Секссимволът Никос Вертис: Бягах от жени на сцената

Певецът идва за голям концерт у нас за първи път
13 юни 2016 10:04, Александър Попов
13
Секссимволът Никос Вертис: Бягах от жени на сцената
Снимка: Twitter

Гръцката звезда Никос Вертис ще пее за първи път в зала Арена Армеец на 16 юни. Красавецът готви фурор с голям оркестър с бузуки и грандиозно светлинно шоу. Никос Вертис има няколко платинени дискове. Песни като "Ако си една звезда", "Искам да ме почувстваш", "Нали не мислиш" се пеят не само от феновете му на Балканите, но и в цял свят.

Дни преди концерта певецът даде интервю за Dnes.bg, ъс специалното съдействие на организаторите от BG Sound Stage.

Имаш фенове по цял свят. Има ли човек или случка, които са ти направили най-силно впечатление?

Не мога да посоча такава, защото всеки почитател е важен за мен. И няма значение дали е мъж или жена. Най-важна е любовта към музиката, за това не мога да ги измервам.

Обхваща ли те сценична треска преди участие?

Вече не! Когато бях по-млад със сигурност, но това вече е останало в миналото. Сега, когато се кача на сцената нивото на адреналина се покачва неимоверно. Но не бих го нарекъл "сценична треска", опитът си казва думата.

Имал ли си гафове или забавни случки на сцената?

Всъщност, много! Помня, че преди 10-12 години в Деня на жената, на сцената се качиха много дами, които ме наобиколиха и искаха да ми свалят ризата. Изплаших се и избягах!

На кой инструмент предпочиташ да свириш повече – китара или бузуки?

Бузукито винаги ще остане по-близко до сърцето ми. С него свързвам и голяма част от детството си, израстнах с този инструмент. Китарата е сравнително нов инструмент за мен. През последните години наблягам повече на нея, но само за да се науча добре. Аз не съм китарист. Предпочитам бузуки!

Има ли разлика в начина, по който те възприема публиката в Гърция и в чужбина?

Има разлика. Гръцката публика е свикнала с мен. Хората могат да посетят мой концерт почти всяка седмица, това е нещо като участие в нощен клуб. В сравнение с тях, концертите в чужбина имат по-силен енергиен заряд. Там публиката ме вижда веднъж на няколко години и иска да извлече максимално от преживяването.

Как ще обясниш на някого, който не познава музиката ти или не знае гръцки, за какво се пее в песните ти?

В повечето ми песни се пее за любовта, болката от раздялата и самотата. Това са основните теми в текстовете ми.

Има ли музикант на когото се възхищаваш?

Не мога да посоча никого конкретно. Заслушвам се във всяко изпълнение. Интересувам се от музиката като цяло и се радвам на всяко добро изпълнение.

Кой е най-ценният урок, който си научил от родителите си и от публиката?

До ден днешен родителите ми ме учат на това да бъда добър човек, да помагам на хората и да се усъвършенствам всеки ден. Всъщност това е най-голямата цел в живота ми.

Защо избягваш пееш в дуети?

Не мога да кажа, че "избягвам", просто чакам точния момент. Ако се влюбя в някое парче и избера подходящ партниращ глас – защо не?

Защо в повечето ти песни се пее за нещастна или невъзможна любов?

Трябва да попитате текстописците...

Кога осъзна, че имаш музикален талант?

Ами все още не съм сигурен, че го притежавам! Работя упорито и полагам огромно старание да правя качествена музика.

Кога осъзна, че вече си известен?

Случи се след издаването на първия ми албум. Но аз не обичам известността извън сцената. Водя съвсем нормален живот, като всички други хора. Обичам да съм на сцената, но извън нея искам да бъда като всички останали.

Какви са негативните старни на славата?

Негативните страни са много. Имаме един гръцки израз "Това е врата, която щом прекрачиш веднъж, не можеш да се върнеш обратно". Същото е и с известността. Вече не можеш да си позволяваш някои неща, както преди. На някои колеги това им харесва, но не и на мен. Искам да имам един вълшебен бутон, който щом натисна извън сцената, вече да не съм Вертис.

Има ли жена до теб?

Разбира се, че имам връзки в живота си, но те си остават за мен. Всички в Гърция уважават това и никога не съм имал проблем с журлналистите по тази тема. Кога ще се оженя? Ако Бог ме благослови и това се случи! Тогава всички ще узнаят коя е тя.
 
Българската красавица Радост Тодорова участва в последното ти видео. Лесно ли се сработихте?

Да, разбира се! Тя е много красиво момиче и има много позитивна енергия. Беше наистина забавно да се работи с нея. Струва ми се, че я очаква светло бъдеще във вашата страна.

Този юни ще изнешеш първият си концерт в България. Какво да очакват феновете от теб?

Да не очакват нещо странно или скандално от мен. Ще ми се да ги попитаме след концерта с какви впечатления са останали. Искам да си тръгнат от залата със сладък послевкус, да им е леко на душата. Това ще най-голямата награда за мен.

Какъв щеше да е Никос Вертис, ако не беше станал певец?

Вероятно много неща, но музиката със сигурност щеше да е моето хоби. Отрасъл съм с бузуки в ръце. Ако ме питате каква щеше да е професията ми – започнах със строителство и архитектура, така че може би това. Всеки ден срещам неща и професии, с които бих се занимавал с удоволствие.
 
До колкото знаем обичаш колите и шофирането. Каква музика слушаш в колата си?

Непрекъснато слушам песните, по които работя в момента. Винаги се питам дали може да се подобри нещо в тях. Веднъж щом албумът е записан, започвам да слушам най-разнообразни неща. Така се обогатявам и понякога ми хрумват идеи, които после използвам за своите песни.

Има ли биографичен момент в песните ти?

Разбира се, че има. Написах текста към песента "Да се усмихваш", в ден в който бях много тъжен. Тогава си останах вкъщи, взех една химикалка и написах строфите само за 5 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Никос Вертис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Марто преди 4 години
До ДаниПосредствен певец с посредствени гласови данни, не знам какво му намират тия гърци.
5
0
 
6
 
! Отговори
Мерилин преди 7 години
От толкова крещящи жени бих избягала и аз. То направо си е шок.
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно е хомосексуален. Такива хора по принцип си стават или би или хомосексуални. То не се издъжра на кокошките врещящи след известните и красиви мъже.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пепа, обещаха ти чужбина, а ти се размина, така ли? За да се омъжиш трябва да имаш синя прашка.
2
5
 
6
 
! Отговори
Малака преди 7 години
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.............
1
10
 
30
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Какви жени, какви 5 лева. Всеизвестно е в Гърция, че той е гей. Лошо няма в това, но ми писна да чета за жените му...