6 хиляди души са изведени от Алепо за денонощие

Автобусите и линейките се придружават от руски офицери
16 дек 2016 09:52, Елка Василева
19
6 хиляди души са изведени от Алепо за денонощие
Снимка: Reuters

Сътрудници на руския Център за примирието са извели от източните квартали на сирийския град Алепо девет автоколони с 6 462 души, включително повече от 3 хиляди бойци и 301 ранени. Данните са за първото денонощие на операцията за евакуиране на цивилно население и бунтовници от града, предаде ТАСС.

Всички автобуси и линейки се придружават от офицери от руския Център за помирение и сътрудници на Международния комитет на Червения кръст.

Колите вървят по определен коридор от квартала Салах ад Дин в Източно Алепо към района Ар Рашидин-4 в западните покрайнини на града, където бунтовниците и техните семейства се прехвърлят на друг транспорт, за да продължат в провинция Идлиб.

По маршрута са разположени контролни постове. За да се избегнат провокации, руският център следи хода на операцията с дронове и уеб камери.

Сирийските власти гарантираха безопасността на всички членове на въоръжени групировки, решили да напуснат източните квартали на Алепо. Те се изтеглят към град Идлиб.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: СирияАлепо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Провокации на Али Баба застрашават усилията на сътрудниците на руския Център за примирието. Джихадисти се опитаха да вземат заложници, като обслеляха автоколоните.
13
0
 
20
 
! Отговори
как а? преди 7 години
Евакуацията се предава в реално време от RT!И сега как да отвърне Западът на водената от Путин информационна война?Дали и в Мосул ще има картинка в реално време , как мислите?
12
1
 
17
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Е нещо за Мосул няма ли да кажете? Или Ви е страх? Нали уж сме модерна европейска държава и уж НЯМА ЦЕНЗУРА???? Но най има а? Страх ви е да не ви "пернат през пръстите" май.
11
0
 
13
 
! Отговори
вгр преди 7 години
До ивчоА може би не знаете, но баба ми разказваше къде и как се криели от американските бомбардеровачи тук - в София... И то (както и сега) след капитулацията.
10
1
 
8
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Не разбирам защо ги пренасят при другирте терористи, а не ги впрегнат - поне малко да построят от разрушеното от самите тях и заради тях.
9
1
 
16
 
! Отговори
Там е война, а тук? преди 7 години
През първото денонощие на операцията за евакуиране на цивилно население и джихадисти от източните квартали на Алепо, сътрудници на руския Център за примирието са извели девет автоколони с 6 462 души, включително повече от 3 хиляди наемници-терористи и 301 ранени. Каква работа свършиха българските служби за една седмица в Хитрино?Улавяте ли разликата?
8
3
 
16
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 7 години
12 годишен бежанец от Ирак замалко да взриви коледния базар в немски град! Детонатора бил калпав и само това спасило жертвите. Малкия искал да иде в Сирия да се сражава. Ми пуснете детето бе ***. Нека иде и бай Иван да го бомби и да го прати при Аллаха му.
7
1
 
22
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
Тишееколкото германците в Дрезден сънувст кошмари днес ксто чуят америкснец британец, сринали града им ксто ксменна кариера.
6
1
 
26
 
! Отговори
Как мислите? преди 7 години
Хората от Мосул дали ще имат подобем шанс?Или там всички са терористи?Или новините се 'правят' според мястото и кой бомбардира?
5
34
 
4
 
! Отговори
Тишо преди 7 години
До 1234 /един и същ/ Горките Сирийци,поне още 6 поколения,само като чуят думата Руснак и ще се крият в миша дупка.
4
2
 
27
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
сега Евро дърдорковците какво ще измслвт, вчера беше , Aлепо ,Руснда. Сребреница. , военни престъпления, избивани евакуиращи се мирни хорица
3
2
 
21
 
! Отговори
PD преди 7 години
Ще ги зачистят, и свои и чужди. Такава е съдбата на подвелите се на пропагандата индивиди. В историята има много примери. И се лъжат не само неумни и жадни тарикати. Покрай сухото гори и мокрото - из архивите на Мъдрия народ Български.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евакуиране на бунтовници..? Игрите на война в епоха на девалвация на мъжество наистина дават резултат. Очаквам някоя хуманитарна организация да ги пратя на сега на ски туризъм знаете къде.
1
3
 
36
 
! Отговори
Shopp® преди 7 години
Очертават се лоши празници за брадатите терористи.