Lamborghini показа карбонов роудстър

Centenario ще излезе в серия от 20 бройки
22 авг 2016 17:22,
9
Lamborghini показа карбонов роудстър
Снимка: Lamborghini

Lamborghini продължава да отбелязва 100-годишнината на своя основател – Феручио Ламборгини, като в чест на този юбилей създаде открита версия на своята суперкола Centenario. Роудстърът ще излезе в серия от 20 бройки, всяка от които е оценена на 2 млн. долара.

Откритият автомобил е изграден на базата на едноименното купе, като конструкцията му е почти изцяло от карбон. От здравия и лек материал са направени монококът и аеродинамичните елементи. Спортната кола е оборудвана с адаптивен заден спойлер.

Друга особеност на Lamborghini Centenario е пълноуправляемото шаси, при което задните колела завиват в посока, противоположна на тази на предните при ниска скорост или в същата при висока.

Роудстърът е получил също така съвременна мултимедийна система с екран с диагонал 10,1 инча и телеметрична система. Последната позволява на водача да заснема своите обиколки на пистата с видеокамера.

Откритата версия на Lamborghini Centenario разчита на същия мотор, който използва и купето. Това е 6,5-литров V12 с мощност 770 к.с., комбиниран със 7-степенен автомат. С него стандартният модел ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, а до 200 км/ч достига за 8,6 секунди. Скоростта от 300 км/ч са развива за 23,5 секунди.

Още снимки - в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Това със завиващите задни колела го имаме в Лагуна купе от 2007 г...
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя кашон даже и мравките ще му пречат, пък да не говорим че никакви джибри неможе човек да натовари.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По скоро Huracan с фейслифт и още 2 цилиндъра...
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто поредната скъпа играчка за безделници с много награбени пари.
1
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А-ХА, най-вече това че е роудстърмного е далеч от Контач, не ми прилича много и на Ламбо, по-скоро на някакво спортно Ауди