Шамар за Маккейн. Старият му приятел Колин Пауъл подкрепи Обама

Имаме нужда от президент, който да бъде личност, олицетворяваща еволюцията, аргументира се Пауъл
20 окт 2008 13:10,
9
Шамар за Маккейн. Старият му приятел Колин Пауъл подкрепи Обама
Колин Пауъл. Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Колин Пауъл, бивш държавен секретар на САЩ от 2001 до 2005 г., застана на страната на Барак Обама, след 25-годишно приятелство с Джон Маккейн, пише в днешния си брой италианското издание La Republica.

"Убеден съм, че в този момент на американската история имаме нужда от президент, който да бъде личност, олицетворяваща еволюцията: необходима е смяна на поколенията", заяви Пауъл.

В интервю по канал Nbc Колин Пауъл обясни, че не става въпрос за поддръжка на расата: "Ако ставаше въпрос за раса, то щях да направя това изявление още преди месеци".

Бившият държавен секретар споделил, че причината за подкрепата му за Обама е станала "неувереността" на сенатора републиканец Маккейн пред лицето на икономическата криза, изборът му на кандидат-вицепрезидент в лицето на Сара Пейлин и все по-агресивния тон на предизборната му кампания.

Според Пауъл  е настъпило време "да се придаде нов имидж на САЩ: президентът трябва да използва властта си, за да възстанови доверието в Америка и да я постави начело в борбата срещу бедността и глобалното затопляне".

Барак Обама бил щастлив да разбере мнението на Пауъл, а Маккейн философски заявил: "Аз винаги съм уважавал и съм се възхищавал от генерал Пауъл, ние сме стари приятели и не съм учуден от избора му".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Handel преди 15 години
А пък Обама му обеща да го направи свой съветник.Едно време Ъотъргейт избухна защото зам.директора на ФБР се обиди на Никсън че не го направил директор.Но иначе всички се обявяват за много принципни и твърдят че се измятат като фурнаджийски лопати заради принципите, а не поради лични причини.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не мисля, че приятелството има значение, когато въпроса, който се решава е бъдещето на човечеството. Това е и добър повод да вметна, че не трябва да се гласува от лоялност за дадена партия, а именно поради заслугите й. Хората по света са откърмени с тая идея, а ние тепърва трябва да изчакаме пенсионерите да си отидат, за да се разделим с нея.
6
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Наистина американците се нуждаят от еволюция. Соц лагера претърпя революционни промени и започна да забравя наследството на комунизма, но САЩ си останаха със същите хора, същия манталитет и доктрина както по време на студената война. Светът се промени, а САЩ се промени към по-лошо - ограничиха се свободите на хората, има поголовно следене и слухтене. САЩ загуби доверието на света и сега в средата на финансовата криза, предизвикана от крах на доверието, има нужда от еволюция. Колин Пауъл споделя мнението на военните за решаване на кризата, а не мнението на сенаторката от Аляска, която е за трета световна война. Обама е избран именно като новото лице. За пръв път черен, за пръв път роден в най-голямата мюсюлманска страна. Той наистина е подбран така, че светът да възприеме по нов начин САЩ, затова говори и огромната подкрепа за Обама от неамериканци. Дано само така добре подбраната визия да подкрепи новото начало в отношението на САЩ към света, а да не е само параван за същата политика, все пак доколкото виждаме се подкрепя от военни, а те са най-консервативни. Истината е, че с Обама и без Обама САЩ се нуждаят от еволюцията, която да ги върне обратно в демокрацията. Светът има още по-голяма нужда от това.
5
0
 
0
 
! Отговори
rowena преди 15 години
Много абсурден довод извежда Пауъл с който прецакава едно 25годишно приятелство!Какъв подъл и завистлив янки.
4
0
 
0
 
! Отговори
rowena преди 15 години
Убеден съм, че в този момент на американската история имаме нужда от президент, който да бъде личност, олицетворяваща еволюцията Наистина в момент на дълбока криза само *** ще дооправи хаоса пълен:)
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха, много ясно че Павъл ще предпочете Обама...
2
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Този ход се нарича "Аберацио иктус". Казвам например в подкрепа на ДПС(ужким) Крайно време е ние българите да забравим, кланетата,и петвековните унижения ???? Е кой подкрепям??? Атака или ДПС?? Вие мислете малко с главите си. Има хиляди хитроумни политически ходове, за които ние не сме и сънували...
1
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Как е застанал на страна на Обама казвайки, че той ..."олицетворява еволюцията, превърнала *** в човек.." бе вие луди ли сте??? Това е най-голямата и силна приятелска подкрепа, казана по много тънък, ювелирен начин. Евала!!!!