Българинът престелив, но с вкус към живота

Какви са тенденциите и най-силните сектори в кредитирането?
19 май 2017 13:45, Екип на Bloomberg
10
Българинът престелив, но с вкус към живота
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Потребителските кредити за покриване на задължения към доставчици на комунални услуги вече все по-рядко се търсят и има ръст на потребителското кредитиране за подобряване на качеството на живот на българина. Това каза Тихомир Тошев от КредитЦентър в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Това е добър сигнал, но той се очакваше. Доходите леко нараснаха и хората стабилизираха личните си финанси".

"Завърта се колелото и хубавото е, че всичко, което се случва на кредитния пазар е доста премерено", каза още гостът. "Въпреки че българинът е доста по-активен при тегленето на всякакъв вид кредит, той е и доста предпазлив. Не предприема рискове, каквито предприемаше преди кризата".

"Българинът е настроен пресметливо и не иска да поставя в риск личните си финанси. Очакваме тази година почти във всички сектори на кредитирането ръстовете да надминат миналогодишните. Повечето от нас са успели да натрупат прилични спестявания по време на кризата, които използваме в различни посоки", каза Тошев.

Какви са тенденциите и най-силните сектори в кредитирането? От кредити ли се захранват ръстовете на имотния сектор? Кога да очакваме обръщане на трендовете по отношение на нивата на лихвените проценти? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria.


10
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Смях преди 6 дни
Пестелив е да, защото от 1300 години нямаме. Робството за съжаление продължава.
С вкус към живота са Хамериканците които обикалят светта, Японците също. Европейците посещават музей, културни мероприятия и т.н
Върнах се в България и посетих няколко музея, знаете ли какво ми каза персонала - добре че идват малко туристи че иначе Българин не стъпва. Вход 5лв.
Ако говорим за бира и кебабчета е да тогава БГ е номер 1, всичките толупи с отпуснати кореми имат вкус към живота.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Какво значи престелив?
8
1
 
2
 
! Отговори
Gopeto преди 6 дни
До nkavrakov

Да не купуваме казваш,а? По-добре да плащаме месечни наеми от по 700лв, на такива като теб, вместо да плащаме същите,че и по-малко пари за ипотека?
7
1
 
4
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 дни
Всеки който е в час с цените на жилищата в момента ,в София знае че пазара е във фаза ИМОТЕН БАЛОН!!!
Цени ,нереални,космически ,надценени имоти над 20/30процента ,неотговарящи на никакви критерии,нито икономически нито качествени.Банките заедно с брокерите като този човек надуха нов балон.Не теглете кредити,не купувайте на зелено ,никакви имоти.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
какви са тия просташки статии ...
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Няма как да се радваш на живота, ако си стипца (титизин :))
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А не е ли по-вероятно нещата да стоят така : потребителските кредити за комунални услуги да намаляват, защото хората които имат нужда не покриват критериите и съответно не им се отпускат кредит защото не могат дори него да изплатят / "потребителското кредитиране за подобряване на качеството на живот" процентно се повишава, защото кредитите за комунални услуги намаляват ?!?
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Престелив" си е баш мелез между пестелив и пресметлив :))) А преписвача от Блумбърг е НЕГРАМОТЕН :))))
2
2
 
8
 
! Отговори
Az преди 6 дни
Кои доходи леко нарастнаха?Цените нагоре,а този ни убеждава как вече можем да теглим кредити...май никой не купува имотите ви господа...
1
0
 
10
 
! Отговори
питане преди 1 седмица
"Престелив" е нещо между пестелив и предпазлив, нали Г-да ***?

Спонсорирани публикации