Наше момиче спечели Международна олимпиада по руски

Ученичката Деница Дзипалска стана абсолютен победител на ХІІ-та Международна олимпиада по руски език в Москва
1 юли 2008 14:39,
27
Наше момиче спечели Международна олимпиада по руски
Снимка: БГНЕС

Българката Деница Дзипалска (73 СОУ, София) стана абсолютен победител на ХІІ-та Международна олимпиада по руски език в Москва и получи стипендия с право на обучение в Руската федерация по специалност „Руски език и литература”, съобщиха от Руския културен и информационен център в София.

С дипломи І степен бяха отличени учениците Христо Бошнаков (133 СОУ, София), Валентин Иванов (133 СОУ, София), Лора Микова(133 СОУ, София).

С дипломи ІІІ степен: Александра Фирсова (VІІІ СОУПЧЕ, Варна), Даниела Петрова и Александра Токаджиева (СОУЕЕ, Русе), Илеонора Щеглова (133 СОУ, София), Максим Василев(ГПЧЕ, Плевен), Олга Никонова (ГЧЕ, Бургас).

Със специална номинация за най-добър отговор пред комисията „Страна и култура” бе отличен Валентин Иванов (133 СОУ, София).

ХІІ-та Международна олимпиада по руски език се състоя от 22-29 юни в московския Държавен институт за руски език „А.С.Пушкин”. Олимпиадата се проведе под егидата на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература.

Участниците в съревнованието са чуждестранни ученици, изучаващи руски език в училища, гимназии и самостоятелно на курсове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nqkoi moje li da mi kaje drugata godina koga 6te se provede tazi olimpiada otnovo?Blagodarq predvaritelno =)
25
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
бедния руски език.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
22, много си ***!Не са ли ти го казвали досега,та да се скриеш някъде и да не се показваш изобщо оттам?"Скайп" си е "Скайп" "на руски" бе, хора...
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Сине майчин, по този начин ти плюеш и Българския език....Няма по-близък до нашия от Руския език.Македонския е само диалект.Преди да напишеш тук каквото и да било, направи си една екскурзия до Плевен и околностите му, и после , ако имаш съвест пиши пак.Още нещо99% от хората, правили нещо за тая страна през изминалите години, можеха да четат руски учебници и техническа литература в оригинал.Уверявам те, не е никак *** езика.Но съпоставки с Английски или Немски не мога да направя, тука просто не ни давт технически подробности и ноухау.Да са живие и здрави братята Руснаци,спасяват ме от време на време и при проблеми със западната прехвалена техника.Просто в техните форуми и търсачки има всичко, даже с преведени на руски схеми и ръководства.При това -напълно безплатно.
22
1
 
0
 
! Отговори
Путин преди 15 години
Руския език е най - простия език. Дори езикът на маймуните и по-съвършен!
21
0
 
1
 
! Отговори
Деосманизатор преди 15 години
На Османчо бих му препоръчал да учи френски (ако не е го е научил вече) ама ме е гнус...На заинтересованите препоръчвам за дообразоване -> кореспонденцията на казаците със султана... Османчо, и тебе те имам предвид... Мнението ми за такива като тебе се покрива със съдържанието на гореупоменатото.А иначе браво на децата.За всички останали - интереси или не: руска кръв се е ляла за да ни отърве от игото... И хиляда години да минат - не ще се забрави.
20
0
 
0
 
! Отговори
БС2003 преди 15 години
Предполагам "Скайп" си е пак "Скайп" на руски, това ще да е собствено име на програмата, а собствените имена не се превеждат.
19
0
 
0
 
! Отговори
Дарина преди 15 години
Браво Саше,поздравявам те за успеха !Ще занеса статията на баба ти на село....леля Дари
18
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 15 години
А как е "skype" на български;-)Много се радвам за достойното представяне на нашите участници:-)
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Можеш да си сигурен, че ако на руснак му кажеш или напишеш "скайп", ще разбере за какво става въпрос :)
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, някой знае ли как е " skype " на руски? Благодаря !
15
0
 
0
 
! Отговори
pak az преди 15 години
ah kolko mrazq muslims
14
0
 
0
 
! Отговори
Biser преди 15 години
ko da vi u4a nasraniq ezik....
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Я гледай ние да не си върнем заграбеното от османците .. виждам, че ти вече си готов ;)
12
0
 
0
 
! Отговори
Стефан Чолаков преди 15 години
Ти си оптимист. А песимистите учат китайски :-).
11
0
 
1
 
! Отговори
Осман преди 15 години
Учете турски ,балъци....Ще ви трябва,като си върнем заграбеното от руснаците...
10
0
 
1
 
! Отговори
Стефан Чолаков преди 15 години
"Олимпиади се провеждат по всички популярни езици, които се изучават. Само че, досега не сме излъчвали абсолютен победител. Това, че не сте чували, не значи, че не се провеждат."Не съм сигурен какво значи "абсолютен победител". Иначе, момичето с което седях на един чин спечели същата олимпиада в Москва преди 14 години, доколкото си спомням със 147 от 150 възможни точки.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Олимпиади се провеждат по всички популярни езици, които се изучават. Само че, досега не сме излъчвали абсолютен победител. Това, че не сте чували, не значи, че не се провеждат.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Между другото--наистина в цял свят се търсят учители по руски
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защото с руски може да се кандидатства за готина специалност!!!Аз влязох в университета с руски, записах японски и в момента работя за Тошиба.