Американците все по-доволни от достъпните коли

Масовите марки настигат премиум автомобилите в САЩ
29 авг 2016 15:22,
1
Американците все по-доволни от достъпните коли
Снимка: Lincoln

Американската организация American Customer Satisfaction Index (ACSI) състави класация на удовлетвореността на местни шофьори от техните автомобили. Авторите на проучването са категорични, че масовите марки все повече се доближават до премиум брандовете, които досега заемаха водещите места.

„В момента клиентите на практика не виждат разлика между масовите и премиум автомобилите. Тоест, защо да плащате повече, ако в качеството няма голяма разлика? Ексклузивността вече не е достатъчна”, коментира председателят на Съвета на директорите на ASCI Клас Форнел.

В изследването са участвали близо 4000 американски потребители, които са оценявали 24 марки. Максималната оценка е 100 т., като на първо място с 87 е Lincoln. Второто място е за Honda – 86, а третото си поделят BMW и Toyota – по 85.

В първата десетка влизат още Lexus, GMC, Subaru и Infiniti, които събират по 84 т., както и Audi и Chevrolet – по 83.

На обратния полюс са Volkswagen със 78 т. и Acura със 76.

Според експертите отстъплението на Volkswagen се дължи най-вече на скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна, който доведе и до сериозен отлив на клиенти зад Океана.

Още автомобилни новини - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като оня де вика втория път искам да го питам кои виновен след 500 казване тя или то после сърдит обикновенно казват път но за съжаление се обеснява но тука ролята е бирата кои колко е изпил хм кофти место един да се сърди се сърди друг зарад трети простотия до шия ем голямо ем тъпо