5
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Имам чувството ,че Българския народ е подложен на някакъв експеримент.. То или крадливи ще са управниците или ще са най-некадърните и корумпирани.. Полиция,съдии работят за мафията .. Чак не им пука .. от Европейския съюз постоянно ни плашат с предпазни клаузи заради корумпираното ни правосъдие но познайте- ефекта е точно никакъв... Въобще не им пука, че примерно ще страда българския народ от това.. Иван Костов краде,краде и още е в политиката същото е и за Симеон заграби Български земи и имоти за 2 милярда и пак е на власт сега половината кметове от ДС е как е възможно такова безочие вече нали преди 18 години уж скъсахме с миналото.. Купуват се гласове пред очите на полицията и нищо... Почвам да си мисля ,че сме част от експеримент до какви граници ще стигне търпението ни... А може би вече си мислят ,че е безгранично.. Ние сме егати търпеливите ***... Просто не мога да повярвам ,че сме толкова търпеливи.. Нашата чаша няма ли дъно?
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
еее ми кажете им имената.. Много се дразня така пуска се само част от информацията и хоп мълчание... И защо не се оповестиха преди изборите кои са тия хора да не ги избираме... Като 25 годишното месо- писахте за него след като го изядохме...
3
0
 
2
 
! Отговори
Агент 07 преди 16 години
На коя държавна сигурност са били агенти. На БГ или на съседката. Или и на двете !?
2
0
 
2
 
! Отговори
malen4o преди 16 години
Misli6 li 4e ako e Sider4o ili Gerber4o 6te ti e po dobre, mnogo se byrka6 vsi4ki sa edni ***, nqma opraviq! Lek den
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
С такъв лидер,какви да са кандидатите?! Етествено,себеподобни! Докога ще търпим това? ДОКОГААААА? Някой да даде рецепта!!!!