Porsche вади на пазара електрически Macan

Германците готвят и хибридни версии на 911 и Cayman/Boxster
13 мар 2017 13:52, Красимир Ангелов
0
Porsche вади на пазара електрически Macan
Снимка: Porsche

Производителят на спортни автомобили Porsche обмисля сериозно пускането на изцяло електрическа версия на кросоувъра си Macan. Това разкри директорът по продажбите и маркетинга на компанията от Щутгарт – Детлеф фон Платен, цитиран от "Ройтерс".

Топ-мениджърът обясни, че плановете на концерна Volkswagen Group за разширяване на гамата "зелени" модели няма как да подминат Porsche. В момента германците се борят с последствията от "Дизелгейт" и активно налагат електрификация на транспорта си.

Идеята за пускане на електрически Macan е била обсъждана още при предишния шеф на компанията Матиас Мюлер, който сега е начело на целия концерн.

Фон Платен допълва, че първоночално идеята е била Macan да бъде превърнат в хибрид, който да може да се зарежда от мрежата. Това обаче може да стане едва след смяната на поколенията на кросоувъра, тъй като агрегатът, използван при Cayenne и Panamera, е твърде голям за Macan.

В Porsche смятат да предложат също така хибридни модификации на 911, както и на Boxster/Cayman. Техният агрегат ще разчита на бензинов двигател и електромотор. Хибридната модификация на 911 ще излезе на пазара още през 2018 г.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: PorscheVolkswagen Group
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари