Мъжът тегли кредит за кола, а жената за децата. Практичност!

Българинът е по-спокоен, тегли по-големи суми, отколкото преди
Обновена: 21 ное 2016 09:17 | 21 ное 2016 09:07, Петя Славова
19
Мъжът тегли кредит за кола, а жената за децата. Практичност!
Снимка: архив, Булфото

Най-честата причина българите да търсят потребителски кредит е обединяване на задължения или т.нар. кредит за консолидация. Сумата е с 25% по-висока от предходния период. Другата основна причина за теглене на кредит е нуждата от финансиране на ремонт. Това заяви Ралица Захариева, директор "Маркетинг и комуникации" на БНП Париба Лични финанси пред Bulgaria ON AIR. Изследването обхваща периода май-ноември тази година.

По думите й хората в момента са по-спокойни, теглят малко по-големи суми, отколкото преди.

"Кредитът за автомобил не прави изключение. Там също наблюдаваме ръст с около 10%. В момента средната сума е около 5 500 лева", сподели тя в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

"Минавайки през кризисни години, българите се научиха как да използват финансови продукти, съответно да отговарят по-точно на техните финансови нужди и да не залитат в крайности".

Захариева подчерта, че тази година се наблюдава ръст на потребителските кредити и прогнозира, че пазарът ще продължи да расте и през следващата.

На въпрос за какво търсят пари мъжете и жените, Захариева посочи, че няма разлика и има баланс в това, просто целите са различни.

"Мъжете са по-фокусирани върху това да си купят автомобил, докато жените са съсредоточени върху по-практични неща, като образованието на децата и за съжаление теглят кредити за лечение", поясни тя.

"Интересно е, че сме финансирали телевизор на стойност 39 000 лева", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ти голямото кога е ценило кадърното особенно в малък град като Ловеч които обезлюдя *** да сие задал въпроса някога що тарикат селски надали се е поставял на мястото на другия що да се поставя *** ко му резнеш едно кзп да видиш ще се кротне пък ко не мхм друг вид институции дето гледат какво отчитат *** маи не гледа т само някои тия нап за какво са създадени просто не знам както и данс
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като един се чудя що ме вика оня ден да ми се направи на приятел че човека сам не можел да пие кафе и аз не мога м а кога е за мен несе и сеща ами пии си кафето сам аз съм свикнал вкарваи коли на тоя оня и плюи *** 20 години акъл и промяна няма
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да бе да,той ще тегли за кола,а аз за децата хахах!е сега,тегля си едно кредитче слагам си ботокс,гърди си имам,стягам се като мацка и си намирам един,който няма нужда от кредити,и да не е българин!
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мой познат взе ипотечен кредит за закупуване на къща в Чехия от 500 000 евро за срок от 30г. е един процент лихва. Нещо да кажете?
13
1
 
7
 
! Отговори
маке преди 7 години
кат свръшим домашното вино и ракия ке мислим за кредит да си земем стотина кила мастичка ама требе да почекате мако
12
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хранете банките, като сте толкова глупави. Те това чакат....
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднъж ми се наложи да вляза в тази Париба(нка) за обмен и ми казаха че не обменят а само продават пари
10
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сп??нс до първиНапълно си прав. В допълнение на мрънкащите по-долу ще кажа и че капитала с който банките кредитират идва основно от банките майки когато става въпрос за такива банки. Този капитал те не го предоставят заради черните ни очи. България все още е много рискова страна.
9
1
 
38
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Взимайте ,взимайте....Те банките чакат такива шарани като вас от години.Сега печатат пари и обезценяват валутите за да набутат евтини кредити.След няколко години ще вдигнат лихвения процент и тогава ще лазите по корем.Все едно не го играхме този филм преди няколко години.Затова Левон Хампарцумян яде риба от 70 лв килограма а масата от кредито -получателите кренвирши.Кредитите обслужват единствено едни интереси и това са интересите на акционерите.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да Петя Славова. Нормално от жена такъв коментар. А като тръгнеш на почивка и почнеш да събираш гардероба в куфари тогава дали мислиш да ходиш с влак или автобус? И това е най-малкото. А за парцалчета, обувчици, дранкулки и т.н. от къде пари?Изобщо може да се поспори относно кой е по-практичен.
7
10
 
8
 
! Отговори
Сп??нс до първи преди 7 години
Защото лихвата е процентна оценка на рискът банката да не си получи парите обратно. И в България тази вероятност е доста голяма.
6
0
 
37
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Бизнес кредитите може да са с малка лихва, което ме съмнява (не съм запозната с бизнес кредитите), ама я погледни един потребителски или жилищен кредит за какви лихви става дума. Направо ти режат главата през кръста.
5
1
 
25
 
! Отговори
да ама преди 7 години
Много лихви бе, що тъй. Като цяло потребителските кредити са *ашак работа , взимаш едни пари за да ги изфукаш за пред хората.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фирмен кредит в Германия 0.9%-1,5%,също като у нас
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Моряк и половина: Аз мога да ти обясня защот *** е ***, иначе км магистрала нямаше да му струва по 6млн
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за парцалки откъде?
1
4
 
63
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Някой може ли да ми обясни, защо в България е най-високия лихвен процент за кредити от целия ЕС? Даже в банкрутиралата Гърция лихвите по кредитите са по-ниски!

Спонсорирани публикации