Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво, успокои Георги Костов

Извършителят е задържан въоръжен минути след убийството, похвали той
10 юни 2016 13:09,
88
Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво, успокои Георги Костов
Снимка: Булфото

Сигурността в "Слънчев бряг" е на добро ниво, каза пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов.

Той отрече информацията, че участниците в инцидента с Димитър Желязков /Митьо Очите/ са ходили въоръжени с кирки и брадви на голяма група. По думите му те са се придвижили до мястото на групи по двама, трима човека като курортисти, без да са видимо въоръжени.

Още по темата

Главният секретар на МВР отново заяви, че поводът за стрелбата е спор за паркомясто, който по думите му е възникнал няколко часа преди инцидента.

"Фактите са такива. Карали са се по повод на това кой къде има право да спира", посочи Костов и добави, че пререкания винаги е имало. Той допълни, че няма данни до този момент двете групи да са се карали.

Георги Костов все пак заяви, че се разследват много хипотези, които няма да станат публично достояние до момента, в който делото не влезе в съдебна зала.

По повод на коментара на премиера Бойко Борисов, че единствената грешка на МВР е, че не са арестувани тези, които са били пред болницата в Бургас, където е бил закаран Димитър Желязков, Костов заяви, че в момента в който е било съобщено, че има пререкания с журналисти в района на болницата, на място са били насочени екипи от жандармерията и са били задържани трима души.

"Считам, че след като извършителят на убийството е задържан въоръжен минути след извършване на убийството и вече е привлечен като обвиняем и е в ареста в Бургас, няма какво да добавя за бързината на реакцията", заяви Костов, цитиран от БТА.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов коментира, че има няколко насоки, по които се работи по отношение на мотива за инцидента, но той ще бъде установен в кориците на делото. По думите му разследващите работят по много линии, вероятно и наркоразпространение.

Спиридонов добави, че ГДБОП работи по нови престъпни групи на територията на Бургас, Варна и Добрич. По думите му данните в ГДБОП сочат, че различни групи с различни хора работят на местно, регионално и национално ниво. Има и такива, които се занимават с международен трафик на наркотици, посочи Спиридонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 7 години
Е КАК ДА НЕ СЕ РАДВАМЕ ТАКА ЦЯЛ СВЯТ ЧУ ЗА НАС. А ДО ТОЗИ МОМЕНТ СЪС СИГУРНОСТ Е ИМАЛО МЕСТЕНЦА НА ПЛАНЕТАТА КОИТО НЕ СА ЗНАЕЛИ ЗА ТАЗИ СТРАНА. И ТОВА Е РЕКЛАМА ЕДИН ВИД. ТАКА ЩЕ ПРИВЛЕЧЕМ ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ С ТАКИВА АТРАКТИВНИ ЗАБАВЛЕНИЯ ПРИ КОИТО АДРЕНАЛИНА СЕ ВДИГА НА МАКС И СКУКАТА ИЗЧЕЗВА. ХУБАВА СТРАНА МОЯ БЪЛГАРИЯ.
68
0
 
3
 
! Отговори
спокоино преди 7 години
Ама разбира се че е спокоино и сигурноста е на ниво, нали се сабира такса СПОКОИСТВИЕ. Аз за по сигурно ще отида на море на някое по спокоино място в някоя по сигурна дьржава.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващият път като си паркирам колата да си нося бронежилетка ли, бе? И два патлака? Тоя за толкова ли *** ли ни мисли? Че аз си споря за паркомястото от 10 години с комшията и най-много 2-3 ракии да пием. Кажете си истината - всички я знаем!
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
CHE SME ZABLUDEN I PROST NAROD SPOR NIAMA ...NO TOVA S PARKOMIATOTO E PROSTO UNIKALNO SAMO PO SEBE SI!
65
0
 
2
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Koito e izpechen na bronejeletka, znachi e hodil na more v slynchev brqg :)
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
streliat se na porazia ...MUTRI ,PROSTITUTKI I NARKOPLASIORI NA VSEKI AGAL A TOZI NI GOVORI ZA SIGURNOST:)) TI NA KAKVA DROGA SI BE BRAT???
63
0
 
4
 
! Отговори
тцЪ преди 7 години
Верно некви мутри се изпозастреляха вчера, ама това е битов скандал.
62
0
 
9
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
новината днес е, че Митю Очите няма да може да гледа откриването на Евро 2016. на всички останали - наздраве!
61
0
 
3
 
! Отговори
Аман! преди 7 години
Това го обяснете на чуждестранните туристи, които са заляга ли под масите. Мисля, че е време вече да започнете да си вършите работата, за която ви плащаме
60
0
 
15
 
! Отговори
Козела преди 7 години
"Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво" - СМЯХ В ЗАЛАТА
59
0
 
11
 
! Отговори
Няма такава държава преди 7 години
Слънчака е сигурно и спокойно местенце, но слънцето много пече, затова ще си взема една бронежилетка с слънцезащитен фактор 9мм.. много са удобни и универсални, предпазват от изгаряне и комари, плюс това ще съм в крак с модата, носена под тениската ще изглеждам по як, ще вдигна 1 левел батка и ще си паркирам баткомобила където си искам.. Газ към морето дааи даи :D
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между две престрелки е сигурно
57
0
 
2
 
! Отговори
Oli преди 7 години
Opraviha li problema s narkomestata?!:-)
56
0
 
5
 
! Отговори
Хихи преди 7 години
Числеността на частните армии в България изглежда по голяма като сбор от полицията.Тогава няма нужда да се дават пари за съдилища,полиция и армия.Ето основната заплаха за справедливо възмездие е "Ще се обадя на Господари на ефира"
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бранда на слънчака е евтини алкохол, дрога и жени. Това естествено е свързано с някои "неудобства" - да си свидетел или жертва на криминални прояви.След като, за нископлатежно способните туристи този риск е приемлив, какъв е проблема ?Нима в Лондон или Москва криминалния индекс е по-нисък ?! Напротив, там е доста по-рисковано и несравнимо по-скъпо.Така, че любителите на евтини удоволствия да заповядат в бг да си похарчат социалните помощи.
54
0
 
9
 
! Отговори
Noname преди 7 години
Напълно съм съгласен, че сигурността е на ниво, стига да си водиш "за компания" около 30-40 телета от които поне едно е готово да даде фира ;)
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да ситуацията общо взето е следната на съда всичко е ясно да влезе убития
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пита се къде е превенцията?
51
0
 
12
 
! Отговори
Уважаеми туристи ... преди 7 години
"В момента кухнята и бара временно не работят до приключване на рутинната престрелка. Моля да ни извините за неудобството, поръчки ще се приемат след 15 минути от оцелелия персонал.Желаем Ви незабравими мигове в Слънчев бряг!"
50
0
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Убиват те, на никой не му пука, няма шумотевица. Общо взето няма човек няма проблем.