Парното скочи най-много в Плевен - с над 37%

Токът поскъпва средно с 0.95%, решиха от КЕВР
Обновена: 7 апр 2017 20:22 | 7 апр 2017 19:25, Веселина Йорданова
44
Парното скочи най-много в Плевен - с над 37%
Снимка: архив, БулФото

Парното и топлата вода поскъпват с между 17.91% и 25.61% за отделните топлофикации, реши Комисията за енергийно и водно регулиране на закрито заседание.

За София например поскъпването е с 22.7%, за Пловдив - 21.8%.

Единствено за "Топлофикация Плевен" то е 37,40 % поради направени корекции в резултат на невярно подадени от дружеството данни за предишен период.

Още по темата
Регулаторът прие окончателно решения за цени на електрическата енергия, на топлинната енергия и на електроенергията, произвеждана от топлофикационните централи по високоефективен комбиниран способ. Това съобщиха от пресцентъра на КЕВР.

С решението на Комисията, средното увеличение на цената на електрическата енергия за битовите потребители е в размер на 0,95 на сто. 
 
Добавката „задължения към обществото” се променя от 35,77 лв./MWh - на 37,02 лв./MWh, което за стопанските потребители, снабдяващи се с електроенергия на свободния пазар, води до увеличение на цената с около 1 на сто.
 
Причината за измененията на цените е утвърдената от 1 април 2017 г. по-висока цена на природния газ, който осигурява общественият доставчик „Булгаргаз” ЕАД. Цената на синьото гориво нарасна с 29,64% поради повишените котировки през последните 9 месеца на цените на суровия петрол, а оттам и на алтернативните горива на международните пазари.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Brbr преди 7 години
Ami sa si skacha...Zaplatite v bg nali stavat kato belgiiskite...😀😁
31
0
 
0
 
! Отговори
искам да позная преди 7 години
В Плевен са спечелили левите сили.Хак да им е!Плевенчани са най-бавните хора. Като карат по пътищата се движат тържествено и правят опашки с които заплашват живота на мирните автомобилисти.
30
2
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
"Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!
29
1
 
4
 
! Отговори
Ох преди 7 години
Притесних се за момент, чета Порното скочи най-много в Плевен. И си викам леле - Плевен град на бурни страсти, тука секса значи здрасти! После гледам пАрното - то севте. Абе пълна порнография си е баш ама че и скъпо бе! *** секса!
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (24) Нямаш си и представа колко искам да беше възможно всичките като теб да ги съберем в една държавица която да е както се казва "като едно време" ... Аз лично ще ти осигуря транспорта до там. Та да си живуркаш щастлив чакайки за кола и телевизор по няколко години, редейки се за хляб и мляко от рано сутринта и чудейки се дали тази Коледа ще хапнеш я портокал я банан . А за другите глезотии на този "живот" да не говорим. *** да ме караш и аз да живея така. Е тук не се разбираме.
27
1
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Най-лесно е да кажеш че щом си гласувал за ГЕРБ и цените се качват. Поне щом вините тях, да вземете да напишете кой трябва да е на власт. Партии и лидери на партии много. Кажете де, стига сте се крили зад заучени фрази като "Ами щом гласувате за ГЕРБ" и пр. Това че няма такива коментари, ясно показва, че сме на това дередже, защото всички се правим експерти за намиране на виновник, но никой не се прави на експерт за да намери решение на проблема. Еми честито по-високи цени на всичко.
26
2
 
3
 
! Отговори
български политик преди 7 години
малко ви е даже, няма друг толкова глупав и просташки народ. Пак избрахте същите крадци и ги вкарахте в парламента. Преди ми беше жал за вас, но от този народ просто нещо качествено не може даже да се очаква.
25
0
 
1
 
! Отговори
Брей, брей, брей! преди 7 години
Според 27, който си е купувал нова кола през соца е неандерталец.А той, 27, не знам за какъв се мисли, след като 25 години е карал Москвич, купен на старо. Но явно се мисли за нещо голяаааамо! И много му се иска днес неговите опоненти да са на онзи хал, на който е бил самият той в годините на социализма.Иска, ама нямаааа!
24
1
 
0
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
Казах го образно,но като гледам как задълба..Малко прейгра в коментара ми се струва,а и ако трябва да отговарям на всичките ти въпроси и под въпроси..няма да ни стигне не само времето,а и мисълта !!!
23
0
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 7 години
До Надя НиколоваАз па си пмослих че имаш *** у Плевен, и затва си загрижена - че не моо се ши6aтe другата зима.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 24. И какво като се е чакало ред за кола? Ред чакаха такива като теб неан.дерталци. Аз си взех пет годишен москвич 412 и си го карах 25 години. Сега по добре ли си като купуваш 15 годишна барака? По добре ли тие като те мачкат по пътищата дрогирани пияни и неправоспособни? По добре ли ти е да висиш в задръстване по 1 час? По добре ли ти е да плащаш за пренос превоз на тока? Парно имаш ли или го спря? Горивото май не ти е поджоба! Абе изобщо живееш и мааш кючеци!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
накрая просто ще откажат всички средни хора от парното, а богатите няма да са в състояние сами да издържат топрофикация и ще унищожат всичко, обратно в 19 векидиотска държава
20
0
 
6
 
! Отговори
Е-е! Парното... преди 7 години
Цената на тиквата също скочи...
19
7
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Посмали, Ман+го!При Тошо се чакаше по 15 години да ти дойде ред, за да си купиш кола. Работиш за 200 лв на месец, а колата струва 5, 6, 8 000 лв.Цветният телевизор струваше 1 200 лв. И за него се записвахме да чакаме ред и, ако имаш късмет, след година - година и нещо, ще успееш да вземеш.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко им вдигнаха всичко,още може,герберите имат лев..не е проблем :)
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на Тато..работиш месец и си купиваш телевизор..работиш още месец и си купуваш кола !По времето на бойко..работиш месец и си продаваш телевизора...работиш още месец и продаваш колата !
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А честито ви чукачи. Вместо да излезете и да начукате канчетата на мутретата те начукаха вашите. Лошото е че живея далече от София на 300 км съм и с мойта заплата от 350 лева нямам възможност да събера хората да дойдеме да ги изметеме. Ама тези които живеят в София и най вече новите Софиянци които са повече от кореняците Софиянци чих го дър.ват? На бат им бойко или кли.торо но цецка? Пак гризнахме дръвцето ния в провинцията вие там у Софете по долу от 600 лева не взимате.Макята да ви ***!
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа споменава роднините на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ - Борисов Трети !
14
0
 
16
 
! Отговори
Отмъщението на Цеца преди 7 години
В Плевен най-много...........37%!Другият път внимавайте как гласувате!!!
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който пуши половин кутия на ден плаща два пъти парно отопление, а който пуши цяла кутия - три пъти !