Пламен Юруков: Не съм бил и не съм агент

Синият лидер твърди, че у нас има три вида капитали – червен, приватизационен и капиталът на хората като него, които са оцелели въпреки всичко
23 юли 2008 09:20,
27
Пламен Юруков: Не съм бил и не съм агент
Снимка: БГНЕС

Лидерът на СДС Пламен Юруков категорично отрече да е бил свързан по какъвто и да е начин с бившите специални служби или със съвременните служби за сигурност.

"Категорично заявявам, че не съм бил агент нито на бившите нито на съвременните специални служби. Тази тема за мен е приключила", каза пред бТВ Пламен Юруков.

Той каза, че повече няма да коментира тази тема.

"Нищо не ме притеснява от Яне Янев", бе краткият отговор на лидера на СДС в отговор на въпрос дали не е притеснен от изявленията по негов адрес от страна на лидера на партия „Ред, законност и справедливост“.

Юруков каза още, че в страната има три вида капитали в страната – единият кръг е свързан с червения капитал, вторият е свързан с приватизацията по време на управлението от 1997 до 2001 година и третият кръг е капиталът на хората като него, които са оцелели въпреки всичко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Ina преди 15 години
Чууууудя си се и се мая... Отде този ненадминат интелект 19 разбра, че има чат като не стои на "компа"... Явно е със свръхестествени способности!
25
0
 
0
 
! Отговори
руди преди 15 години
хич ме не брига бил ли си или не си бил агент. агент ли си или не си все още. ти просто си бита карта момко. казвам ти го аз - еден от първите седесаре. един от тези на които такива като теб се изплюха в душата. ако не те махнат, СДС ама хич няма да го бъде. стига експерименти и реализиране на плановете на БСП. от къде се пръкна ти бе момченце. как така стана член на СДС през 2003г, а през 2007г оглави партията. я ходи се скрий някъде. прави си парите, както виждаш никой не ти пречи. пери, кради, доносничи сега ти е паднало. само не се мяркай всред старите седесари, щото може да си изпатиш. сериозно говоря. всяко нещо има граници на търпение. а ако искаш, може да отидеш в Казахстан, там явно те тачат, що ли така?
24
0
 
0
 
! Отговори
неразбиращ преди 15 години
От многото обясения на господина не стана ясно нищо - явно философите така обясняват, че нищо да не се разбира...майсторлък!
23
0
 
0
 
! Отговори
. .. ... преди 15 години
Юруков донася на службитеСиният лидер Пламен Юруков най-вероятно е бил агент на бившата Държавна сигурност и в момента продължава да сътрудничи на службите. Това се твърди в листовки за шефа на СДС, пуснати в пощенските кутии в парламента. Неофициално се твърди, че шефът на вътрешната комисия и депутат от НДСВ Минчо Спасов и Татяна Дончева от Коалиция за България разполагат с материалите, съобщи вчера агенция "Всеки ден". И двамата обаче отказаха коментар.За Юруков отдавна се твърди, че се е подвизавал като агент Сотир на ДС. Досието му обаче не е отворено, защото той все още е действащ агент и законът го пази. Нямам никаква принадлежност към бившите служби, заяви за пореден път вчера Пламен Юруков. Той съобщи, че декларацията му за това била качена на сайта на СДС и е издадена още през август миналата година. Юруков бе категоричен, че не е имало лидер на СДС, срещу когото да не са разпространявани компромати. Службите на ДС се използват за политическа разправа и това е с цел да се дискредитира националната конференция на СДС през уикенда, обявиха от "Раковски" 134. По думите на Юруков атаки срещу него се готвели още през февруари-март, а през следващата седмица той очаква още компромати срещу себе си. Пламен Юруков е бил вербуван през 90-те години от Националната служба за защита на конституцията/така се казваше НСС тогава/ под псевдонима Сотир.Използвани са бизнес контактите му с ВИС-2 и Васил Илиев, където Юруков е движил търговията с кафе и Кока-Кола в Гърция. Този човек пусна в реализация план на Ахмед Доган за овладяване на СДС. Този план се реализира от Христо Бисеров и неговите маши в СДС-Пламен Радонов, Пламен Минев, Захари Желязков, Цоньо Ботев и други от клуба "Сенатор". Пламен Юруков е назначен за почетен консул на Казахстан у нас през 2000 г. На това място е трябвало да бъде Васил Божков-Черепа, но Юруков го е преборил. Представете си за какви покровители става дума. Да не говорим, че Казахстан е рядко авторитарна страна и изборът на Юруков не е случаен. Пламен Юруков е съдружник на известния строителен мошеник Димитър Бърбуков, а през 1995-96 е бил съдружник и със собственика на скандалната фирма "Фронтиер" Красимир Георгиев.Преди 10 ноември 1989 г. Георгиев е бил инспектор в Благоевски районен комитет на БКП. Отговарял е за "Енергопроект". В неговия отдел е работел и Румен Овчаров. Именно оттам тръгва топлата връзка между двамата.Прокуратурата се зае с фирмите на Юруков Софийската градска прокуратура (СГП) образува преписка и започна проверка на фирмите на лидера на СДС Пламен Юруков, подписали договори за проекти по САПАРД и попаднали в "черния списък" на земеделската европрограма. СГП започна разследването си в сряда, след като се самосезирала по публикацията на "Монитор" от вторник. Това съобщи зам. градският прокурор на София Роман Василев пред "Монитор". Делото е разпределено на прокурора от СГП Нелчо Неделче
22
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
OGROMNATA CHAST OT SEDESARITE SA NEGATIVNI ILI KRAJNO NEGATIVNI LICHNOSTI ! TOVA NJAMA DA VI POMOGNE , NO TRJABVA DA SE KAJE .
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този път *** ударихана камък с този пич...Ще видим как те ще се оправдават след следващите избори,*** такива ..
20
0
 
0
 
! Отговори
другар преди 15 години
Другаря *** 19, не наричай хората ***. Най вероятно някой ти е дал на теб жълти стотинки да изливаш тук злобата си. Виждаме, че ти висиш на компа защото така са ти наредили. И понеже се явяваш адвокат на един съмнителен тип, който го разбраха й кучетата що за стока е, то ясно е, че си едно подсттавено злобно ***, което изпълнява жалката си поръчка на господарите си. И като всяко *** след като драскаш простотии из интернет ще бъдеш изритан от собствените си комунистически господари като ненужен ***.
19
0
 
0
 
! Отговори
dp преди 15 години
бе, вие всички които сте писали тези коментари..........ква е тая злоба бе...........егаси простотиите, егаси чудото..........не вярвам Юруков да лъже....по- скоро вярвам, че някой ви е платил по 5 лв. за да изпишете тук всички тези простотии и болни фантазии..........всеки който е работил е успял........а тоя не го мързи да работи и не виси пред компа, за да чати във форумите като вас......*** с ***.....заради такива като вас Бг е на тва дередже
18
0
 
0
 
! Отговори
приватизатор преди 15 години
Тоя дрънка за приватизацията 1997-2001 г. Ми нали тогава на власт беше неговата партийка СДС, която вече остана в историята.
17
0
 
0
 
! Отговори
Спетема преди 15 години
На такава "партия" такъв "лидер" й се полага. Всеки си заслужават господарите.
16
0
 
0
 
! Отговори
кафеджия преди 15 години
"Оцелял" и по времето на комуниста премиер Любен Беров станал представител на "Спетема кафе". Да ти имам "оцеляването"...
15
0
 
0
 
! Отговори
една преди 15 години
ВИЖ ПОУЧИ СЕ ОТ ЦАРЯ - ЗАМЪЛЧИ ПОНЕ И КУЧЕТАТА ЩЕ СИ ПОЛАЯТ И ЩЕ СПРАТ. А ТАКА КАТО СЕ ОПРАВДАВАШ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ОПЛИТАШ И НАКРАЯ ЩЕ ПАДНЕШ !!!! СТИГА СИ ЛЪГАЛ И СИ НИ ПРАВИЛ НА БАЛАМИ - КАК ТОЧНО СИ ОЦЕЛЯЛ НАПУК НА ВСИЧКО ??? И КАПИТАЛИ СИ НАТРУПАЛ - КАФЕЕН БОС !! ХАЙДЕ БЕ !! ЧЕ И НИЕ ОЦЕЛЯХМЕ ПО ЧУДО С МНОГО ПОТ И ТРУД,НО С КАПИТАЛИТЕ НЕ НИ СЕ СЛУЧИ, А И КАФЕ-НИШКАТА НИ СЕ ИЗПЛЪЗНА И ПАК СМЕ СИ БЕДНИ НА ЗАПЛАТИ !! СМЯТАШ ЛИ , ЧЕ НЕ СМЕ ОБРАЗОВАНИ ИЛИ УМНИ КАТО ТЕБ И ЗАТОВА СИ ОСТАНАХМЕ БЕДНИ ??? ХАЙДЕ ПРЕСТАНИ С ТЕЗИ СЪЧИНЕНИЯ ЗА ДЕЦА !!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Едва ли има човек, който да вярва на лъжите на кафеения бос.
13
0
 
0
 
! Отговори
Яне преди 15 години
Абе какво СДС, бе, какви пет лева?! Какво е изобщо това и има ли такова нещо? Нека някой каже какво е това.
12
0
 
0
 
! Отговори
ANONIMEN преди 15 години
Да бе, умират от страх от СДС - хахахахахахаха
11
0
 
0
 
! Отговори
Яна преди 15 години
комунистите ги е страх от СДС и започнаха да лъжат народа пак!Не бадете отново *** за ваше добро е!Успех на СДС!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Един друг и той викаше - не съм бе, не съм и не съм бил....Не съм Гоце, Гошко съм.....Тези си приказват репликите по сценария, макар че публиката отдавна не им вярва и само ги освирква...Ама пука ли им от публиката.Главното е сценаристите и режисьорите им да са доволни от тях.
9
0
 
0
 
! Отговори
Благой преди 15 години
Нека Юруков да каже,какви са отношенията му с Благой ДИМИТРОВ от Кюстендил, който владее пазара на кафе в цяла Югозападна България. Какви са контактите му със сестра му, която е женена в Париж и как тройката пере парите на БСП необезпокоявана досега от никого.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой да знае за политик - непродажник? "не съм бил агент нито на бившите нито на съвременните специални служби". А нещо за ЧУЖДИТЕ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ? Там май че е най-голямо присъствието на продажните ни политици!
7
0
 
0
 
! Отговори
Казахстан преди 15 години
Гузен негонен бяга. Никой не му вярва на тоя съмнителен тип...