Китайци се готвят да изместят от пазара VW

Новата марка Lynk ползва платформа и технологии на Volvo
24 окт 2016 12:30, Красимир Ангелов
10
Китайци се готвят да изместят от пазара VW
Снимкa: Lynk

Германия ще е главната цел на новата китайска марка Lynk в Европа, стана ясно при първото й официално представяне в Берлин.

Lynk е дъщерна компания на гиганта Geely, който притежава и Volvo, и ще ползва част от платформите на шведите. Планът на Geely е новата кола да стои над собственото й масово производство, но под премиум сегмента, където ще се фокусира Volvo.

Компактният кросоувър 01 бе показан официално в Берлин миналата седмица. Локацията е избрана, защото "искаме да покажем на нашите германски конкуренти, че продуктът ни има технологиите и качеството на създадена в Германия машина", обясни старши-вицепрезидентът на новата компания Ален Висер. Като свои конкуренти китайците разглеждат компании като Volkswagen и Opel.

Моделът 01, който вероятно ще получи друго име, ще започне да се предлага в Европа от 2018 година. Идеята на Lynk е да заложи най-вече на продажбите в интернет, но също и да създаде собствена дилърска мрежа, ползвайки и ресурса на Volvo в тази област.

Над 10 на сто от потребителите в Европа и Северна Америка предпочитат да купят следващата си кола по интернет, показва проучване, цитирано от Ален Висер.

Lynk 01 ще бъде изграден върху новата CMA платформа, която Geely и Volvo създадоха с общи усилия и която ще дебютира за пръв път догодина в бъдещото Volvo XC40. След него ще последват поне още четири други модела, включително компактен седан, съобщава AN-Europe.

За задвижването са предвидени два бензинови двигателя - 1.5-литров с три цилиндъра и 2-литров, които ще се произвеждат в Китай по лиценз на Volvo. Работи се и по електрическо задвижване за европейския пазар. Висер посочва като цел пред компанията да постигне годишни продажби от половин милион автомобила до 2022 година.

Още снимки на новия китайски автомобил вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Lynk
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Fero преди 7 години
До АнонименОт автомобили не разбирам, но при компютърните технологии и телекомуникациите са го направили. В момента Ви пиша от лаптоп Lenovo и телефона ми е MEIZU. Не съжалявам нито за лаптопа нито за телефона. Много съм си добре.
7
7
 
23
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Естествено че на краш тестовете ще получи 5 звезди! Като имат основата на Волво, най-безопасната кола в света. Хич не са глупави, китайците!
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КасандраДам...това СъвеЦкия съюз ни го разправяше 60г.
5
16
 
7
 
! Отговори
Mente in China преди 7 години
Ще ми изместят дедовия. Я да пуснат линк с краш тестовете на тая ментарска талига.
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпрос на време ако не с този то други модели.
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистическо Волво! Яко като шведската стомана. Идват трудни времена за голфовете.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха...
1
11
 
19
 
! Отговори
Касандра преди 7 години
Социализмът ще измести капитализма. САЩ и ЕС са до под кривата круша.