Русия уличи САЩ в контрабанда на петрол от Сирия

Москва изчислява, че петролът е на стойност 30 млрд. долара
1 ное 2019 21:50,
109
Русия уличи САЩ в контрабанда на петрол от Сирия
Снимка: БТА

САЩ незаконно изнасят петрол от находища в Североизточна Сирия на стойност повече от 30 милиона долара на месец, заяви днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Заобикаляйки своите собствени санкции, американците контрабандно изнасят от Сирия петрол на стойност повече от 30 млн. долара на месец и в обозримо бъдеще не възнамеряват да напуснат тези райони", каза Захарова на брифинг.

По думите й действията на американските военни по отношение на петролните находища в Североизточна Сирия са незаконни.

Още по темата

"Не може да не предизвика въпроси от страна на международната общност, когато цивилизована държава, безкрайно заявяваща за своята привързаност към определени демократични ценности и международноправни начала в отношенията, изпомпва петрол от находища в североизточните части на Сирия - една суверенна държава, като прикрива престъпната си дейност под предлог на борба с "Ислямска държава" (ИД). Ще напомня, че ИД, според уверенията на съюзниците, бе окончателно унищожена през март тази година. Това не се покрива много с американската позиция", коментира говорителката на руското външно министерство.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили генерал Марк Мили заяви в понеделник, че САЩ възнамеряват да запазят в Сирия контрол над петролните полета на компанията "Коноко" в провинция Дейр аз Зур, а също така над базата в Ат Танф.

Руското министерство на отбраната каза, че Съединените щати извършват контрабанда на сирийски петрол в други страни, като конвоите се охраняват от американски частни военни компании и от спецчасти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До До Анонимен 93 - IIмноо си добър на измишлиотините но поне ти си вярваш
92
0
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ахам да повярвахме
91
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 93 - II преди 4 години
А защо не кажеш нещо за високоточния бомбен удар на руските ВКС, при който загинаха повече от 30 офицери от разузнаванията на НАТО и на МОСАД? Събрали се завалийте на съвещание и не съобщили на съюзниците си руснаци, че са там. Ако бяха предупредени, те със сигурност нямаше да бомбардират!Всъщност, може и да не знаеш, това е нещо срамно, като да си покажеш маясъла!
90
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимин 93 преди 4 години
"Боят който ядоха руските " спецназ"- Вагнер точно от янките..."...И ти, пиленце повярва в опашатата лъжа? И колко са според теб убитите "вагнеровци"? 600? Вярвай, блажени са нищите духом и тяхно е Царството небесно!Убити са 11 лековъоръжени бойци от частната "армия", наречени "вагнеровци", срещу които действаше тежка артилерия и хеликоптери "Апачи"! Това го потвърди и групата разследващи журналисти на място на "Die Welt". А немците трудно могат да бъдат заподозряни в особена любов към Русия.
89
1
 
7
 
! Отговори
Демокрация преди 4 години
Еми то като в Бе Ге.... Внесоха ни "демокрация" .... Сега ни изнасят златото......
88
0
 
3
 
! Отговори
Демокрация преди 4 години
Те това е демокрация дето я налагат по света !!!!
87
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са най-големият производител н на петрол в момента!!Руснаците без западна техника и инсталации за добив на нефт щяха да го вадят с кофи!
86
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайдука вика дръжте крадеца!С нетърпение чакам разпада на Империята на злото 2.
85
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма друга причина освен петрола и изразходването на оръжия с цел покупката на нови САЩ да са където и да са.
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 88Пак не си разбрал.
83
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво толкова коментирате, Тръмп вече си го заяви в прав текст, че САЩ се интересуват единствено от петрола в Сирия, с което стана първия американски президент, който просто призна, че и всички останали воини са за петрол, а не за демокрация, някакви човешки права или каквото и да е там.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 86Значи ако не пуснат значи няма военна машина, нали така? Това ние и така си го знаем, но нека изчакаме да видим.
81
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците да пуснат запалителни бомби над кладенците и американците ще избягат кат плъхове от потъващ кораб. Когато дипломацията не работи идва военната машина
80
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОПравилно. Асад потиска с всякакви средства всякаква опозиция, включително като ги пердаши с химическо оръжие. Руснаците са "поканени" там по идея на Володя, за да спасяват Асад да не го свалят от власт.
79
26
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
В Сирия законно правителство няма.Ако имаше такова, нямаше да има чужди войски на територията им. Правителство, което кани чужда армия срещу добствените си граждани, е фалирали.
78
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 82На същото правителство дето трови с химическо оръжие собственото си население? Наистина ЗАЩО не им го дадат?
77
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не предадат на законното правителство на Сирия петролните полета? САЩ пазят петрола не от ИД, а от законната сирийска власт.
76
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 80Това не е точно. "Контрабандират" се използва когато става нелегално и се пласира на черно. САЩ нямат нужда от това. Иначе, да, САЩ в момента са там за да спират ИД да не се възроди финансово.
75
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ контрабандират, за да не позволят на ИД да контрабандира.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До коректорХайдее, пак се почнаха заучените фрази.