Първи поглед към новото поколение BMW 5-Series

Седанът ще получи технологиите на 7-Series, а и карбоновото шаси CLAR
8 сеп 2016 11:30,
8
Първи поглед към новото поколение BMW 5-Series
Снимка: BMW TV

BMW публикува първо официално видео на новото поколение 5-Series. Седанът ще получи индекс G30, като трябва да бъде разкрит през следващите месеци.

Клипът е доста кратък и разкрива малка част от дизайна на новия модел. Все пак става ясно, че драстични промени в стила на 5-Series няма да има, като основните промени ще засегнат най-вече решетката, броните и светлините, които ще бъдат изцяло LED. Като цяло бизнес седанът ще заеме редица дизайнерски решения от по-големия 7-Series.

От флагмана на BMW ще бъде заета и платформата за 5-Series G30. Това е архитектурата CLAR, използваща материали като карбон, алуминий и високоякостна стомана, която ще позволи на инженерите да редуцират теглото на автомобила с най-малко 80 кг.

Гамата от задвижващи агрегати ще бъде богата, като ще включва 2,0-литров бензинов и 3,0-литрови бензинови и дизелови мотори. Очакват се също дизелов агрегат с електрически турбини, както и няколко plug-in хибрида. Върховата спортна версия М5 вероятно ще продължи да използва V8 мотора с обем 4,4 литра, но той ще бъде щателно преработен и подобрен, сочат спекулациите.

За да се конкурира успешно с новото поколение на Mercedes-Benz E-Class, новият BMW 5-Series ще получи множество технологии от 7-Series. Сред тях са лазерни главни светлини, системи за автономно придвижване и дистанционно паркиране, мултимедиен комплекс iDrive с управление с жестове и др.

Публичната премиера на новото BMW 5-Series ще се състои най-рано в края на този месец по време автосалона в Париж. По-вероятно е обаче моделът да се появи пред публиката на автосалона в Детройт в началото на 2017 година.

Видеото вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не е на 15 години с 2 000 000км пробег, докарано от италия, предишния собственик бил дядо с патерици, продавано от дупнишки джамбазин който е скрил бая повреди по него, но ви е прецакал с цената.... Ама хич не ми го хвалете!!!
5
3
 
4
 
! Отговори
Бла преди 7 години
И имаше един виц за а380, в който стюардесата казва: "Затегнете колани, тъй като сега нашия капитан ще се опита да вдигне цялата тази простотия във въздуха".
4
5
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Я си сакам новио Моксвич - Путин издаде указ новите Москвичи да могат да летят, да плават и да могат да движат под земята. Прототипът вече е гатов, серийното ще почне коги направят Керченскио мост и първио че мине и отгорека, и отдолека.
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От бмвенце за 2000 леа по-убаво нема баце кви дрифтове праа по кръстовищата мацките си припадат да ме гледат
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз под 15-ка не купувам!
1
0
 
1
 
! Отговори
mda преди 7 години
Не е ли 8ца не ме кефи