Експерт: Рано изразихме позиция за Македония!

"Вземането на страна е в конфликт с националните ни интереси"
Обновена: 21 май 2015 15:11 | 21 май 2015 15:00, Анисия Иванова
33
Експерт: Рано изразихме позиция за Македония!
Юлий Георгиев. Снимка: Bulgaria On Air

Позицията ни за ситуацията в Македония е прибързана и се намесва във вътрешните конфликти на страната, коментира пред телевизия Bulgaria On Air експертът по сигурността Юлий Георгиев.

Според него България е трябвало да настоява терористичните групировки да бъдат разоръжени и да се спре нахлуването им на територията на Македония.

"Предприемането на военни действия по границата ни с Македония също не се изтълкува добре от македонската общност и не е от наша полза", допълни Георгиев. По думите му вземането на страна по вътрешно националния конфликт е в противоречие с националните интереси на България.

"Това дори настройва част от македонската общественост срещу позицията на България. Едно от най-правилните ни действия от страна на българското правителство е това, че беше изразено нежелание и тревога да се дестабилизира ситуацията в Македония", уточни той.

Преговорите между двете воюващи политически партии е възможен сценарий за изход от положението, който вече се реализира, каза още Георгиев. Според него евентуални провокации и терористични атаки може да нарушат диалога между Груевски и Заев.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Скърбящ по бг преди 8 години
Не ти трябват врагове с премиер като Б.Б
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Белград е основан от цар Борис така че кое е сръбско българско и македонско в западните покрайните -всеки ще защитава собственото си мнение т.е всеки с/у всеки .Ако Балканите са обединени славяни и всеки зачита историята на другия без да се надцакват ще бъдем една непобедима сила
18
7
 
3
 
! Отговори
Косово йе Срби иа! преди 8 години
След мъдрото и правилно изказване на Лавров и фундаментално проницателните писания в руската преса за великобългарските имперски аспирации към изконно сръбски земи, като Западните покрайнини, сръбските и македонските форуми подхванаха бодро историята на Шопското (Трънско блр.) възстание против "българските фашистачки окупанти" и София, като исконно сръбска територия.
17
1
 
20
 
! Отговори
/ преди 8 години
Защо Лавров е прав?Защото Македония не подкрепя санкциите срещу Русия.Следователно както Сърбия бе в приятелски отношения сРусия и не подкрепи политиката на омраза,затова и бе спретнато Косово и с коридор даден от БГ бе бомбардирана и Косово дадено за държава на терористите от Армията за освобождение на Косово,така не е изклюно да се повтори варианта в Македония.
16
2
 
7
 
! Отговори
Лавров_Шаломский преди 8 години
В момента 10 мил. българска армия е съсредоточена, по границата с Македония. Това са 246.321 елитни дивизии, въоръжени до зъби с 7436.2 полски танка от най-ново поколение и около 4000 джавелина за унищожение на 100-те танка Т55, които българите подло подариха на македонската армия, а последните продадоха. По приграничните летища са съсредоточени 10000 щурмови самолета тип "Щука", на който българите в момента качват симфонията на Шостакович (древнобългарски род), за да се използува при атаката.
15
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Както през 91-ва я признахме, така и сега, България взе становище без да пита българина. И в двата случая правителствотот беше "посъветвано". Ако погледнем назад, след ВСВ, българската политика по Македония никога не е била българска.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ви разбират на вас тиквите, от вас по-големи експерти няма.
13
5
 
5
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Ха-ха-ха!полк. о.р. Юлий Георгиев е почетен професор на УнБИТ.Бивш шеф на НСС от 90-те години.Само бивши милиционери са тези експерти!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
доста хора в източна македония, не само онези 100.000 с бг националност открито искат влизане на армия, така че никак не беше зле постъпката..не се е харесало на говедата в скопие и гвуйович, но нас ни интересуват обикновените хора там..а станишев нека си дрънка на английски, он е интернационал :)
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писна ми вече,от къде изпълзя този измислен "експерт"?! Да не се окаже и този кадър на дс и станал "експерт" с московско образование,а? Айде обратно в кофата и шута! България над всичко!
10
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни тъпотии!!! Напротив много добре направихме че показахме малко зъби и че ни има! Тоя *** иска да си траеме в миманса и да се ослушваме и съгласяваме с всичко, типичен комунист би продал и майка си... Тоя път браво на Бойко за това с армията!!!
9
12
 
9
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Dolu Russia¡¡¡
8
4
 
11
 
! Отговори
. преди 8 години
Изказване на топ дипломат Лавров"Обективно казано,събитията се разгръщат в Македония на фона на отказа на правителството да се присъедини към санкциите към Русия и подкрепата която Скопие дава за Турския газопровод ,за който много хора възразяват в Брюксел и зад океана".
7
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aбсолютно правилно мнение, но позакъсняло. В началото правителствените гламуци наговорят такова, че се чудя дали езика им не е обявил независимост от мозъка им, и чак след няколко дни се включват експертите.Жителите на Молдавия и Грузия също се отказват от евроинтеграция, а Латвия не иска да купува газ от новия терминал в Клайпеда, Литва. Избира "стария" партньор "Газпром".
6
11
 
14
 
! Отговори
ined преди 8 години
Преди повече от 20 години умните хора бяха казали че единствения начин за Македония е да се раздели по-вертикала - източната и българите отиват към България, западната и албанците към Албания пък който не се чувства нито българин нито албанец да върви в Сърбия. Ама Жельо сакън някой да не го изпревари взе че се изквака "Ето ние първи признаваме нашите западни съседи" - баси тъпака непоръбен, после Сърбия само с Черна Гора и Македония дето не воюва.
5
4
 
24
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Какъв авторитет може да има държава с *** и зомбиран народ който 25 години избира на власт едни и същи ***.
4
2
 
19
 
! Отговори
сасенак преди 8 години
От толкова много експертни експертидържавата ни експертно потъва и губиекспертно авторитет!
3
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко *** пак го съветват хамериканците кръвопийци и войнолюбци
2
3
 
12
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Кой ви се скара-я кажете сега бързо!
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По брой експерти по национална сигурност на глава население България е 1 в света.