Трусовете в Македония продължават

Ново земетресение до Охрид, където е имало вулкан
9 юли 2017 09:26, Петя Славова
16
Трусовете в Македония продължават
Снимка: Reuters

Серията земетресения в Македония продължава – трус със сила от 4,0 по скалата на Рихтер е регистриран в 22.52 часа (местно време), показва справка на интернет страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Още по темата

Епицентърът е бил на 14 км североизточно от Охрид и осем километра източно от село Косел, в близост до което е разположен и единственият активен вулкан на Балканския полуостров – Дувалото. Дълбочината на труса е била два километра под земната кора, пише "Фокус".

Във вечерните часове на събота районът бе разлюлян от още един силен трус. В 21.31 часа (местно време) е регистрирано земетресение от 3,7 по Рихтер, с епицентър 11 км североизточно от Охрид и шест километра източно от село Косел. Дълбочината на труса е била пет километра под земната кора.

Малко по-късно, в 21.57 часа (местно време), в района е последвало ново земетресение от 2,5 по Рихтер. Епицентърът му е бил на пет километра източно от Охрид и на пет километра североизточно от Косел, с дълбочина от пет километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
9
 
! Отговори
Янко Сандански преди 6 години
Ако бях македонец щях да си оскуба от яд задните части, но не съм, и само се кефя.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как още не са ни обвинили за заметресенията?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макетата са измислили земетресенията, ама още не са измислили копчето за спирането им
5
1
 
11
 
! Отговори
Аххх преди 6 години
Ееееей макетата пак правят ядрени експерименти и искат да превземат слънчевата система. Ще ни взривят без да разберем Ей, те са много зли :((
4
3
 
9
 
! Отговори
Фенчо преди 6 години
А Вулкан и Рихтер македонци ли са?Или само Батман е от Прилеп......
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа има няколко действащи вулкани, най-известния е Етна, но не е единствен. Около него има още няколко активни. Формално погледнато, исландските вулкани също са в Европа. Но нито един действащ и дори потенциален вулкан няма на балканския полуостров. Газове и топла вода излизат на много места, това не значи, че има вулканизъм. Но македонците като нищо и вулкан да са заровили по времето на Александър Македонски :)
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Везувий какво е? Четка за зъби?
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа има един-единствен действащ вулкан и това е Етна в Италия. Какъв е този действащ вулкан в Македония, макетата нещо пак се правят на интересни, а иначе дано се успокои земята и спрат тези трусове.