Северна Македония отваря ресторантите следващата седмица

За отваряне на границите е рано, съобщават от тяхното здравно министерство
22 май 2020 05:00, Петя Славова
6
Северна Македония отваря ресторантите следващата седмица
Снимка: БГНЕС

Институциите в Северна Македония обявиха, че в началото на следващата седмица заведенията отново ще отворят врати за своите клиенти. За отваряне на границите все още е рано, защото в такъв случай ще пропадна голяма част от мерките, съобщи МИА.

Министърът на здравеопазването Венко Филипче заяви, че се очаква Комисията по заразни болести да вземе решение по този въпрос в петък.

Относно отварянето на границите, министърът заяви, че този въпрос трябва да се реши в координация със съседните държави. Това е била и причината да посети Гърция, където са обсъждани начините за преминаване на границата, необходимите тестове и безплатно здравно обслужване на заболял от коронавирус по време на престоя гражданин на другата държава. Очаква се отговорът на гръцката страна, поясни Венко Филипче.

Министерството на външните работи е провело срещи с повечето съседни държави, но Скопие ще изчака отговора на Атина, който ще бъде предложен и на останалите.

Трябва да се намери решение за по-лесно преминаване на границите с цел избягване на скупчване на много хора на едно място. Най-важният ангажимент е да се осигурят условия и пътуването на гражданите, и самият престой в другата държава да бъдат колкото е възможно по-безопасни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Vladi преди 3 години
До АнонименEdin den ste bide cjala
3
0
 
1
 
! Отговори
А в България преди 3 години
Кога?
2
1
 
2
 
! Отговори
ЕС преди 3 години
Северна Македония кога ще продължи работата на двустранната комисия по добросъседския ни договор? Как ще се реши въпросът за Гоце Делчев? Не приемам агресия и обвинения от македонска страна, ще си ги спомня, когато отново бъде разгледано кандидатстването на Северна Македония за ЕС. ЕС няма полза от държава, която води антибългарска политика. Македонците са на път да се удавят на края на Дунава.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А южна западна и източна?