За ЕС неприятности, за UK – трагедия

Лидия Шулева и Муравей Радев за последиците от Brexit-а
28 юни 2016 13:07, Екип на Bloomberg
24
За ЕС неприятности, за UK – трагедия
Снимка: Reuters

В икономически план присъединяването и обединяването на Европа има положителен ефект. Няма алтернатива, освен обединение. Въпросът обаче е по-скоро социален, отколкото икономически. Пропастта между образованите и необразовани хора става все по-дълбока. Социалните различия предизвикват тези сътресения, на които ставаме свидетели. От социална гледна точка, липсват адекватни мерки. Липсата на такива мерки води до подобни сътресения, отбеляза Лидия Шулева, бивш министър на труда и социалната политика, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Ако за Европа, ще има неприятности от Brexit, то за Великобритания ще има трагедия. Излизането на Обединеното кралство от ЕС може да доведе до евентуален разпад на Великобритания, а в Европа – до свиване на БВП.

Проблемите в Англия ще бъдат сериозни. Лондон ще престане да бъде банковото сърце на Европа, коментира от своя страна Муравей Радев, бивш финансов министър.

Рецесията, която се очаква във Великобритания, ще доведе до намаляване на бюджетните приходи. Според бившия финансов министър ще станем свидетели на икономически и политически провал на Brexit.

Наблюдава се неадекватна реакция от страна на европейските лидери, коментира още Шулева. Свидетели сме на две абсолютно противоположни тенденции. От една страна, образованите хора са за глобалния свят и модерните принципи на четвъртата индустриална революция. От друга страна, необразованите и бедни хора смятат, че затварянето на националните граници ще им даде сигурност. Тези две тенденции водят до силно напрежение в Европа, което със силови методи на демонстрации няма да бъде решено.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
защо ни цитирате тези двамата те какво могат че да ни дават сьвети имаха вьзможностда се докажат бьлгария ги видя какво могат сега не желая да ги гледам и слушам
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За да се оединим първо трябва да се разделим. - ЛенинЕ да де, само че империята на Ленин първо се обедини, пък после се разпадна.
16
0
 
4
 
! Отговори
чичко Ленин преди 7 години
Всъщност е :"Преди да се обединим , трябва решително да се разграничим ". и е от 1900-та година.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да се олединим първо трябва да се разделимВ.И.Ленин
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
крайно време е да се приключии с колониализима. Кралицата на Англия е крацица и на Уелс, Шотландия, Северна Ирландия, Канада и АВстралия. всички тези части нека се отделят и да си остане АНглия. А Руската Федерация да се отделят Дагестан, ОСетия, Чечения, хавказия и т.н. и да си остане Русия. Какви са тези ИМперии в 21 век? И тибет - от Китай?
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки български цър.вул се почувства длъжен да се изкаже за Брекзита. Не си виждат наа.каните зад.ници, ами седнали да си врат клю.новете във въпроси, от които не разбират:))
12
3
 
6
 
! Отговори
ПРОПАГАНДА преди 7 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ОТ НЯКОЛКО ДНИ РЕВЕТЕ НА ЧУЖДИЯ ГРОБ.АЗ МИСЛЯ, ЧЕ АНГЛИЧАНИТЕ СА УМНИ И ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ.П.П КОЛКОТО И ЗЛЕ ДА СТАНАТ ЩЕ СА ПО-ДОБРЕ ОТ НАС
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадците - милионери ни съветват! Боже, Боже! Що за наглост! Докъде я докарахме! Накараха необразованите да вземат връх и да загубят много хора вярата в най-смисленото обединение на Европа - Европейският съюз. Така е, когато алчността замъглява мозъка и те прави антисоциален!
10
1
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Защо да нямаме особено на Радев. Човека винаги говори смислени неща, само да има кой да вниква и да разсъждава.(ако желае де). Насила хубост не става.
9
1
 
4
 
! Отговори
NIKOLOV преди 7 години
AMAN OT TAPI KOMENTARII ! SVETA NE ZAPOTSHVA OT DNES I NE SVARSHVA S NAS !!! PO OBRAZOVANITE SI SPOMNYAT KAK DRAPASHE TATSHAR ZA DA VLEZNAT V ES !!! SAMO NAMESTANA USA IM POMOGNA I DAJE PLUTCHIHA I NYAKOI PRIVILEGII !!! PROSTATCHITE I NEGRAMOTNITZITE V ANGLIA SMYATAT , TCHE BREXIT SHTE GI ZASHTITI OT KONKURENTZIYATA !!! SASHTOTO E I U NAS !!! NYAMA NATCHIN !!! SVETA E PALEN S KONKURENTZIYA I IZOLATZIYATA TE PRAVI PO NEKONKURENTEN I PO BEDEN !!!
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът хиляди години е бивял по един начин, но сега глобалистите ще ни побъркат с малоумното си облъчване! Стига! Не ви искаме мнението! Ясни сте!
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да имаш доверие на хора с имена Шмулева и Хванипагоразвей.
6
6
 
0
 
! Отговори
Kembri преди 7 години
V prirodata prazno nema...uk izliza...turkiye i russia vlizat...:-):-):-):-) priznat griah polovin griah...dva pati priznat - prosteno...mir da ima...
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Муравей преди да стане министър на СДС работеше в счетоводството та ВМЕИ - Русе. Той не може да изказва компетентни мнения.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви образовани, какви 5 лв. В България почтивсеки имаше достъп до висше образование по времето, когато трябваше да си партийно активен и когато партийния секретар колеше и бесеше. Сега минахме на капиталистическа вълна - аз съм глупав защото съм беден, но съм беден, защото съм глупав. Понеже от социалистическите принципи, само социалните премахнахте, не и без помощта на едно цветно население, сега нямате кой да ви работи. Хем да е много умен, но да е достатъчно глупав да ви работи за без пари.
3
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде некадърниците и хрантутниците да престанат да плачат на чужди гробища! Всяка държава си решава какво да прави. Да му мислим ние и такива бедняци като нас. Много им се иска да си отмъстят на Англия. Злобеят, защото съюзът ще трябва доста да свие прахосването на пари и огромната клати..рска бюрокрация,така че се налага краденето да намалее. А Англия ще се оправи! Не я мислете нея!
2
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече стават смешни опитите да промивате мозиците на хората. По скоро резултата от Brexit е ЗА ЕС -ТРАГЕДИЯ , ЗА БРИТАНИЯ - СВОБОДА
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато средствата за производство и природните богатства са концентрирани в ръцете на 3% от населението ще има ли обединение и под кое знаме?