Спипаха лекар с подкуп във Велико Търново

Специалистът обяснил, че парите били да се почерпи
7 юли 2016 09:30, Петя Славова
5
Спипаха лекар с подкуп във Велико Търново
Снимка: Dnes.bg

Спипаха лекар от Онкологичния диспансер във Велико Търново с подкуп от 150 лв . Д-р И.П.П. бил хванат с банкнотите, чиито номера били предварително описани след жалба на сина на възрастна пациентка.

Случката се разиграла миналия петък в кабинета на хирурга. Медикът оперирал от рак на гърдата 70-годишна жена от Габрово, но поискал парите да му се плащат на траншове, пише "Труд".

Докато пациентката била в онкодиспансера, докторът прибрал от нея общо 600 лв. Последната сума, която болната трябвало да му даде били въпросните 150 лв.

Синът й обаче се разгневил и алармирал полицията във Велико Търново за рекета. В уречения ден, минути след като бабата дала парите на доктора, полицаи нахлули в кабинета му и го отвели.

За да запазят личното му и професионално достойнство, органите на реда го извели от здравното заведение без белезници и го откарали в управлението на МВР с цивилен автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за поискана облага за свършена работа. На д-р И.П.П. все още не е повдигнато обвинение.

При разпитите той се оправдал, че взел парите от пациентката, защото мислел, че са му дадени като благодарност, за да се почерпи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
таипаи преди 7 години
така се правят пари . то само с работа не става
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Досъдебно производство срещу неизвестен извършител"? Друг коментар не е необходим. Престъпна съдебна система!!!
3
1
 
16
 
! Отговори
за 150 кинта преди 7 години
Борба с корупцията по високите етажи.На болниците.Това е лесно,надъхва народонаселението срещу докторчетата.На този фон лесно се прибират милиарди-от лекарства,от осигуровки,от банки,от еврофондове,от асфалт,от будали...А че има доктори за бой е факт.Ама не всички,а герпавите маскарят всички.За да върви схемата...
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо му запазват достойнството. Той прибрал на жената повече от една пенсия, може и няколко, а те ще го пазят. Жената му дала да се почерпи, на няколко пъти. ***, даже не знае и как да лъже.
1
1
 
14
 
! Отговори
??? преди 7 години
Това с подкупите на лекари е все едно да коментирам като ходя за хляб , никакъв интерес не поражда , а е необходимост. Затова не се учудвам като някой не му издържат нервите и погне доктора с парче винкел