Toyota и Mazda рамо до рамо. За електромобили, автопилоти

Двете компании ще работят заедно в няколко направления
2
Toyota и Mazda рамо до рамо. За електромобили, автопилоти
Снимка: Reuters

Японските производители Toyota и Mazda подписаха споразумение, в рамките на което ще започнат съвместната разработка на електромобили и на "умни" превозни средства от най-висок клас, съобщава изданието Automotive News.

Договорът е бил подписан от ръководителите на двете компании в Токио, като той предвижда сътрудничество в десет различни области. Засега подробности не се съобщават, но според официалното съобщение двете марки ще се опитат да постигнат технически пробив в производството на подобни автомобил.

Още през 2015 г. Mazda и Toyota се разбраха за обмен на технологиите, като и тогава от двете компании не пожелаха да съобщят точно за какво става дума. Единствено бе разкрито, че договорът няма да попречи на конкуренцията между двете фирми, които ще продължат да произвеждат качествени автомобили.

По-късно стана ясно, че договорът предвижда Mazda да предостави на Toyota достъп до цялата техническа информация за технологията SkaActive, включваща платформа, двигатели и скоростни кутии. На свой ред Toyota ще разкрие пред конкурента си сведения за силовия агрегат на водородни си седан Mirai, както и за хибридните технологии, които използва в своите модели.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: toyotaMazda
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добрите скоростни кутии от Мазда, срещу най добрите агрегати в момента.Жалко само за Нисан и Хонда, които вече са франкенщайни сгллбени с части от кол и въже.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дават си по малко и относително старичко за да си спестят изобретяването на топлата вода. Типично по японски. Кефи ме. Олд скуул конкуренция.