Южните райони на София – най-примамливи за крадците

Апашите нахлуват за 2 минути, задигат каквото си искат
17
Южните райони на София – най-примамливи за крадците
Снимка: Булфото, архив

С наближаването на празниците крадците стават особено активни. От 2 до 10 минути са им необходими, за да влязат в дома ви в да задигнат всички ценно, според данни на Столичната полиция.

Южните квартали остават най-рискови за подобен вид престъпения, затова от МВР съветват хората, които ще пътуват около Великден да бъдат внимателни.

Според Радостин Ангелов, началник на сектора за борба с престъпления срещу собствеността в СДВР, кражбите от всякакъв вид намаляват.

Спрямо предходната година се наблюдава един намаляващ брой на кражбите от всички видове – домови, тези, които се водят взломни, които са по офиси и фирми. При домовите кражби, които най-много притесняват граждани, също имаме намаляване на този вид престъпления, обясни той пред БНР. 

Той обясни, че спадът на кражбите се дължи на това, че в края на миналата година е била разбира знакова банда, която е обирала най-вече офиси на фирми.

"Главно целта им беше кражба на каси и големи суми пари. При домовите кажби просто вече няма тия пари в гражданите, гражданите вече са малко по-будни, превенцията от страна на полицията е по-голяма. Не се държат толкова кеш пари по домовете и затова предмет нас кражбите, когато се влиза е дребна ел. техника – лаптопи, компютри, таблети", добави Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Ясно е преди 7 години
Законите ни все още не са се очистили от плесента на онзи период, в рамките на който, при всеки съдебен спор нещата са поставяни така, че в по-неизгодна позиция да бъде онзи, който е собственик.Нали веднага след Октомврийския преврат е била популяризирана тезата, че криминалните престъпници и жриците на древния занаят са най-близо до борческия пролетариат, защото и те като него били жертва на "експлоататорите". А щом си спестил, за да имаш собственост, значи си експлоататор!
15
0
 
9
 
! Отговори
Не ми е ясно преди 7 години
Когато някой сложи вълчи капан в стая на собственото си жилище или вила, когато ще отсъства, а ключалките и вратите му са здрави и на прозорците има дебели решетки, защо му търсят отговорност и го съдят, в случай, че крадец успее да разбие вратата и се насади в капана?Това се прави и в случаите, при които са нужни специални умения да се разбие сложен заключващ механизъм. Апашът твърди, че много му се пиела вода и влязъл точно там, макар че наоколо има и заведения, и градински чешми!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 2 до 10 мин??? Че какви са тези крадци да не би да са извън земни? Само докато отключи или разбие вратата ще му трябват 5 мин. Ако пък има аларма докато и хване кода и я заглуши ще му трябва половин час. Нещо гнило има в Дания! Освен ако предварително не са си подготвили обекта още предният ден което невиждам как ще се случи при положение че в обекта има хора. Ако разбиват някой ци.гански катун може и за 1 мин. да свършат работа.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре сте ми дошли крадльовци, обаче аз ще реша кога да си ходите. Може да поостанете месец, два в мазето и да ближете влагата по тръбите. Нали това не е подсъдно, ако крадеца поради неумелост се самозаключи в някакво отдалечено помещение в изоставена сграда, където никой не го чува.
12
0
 
15
 
! Отговори
факт преди 7 години
Хората вече не вярват на полицията и не подават жалби и затова уж били спаднали кражбите!и полицаите го знаят но се правят на луди......
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
може и по бързо от 2мин като им съдейства полицията що не. браво хубава държвава и управление
10
3
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Браво ,храбрецо. А кафявото от гащите за колко ще изчистиш.Амаман от такива ,,клавиатурни " герои.По добре учи за матурата ,че иначе ще останеш все така ,,интелегентен" Итоя с,,Валтера" и той герой.Че какво чакате че не натръшкате всички крадци.Мушмороци невръстни
9
0
 
8
 
! Отговори
отговорности преди 7 години
Хора бъдете внимателни а полицията само ще ги брои и по 30 висящи дела на крадец.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен ми трябва само секунда за да кажа на крадците нещо отрезвяващо и ободряващо. После ще имат амнезия поне седмица и няма да знаят дали се намират в Южна Африка или Южна София
7
2
 
18
 
! Отговори
ник преди 7 години
Да се пробват. 120 килограма съм. Бачкам от вкъщи. Правя по 90 лицеви на серия. Но това не е важното. Във блока ходят баби. Нон стоп. Слухтят като немски овчарки. Всичко знаят, а ужким не чуват. Но за крадците имам Валтер 9.00 мм. Имам и катана. За тия без оръжие.
6
0
 
27
 
! Отговори
Южен кв. - Препатил преди 7 години
Първия път като влязоха, ходих по полиции, разпознавах хора и какво ли не още. След 30 дни получих писмо, че преписката е прекратена..след това влизаха в апартамента, щетата беше една разбита ключалка и не съм викал полиция, правиха опит да крадат гумите на колата, пак не съм викал. ПОЛИЦИЯ, СЪД, ПРОКУРАТУРА не работят и това го знае всеки! Аз лично си сложих СОТ и за цена колкото за кабелна или интернет от тогава да чукна на дърво не са ме безпокоили..и застраховки. Не е панацея, но помага.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е,защо да влизат по домовете. само се обаждат по телефона и бабите хвърлят пари и бижута. остават да се крадат офиси и магазини.
4
0
 
27
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 7 години
До анонименАз изобщо и не се обаждам вече за телефонни измамници МВР-то сами си признават ,че са неспособни да изведат преписка с доказателства за съд!
3
2
 
28
 
! Отговори
Експерно становище преди 7 години
Е нали МВР съветват крадците къде на барат? В южна София има повече за крадене в Северна София са сиромаси хората!
2
1
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
хората просто не се обаждат в полицията защото няма смисьл и затова намаляваткражбите
1
2
 
3
 
! Отговори
Jalto преди 7 години
Nai-sladkata do koncheto veche e zaeta ot konkurenciata im.