Nissan Navara покри нормата

Моделът получи Евро 6 двигатели, а и допълнително оборудване
16 авг 2016 15:00,
2
Nissan Navara покри нормата
Снимка: Nissan
Представеното преди едва година ново поколение на Nissan Navara премина през модернизация. Тя засяга най-вече оборудването и двигателите на пикапа, които вече покриват стандартна Евро6.

Агрегатът за модела е познатия 2,3-литров турбодизел dCi, развиващ 160 или 190 к.с. Моторът е снабден с нова система за селективна каталитична редукция (SCR), както и с AdBlue, благодарение на което изхвърля в атмосферата само 159 г/км вредни С02 емисии (с 8 г/км по-малко в сравнение с Евро 5b+ дизелите). Според информацията от

Nissan, новата Navara е лидер в сегмента по този показател.

Съществено редуциране е постигнато и по отношение на емисиите на азотен окис (NOx), като средното потребление на гориво е сведено до 6,1 л./100 км., или с 0,3 литра по-малко от преди.
Интегрираната система AdBlue разполага със 17-литров резервоар, който е достатъчен за преминаването на 11 500 км.

За намаляването на разхода на гориво спомага и новата система Idle-Stop System (ISS), налична за всички версии с ръчна предавателна кутия. Технологията е част от базовото оборудване, в което вече са включени също така инфо-система с цветен дисплей, круиз-контрол с ограничител на скоростта, Bluetooth свързаност, мултифункционален волан и др.


В списъка с оборудване присъстват и редица екстри, които обикновено се предлагат за кросовърите -
камера с 360-градусово наблюдение около автомобила, аварийна спирачна система, електрически седалки с подгряване, климатроник с две зони, инфо-система със 7-инчов дисплей, въздуховоди за задните места и много други.

Още за новото поколение Navara вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ртъй
1
0
 
1
 
! Отговори
Хихи преди 7 години
Много я развалиха и комерсиализираха Наварата.Ужасно груба скоростна кутия с трудно превключване като на ГАЗ ка.Противна маневреност и евтини разпадащи се пластмасови капси нарсякъде по паркинга след нея.Евтин мотор от Фиат за капак на глупостта.Има даже надписи на български,защото едва ли разчитат някой нормален да купи това без държавни поръчки.