Германия спира автомобилите с ауспух

След 15 години бензинови и дизелови коли няма да се продават в страната
17 юни 2016 21:35,
24
Германия спира автомобилите с ауспух
Снимка: Ройтерс. Колаж: Automedia.bg

И Германия обяви война на двигателя с вътрешно горене. Автомобилите с дизелов или бензинов мотор няма да могат да бъдат регистрирани в страната след 2030 година, съобщава Bloomberg, цитирайки Райнер Баке, заместник-министър на икономиката на Германия.

Решението е част от усилията на Германия да намали емисиите на въглероден диоксид с между 80 и 95% до 2050 г. Според информацията транспортните средства генерират около една пета от общото замърсяване с въглероден диоксид в страната.

Както пояснява Райнер Баке, обикновено автомобилите имат живот от около 20 години, като затова Германия ще ограничи драстично броят им през следващите 15 години. Така към 2030 година регистрацията на автомобил с двигател с вътрешно горене няма да бъде възможна в страната. За вече регистрираните такива коли пък се предвиждат солени налози.

Баке обаче отчита факта, че навлизането на електрическите автомобили на пазара е по-бавно от очакваното. Затова правителството на Германия разработва план за популяризирането им, който включва и немалки бонуси при закупуване на такъв автомобил. Ако стратегията се окаже успешна, очакванията са по пътищата на Германия да се движат минимум 500 000 електрически превозни средства до 2020 г. Това ще позволи нивата на CO2 да бъдат намалени с цели 40% спрямо нивата от 1990 година.

От началото на тази година на най-големия автомобилен пазар в Европа са регистрирани 130 000 хибрида и само 25 000 електромобила. Общият брой на автомобилите в Германия е 45,5 млн., от които 30 млн. са с бензинови двигатели, а 14,5 млн. - с дизелови.

Рестрикции по отношение на бензиновите и дизеловите коли вече обявиха Великобритания, Франция, Холандия и Норвегия.

Още по темата - в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като имаме предвид фактът, че най големият замърсител е животновъдството, Германия ще трябва поне да ограничи консумацията на месо ако иска наистина да постигне нещо!
17
0
 
15
 
! Отговори
Ganio преди 7 години
Ако доживея след 15г ще си донеса в Бг V12 цилиндров звяр бензинка щото тогава в Германия ще са без пари
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петрола не се използва само за бензин. Както и газта. Якето, което носиш при дъждовно време, бутилката на колата, боята ти, лоака на мебелите ти, част от храната ти и тя е от петрол ;)))Синтетиката, от която ще е произведена колата ти... Иначе да няма коли в градовете е добро. Спомням си по време на бензиновата криза при виденов въздуха беше като на Боровец. И шум и прах нямаше толкова. Красота...
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ги мислете петролните шейхове, скоро правят среща за построяване на огромни слънчеви електроцентрали...така че пак ще им смучем .... тока за много пари след време като неможем да си произвеждаме сами, защото нашите ще са разпродали всичко... отново ..
14
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 15 години в Германия транспортът ще бъде екологично чист - Движение само с камили.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО СЕ ПРЕСМИВАТЕ НА ГЕРМАНИЯ ЧЕ Е ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА АМИ ФРАНЦИЯ АНГЛИЯ БЕЛГИЯ ХОЛАНДИЯ СКАНДИНАВИЕТО ДА НЕ БИ ДА СА ЕВРОПЕЙСКИ И ТЕ СА ПОЛУ АФРОАЗИЯТСКИ ЦИОНИСТИТЕ ОТ САЩ НАСИЛВАТ ЕВРОПА ДА ГИ ПРИЕМА
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОШЕ ПРАЯТ ПЕТРОЛНИТЕ ШЕЙХОВЕ ТОГАЗ??????????????
11
1
 
13
 
! Отговори
До Поп Грую преди 7 години
За други страни незнам обаче в щатите има толкова много бетоновози които работят на гас , че незнам дали вече има такива които да не са на газ. Или бетоновоза не е товарен автомобил?
10
3
 
16
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
"Автомобилите с дизелов или бензинов мотор..." - ще ми се да видя товарен АВТОМОБИЛ на газ или с баКтерии. Ъхъ, на газ, защото нищо не е казано за двигател на газ.
9
0
 
28
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До 2030-я камилата я камиларя...Впрочем бивши камилари ще са мнозинство в Германия* тогава и въобще не се знае какво ще решат най-демократично!То няма да е само в Германия,а и другаде из Европа.Много е възможно да има точно обратното решение.*В момента мюсулманите в Германия са поне 15млн.,а всяка година приижда поне милион.Освен това при тях прирастът е силно положителен,а при белите-силно отрицателен.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6 индустриалните машини ще си карат на нафта, нефтовиците най-много да вдигнат цената на пластмасите кат те чуят че крякаш
7
2
 
31
 
! Отговори
Гоуфу преди 7 години
Тоест Перник някъде към 2065 г ще престане да съществува
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКЪДЕ ПО ПЪТИЩАТА НА БИВШАТА ГЕРМАНИЯ СЛЕД 15 ГОДИНИ..ХАСАН И МОАМЕД ПАТРУЛИРАТ ПО МАГИСТРАЛАТА И СПИРАТ ЕДИН ВОДАЧ НА МПС. ХАСАН МУ ИСКА ДОКУМЕНТИТЕ НА ВОДАЧА И КАЗВА НА КОЛЕГАТА СИ МОАМЕД. АБЕ КАКВО Е ТОВА ИМЕ ХАНС? КОЛЕГАТА МУ ПОГЛЕЖДА ИМЕТО В КНИЖКАТА И КАЗВА. ААААА ТОЗИ Е ОТ ОНЕЗИ ОСТАНАЛ ОТ БЕЖАНЦИТЕ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА.
5
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е в Емирство Северна Саксония ще използват еко-транспорт......камили.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
леле, ами сега. ко праим. нефтовиците ще се ориентират към горене на водка.
3
1
 
31
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Дупница е в паника! :D
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тогава и меркел няма да я има с извинение.
1
0
 
43
 
! Отговори
178 преди 7 години
""Както пояснява Райнер Баке, обикновено автомобилите имат живот от около 20 години.""------------------------след което биват купувани често от автоморгите и продавани на наши "баровци "