127 лв. - тол сметката, която ще трябва да плати всеки българин

Разчетите са на превозвачите
Обновена: 1 юли 2022 06:09 | 30 юни 2022 21:51, Камелия Цветанова
28
127 лв. - тол сметката, която ще трябва да плати всеки българин
Снимка: БГНЕС

127 лв. на година ще е тол сметката, която ще трябва да плати всеки българин. Това са изчислили от бранша.

"Народът ще обеднее. От утре на всичко скача цената, включително и на горивата. Ние ще протестираме и се надяваме българският народ да ни подкрепи. Нито един превозвачи няма да извади от джоба си да плати, той ще го калкулира в крайната цена", коментира председателят на Българско обединение на шофьорите Христо Радков в студиото на "Денят ON AIR".

Той уточни, че протестът ще бъде изненадващ.

"Чакаме да видим дали ще има правителство, срещу кого да протестираме. Решението за тол таксата се взе час и половина преди да мине вотът на недоверие. Фалитите в бранша ще започнат от есента. Хлябът се извозва с такива бусове, които ще плащат тол такса, малките бусове, които извозват хората до труднодостъпните места. 750 лв. е компенсаторната такса, ако бъде хванат шофьорът, че не е платил 10 ст. между двете села. ТОй няма такъв оборот", заяви Радков пред Bulgaria ON AIR.

Управител на автобусна компания изчисли с колко ще поскъпне билетът София - Бургас.

"Ако към момента в най-масовите превозни средства калкулацията за тол таксата за еднопосочно пътуваме е 60 ст., сега ще бъде 1,44 лв. Това е оскъпяването само от тол таксата - с лев по-скъп билет. Ние се стремим максимално да защитим нашите пътници, защото все по-малко могат да си позволят пътувания. Повечето превозвачи вече фалират. Накрая ще се окаже, че няма да има кой да превозва българските граждани", каза Георги Атанасов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: превозвачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Няма такъв тъпан преди 1 година
Дападжии и без вас можем, и по-малко хора ще загиват по пътищата, и по хубави пътища ще имаме! Не ми се обяснявайте, всяка събота пътувам София-Видин и ми е писнало от нагли *** с големи камиони.
16
1
 
2
 
! Отговори
Тома преди 1 година
Е че до сега не сме ли плащали на тези за всичко иначе как щяха да са милионери
15
1
 
9
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 година
До Анонимен : "Само се чудя в Германия, Франция или Италия по евтино ли им излиза ТОЛ таксата? Що там не реват нашите..."---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ти имаш ли представа какви пътища имат в Германия и др. които споменаваш? В Германия има над 10 000 км магистрали и на където и да тръгнеш хващаш магистрала.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи моля хора с ниска финансова култура и такива, които са виждали камион само на картинка, да не коментират. Мерси.
13
2
 
10
 
! Отговори
Kalata преди 1 година
Пимк, Дискордия, Биомет, Ивкони само тези сигурно държат 50% от превозните средства. Мултимилионери, но свикнали да избягват по всякакъв начин плащания към държавата. Тол таксите в БГ са не само най ниски в Европа, но и на Балканите. Тук модела на едрия бг бизнес е следния. Подкупваме точния човек, ако не мине изкарваме камионите и почваме да плашиме народа, че ако те почнат да плащат като всички останали щяло да стане много лошо. Безобразие!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Maybe И като са свикнали да работят на високи маржове, дали ще си ги намалят или ще го набият на крайния потребител. Както му го набиват всички на него, между другото. Само си разсъждавам ....
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само се чудя в Германия, Франция или Италия по евтино ли им излиза ТОЛ таксата? Що там не реват нашите...
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правя една проста смеска и излиза че при 127 лв/ч се събират милиард от винетки, само от превозвачите. Което едва ли ще се случи. Лъжа!
9
3
 
2
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Атлантически ''просперитет'' отвсякъде! Да живее ''просперативния'' ни атлантизъм!
8
0
 
9
 
! Отговори
ss преди 1 година
значи аз с леката кола мога да плащам за междуселски пътища а вие неможете? Не ги ползвате ли? От ГКПП Лесово до Дунав мост международен път 2/4ти е безплатен за товарните автомобили ! WHY?
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ко ривети, като че ли не знаете че богатите държат живота ни в ръцете си защото ние приемаме парите за еквивалент на нашия труд. сега просто се опитват да ви кажат че от тази година всички сме станали с 30% по некадърни и трябва да бачкаме малко повече за да тънем в същата мизерия както преди:)))
6
3
 
22
 
! Отговори
Tomorrow преди 1 година
Няма по сиви, крадливи и ревливи сектори от Туризъм, Строителство и Транспорт. Трите сектора са управлявани главно от бизнесмени тип мутри. Не да свикнали да осигуряват служителите си или плащат на минимума, издаването на касови бележки е непознато понятие, но за източване на държавата тоест на всички българи са винаги на първа линия. Дано и този път не им мине номера.
5
1
 
5
 
! Отговори
;) преди 1 година
За Бога жено, след РМС, сега и това заглавие! Ще плащат на всеки, около всеки или въпреки всеки българин???!!!
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такива страшни пътища, Кирчовци не са пипали дупки вече година стана и се появиха ами кратери, освен това дори и на магистрала вече колата ти се троши. Слепи бяхте когато ви залъга да падне винетката с 10 лева без да му мислите, че като се дигнат цените на превозите тази винетка ще ви излиза 900 лева на година.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз нямам нищо против да ми платят и повече от 127 лв. Аз колкото съм им дал...ехеее
2
4
 
17
 
! Отговори
Maybe преди 1 година
Твърдо против съм исканията на превозвачите. Твърдо подкрепям решението на правителството. Въпреки, че не харесвам правителството, това е едно от малкото правилни решения, които приеха и които внасят дълго очакваната справедливост. Пълна манипулация е, че ще бъдат вкарани увеличенията към крайния потребител. Транспортния бранш от години работи на много високи маржове на печалба, отделни сигурно 90% от превозните средства се държат от няколко човека свикнали да печелят на гърба на държавата-нас.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте ревали ве омръзнахте ми нали искате демокрация ви сте неосъзнати ***

Спонсорирани публикации