150 литра крадено гориво откриха от БДЖ

Служителите кътали запаси в шкафчетата си
26 апр 2012 21:11,
33
150 литра крадено гориво откриха от БДЖ
БДЖ понася огромни загуби заради кражбите. Снимка: Impact press group

150 литра източено гориво са открити днес при внезапни проверки в помещение за почивка на служителите на “БДЖ-Товарни превози“ на гарите “Илиянци“ и “Волуяк“.

Горивото е намерено в личните шкафчета на работниците.

Проверката е извършена от отдела "Вътрешна сигурност и охранителна дейност" към товарното дружество.

При разследването в два от личните леки автомобили на служителите са открити различни приспособления за източване на гориво - маркучи, кранчета, празни туби и др.

Предполага се, че намереното гориво е източвано от цистерни, собственост на OMV България ООД или "ЛУКОЙЛ България" ЕООД, които са едни от най-големите клиенти на "БДЖ-Товарни превози" ЕООД и чиито цистерни се съхраняват на гара "Илиянци".

Всеки месец "БДЖ-Товарни превози" ЕООД търпи загуби в размер на около 50 000 лв. от предявени претенции по рекламационен път от страна на OMV и на ЛУКОЙЛ за липси на гориво от цистерни на фирмите, съхранявани на гара "Илиянци", информират от превозвача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте първо в какви мизерни условия работят за някаква мизерна заплата,че дори и баня нямат.Тази мизерна държава направи ли нещо за народа.Всеки иска да изхранва децата си.Тия журналисти гледат бедния народ как се мъчи да искара 50 лв да преживее някък си , а не гледа че управляващите крадът милиони.Държавата ни докара до там,защото нищо не е както трябва!!!!!!!!!!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
pege преди 11 години
най голяма далавера е да си машинист на дизелова маневра. Обратното гориво на машината директно се пълни в туби и след това на черно. Чиста работа. А от тези фирми се източва при вадене на празните цистарни защото винаги остава по 10 - 20 литра в цистерна. Това количество не може да серазтовари защото има тръби в цистерната който пречат. А умните железничари започват да ги лашкат напред назад до гарата и горивото прескача тези прегради и тече в тенекия закачена на крана на цистерната.
28
2
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
и 3000лв да им даваш пак ще крадят, това са българи все пак
27
3
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Леле Боже! Бандити! А защо не пишете колко са отишли от "реконструкцията" на подвижния състав? Толкова пари се преточиха, вие седнали да се занимавате с нафтата, като че най-големите загуби са от две туби задигнато гориво. Ама нали е лесно да хванеш кокошкарите, че те нямат какво по-солидно да снесат
26
0
 
2
 
! Отговори
Стар железничар преди 11 години
Нема никва логика да почнем работа некъде само, за да крадем.
25
4
 
5
 
! Отговори
Чорбаджия преди 11 години
Давайте им по 2000 лв. заплати и няма да точат.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
50 000 друг път. Сигурно половината служители работят там заради нафтата и това се знае от едното време.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От последните новини свързани с кражбите на горива от служители на БДЖ излиза,че има два източника за крадене на нафта.Единият от локомотивите или от самото БДЖ,а вторият от цистерни на клиенти на БДЖ.И това всичко пред очите на шефове,Транспортна полиция и ред други органи.Значи е масова практика диктувана от по-високо ниво.И тук има преки изпълнители и мозък.
22
0
 
0
 
! Отговори
Someone преди 11 години
Golemie smeshnici v toq forum , tolkova da e zatunala Bulgariq che nqma na kade pak vie shte mi kazvate 4e trqbva da KRADEM NAFTA shtot ne ni se plashta dobre ??? BG nikoga nqma da se opravi po tozi nacin !!!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Занимават общественоста с некви туби сиреч това фалира БДЖ,а беследно изчезналите 1000 вагона за милиони?някой нещо да каже?къде е прокуратурата?а вие журналисти?
20
4
 
9
 
! Отговори
Геша преди 11 години
Аз докато бачках в бдж отпрах над 25 тона нафта за 12 год тия смешници некви 150 кила. Преди продавах ама сега си я паза за мен и за сина ми като земе книжка. Има-нема към 15 тона ми е останала в цистерни и ше си карам цел живот
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е що не казвате кога за последно им е дадена заплата?????
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Внезапно и изеднъжка БДЖ-то вече мина кризата, понеже фанаха гладните заподозряни и виновни за всичките му нещастия. Невероятно количество нафта. Сега ена година мое да не купуват. И да ва пипам, ако аз си нося празна тубЪ в кулата и маркучь, то значи, че крада нафтЪ от БДЖЪ-ту ли ?
17
1
 
33
 
! Отговори
юнака преди 11 години
незабавно за големия удар депутатите да си раздадат по 50 бона премия .
16
25
 
10
 
! Отговори
sdadad преди 11 години
Kойто купува крадена нафта, бял ден да не види!
15
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами плащайте на служителите за да не крадат!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поне си напишете правилно заглавието ,...смешници,баси и неграмотните журналисти
13
6
 
38
 
! Отговори
писна ми преди 11 години
Ае що ни занимавате с простотии бе?През последните 23 години в БГ се откраднаха десетки МИЛИАРД,а сега ни занимавате с некви 150 литра гориво.Че те тези жепейци били големи бандити бе:)))))))))))
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и 5000 хиляди лева да им направят заплатите, пак ще си точат нафтата и ще карат старите дизели, това е ясно. Има даже и някои, които в мазетата си/дворовете имат варели с гориво.
11
3
 
28
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Шофьорите от градските автобуси също крадат гориво и си строят къщи.