Новото Renault Megane RS - с 300 к.с. и предно предаване

Хечбекът ще дебютира пред публика през 2018 г.
0
Новото Renault Megane RS - с 300 к.с. и предно предаване
Снимка: Auto Express

Сегашното Renault Megane RS е по-красиво от своите предшественици, но главното му предимство са техническите решения, които предлага. Следващата версия на хечбека се разработва в момента, като вървят какви ли не слухове относно нейното оборудване. Дори се появиха твърдения, че атомобилът ще получи система за задвижване на четирите колела, която ще му позволи да се бори с Volkswagen Golf R и Ford Focus RS.

Пред изданието Auto Express шефът на подразделението Renault Sport - Патрис Ратти, обаче отрече подобна възможност. Според него хечбекът е достатъчно бърз и не се нуждае от 4х4, въпреки че се очаква мощността на 2,0-литровия му агрегат да прескочи 300 к.с. Така Megane RS отново ще отправи предизвикателство към Volkswagen Golf GTI Clubsport S за титлата "най-бърз автомобил с предно предаване" в света.

Освен мощен двигател хечбекът ще получи и пълноуправляемо шаси, като собственикът ще може да избира между две скоростни кутии - 6-степена механична и преселективен "робот" с два съединителя. Така единственото, което донякъде ще може да затъмни достойнствата му, е че ще се предлага единствено с 5 врати - нещо, което не се харесва на някои от феновете на модела.

Очакванията са дебютът на автомобила да се състои не по-рано от 2018 г. Не е изключено преди това да видим и още някои версии на сегашния Megane RS.

Още новини от света на футбола четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Renault Megane RS
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари