Биячът шизофреник вече си е вкъщи, съжалявал

След лечение в психиатрия дълго време не приемал медикаменти
Обновена: 17 май 2017 16:17 | 17 май 2017 16:17, Камелия Цветанова
96
Биячът шизофреник вече си е вкъщи, съжалявал
Снимка: Facebook

След няколкочасови прегледи в Центъра за психично здраве 26-годишният Живко Кючуков от Бургас, който осакати възрастна жена, вече си е вкъщи.

Още по темата

Според негови близки момчето, което страдало от шизофрения, съжалява за стореното, съобщи "24 часа".

По неофициална информация Живко се е лекувал в психиатрия заради заболяване, след което дълго време е приемал медикаменти.

На 9 май следобед той безпричинно нападна и жестоко изрита в гръб 72-годишната Виолета Караджова, която чакала на автобусна спирка до бл.61 в к-с "Изгрев".

След ритника Живко Кючуков, се връщал няколко пъти заканително и с крясъци при жертвата си, която пък се озова в болница със счупен таз.

По случая са разпитани множество свидетели – очевидци.

След като е бил задържан, Живко признал за стореното. Тази сутрин той е конвоиран от униформени до Психодиспансера, за да му бъде извършена съдебно-психиатрична експертиза.  

От заключението на експертите ще стане ясно дали той е вменяем и дали може да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Едва след като бъде изготвена експертизата и стане ясно дали Живко е вменяем, ще се пристъпи или към повдигане на обвинение или към принудително лечение, обясниха юристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Чистачът преди 6 години
***, много внимавай като се разкарваш из Бургас! Има много кофти пътища.. Да не се спънеш някъде.. Тогава ще съжаляваш наистина! Много бързо ще се излекуваш наркоман нещастен!
76
0
 
4
 
! Отговори
nqkoi si преди 6 години
като е с шизофрения да си пие хапчетата редовно ! да не пие алкохол и да спортува !аз съм с шизофрения и си работя и си спортувам . да за съжаление съм постоянно на хапчета доживот !
75
1
 
3
 
! Отговори
съдия преди 6 години
Не приемам това нещо - болен шизофреник и поради това -в къщи. Щом е болен -да не излиза от вкъщи или от психиатрията. Щом като извърши престъпление (както в случая) -или в затвора за определеното време или за същото време -в психиатрията. А сега какво правим, под натиска на Европа -не може да стои в психиатрията повече от 6 месеца. Нима трябва да избие няколко човека, за да се разбере че трябва доживотно лечение в ограничено пространство ? Или нима трябва да чакаме някой да го утрепе него ?
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Възмутен 77 - Възмущаваш се ТУК, защото срещу себе си нямаш мутри. Да те видим в реалната обстановка как ще се гъжвиш.
73
2
 
16
 
! Отговори
Факти преди 6 години
Агресивни и опасни като този в белите държави ги лекуват с лоботомия след което стават кротки и хрисими като зайчета или ги затварят навеки.Тука това не може да се случи.Ще полежи в диспансера някой и друг месец и ще го пуснат по живо и по здраво докато някой ден не си изпие хапчетата,превърти и претрепа много хора!
72
4
 
16
 
! Отговори
www преди 6 години
До ВъзмутенМного ми се иска теб да видя в подобна ситуация :) Лично аз съм правил грешка да се намеся и след това... станах криминално проявен. Защо? Да, в някои други държави дават медал за това, но в България, управлявана от Борисов за трети път не е така. Не беше така и когато управляваше за първи и за втори път.
71
3
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Грозно! Ужасно деяние! Може да е психясал, но това не го оправдава! Но какво да кажем за зепачите? Мъж, който през цялото време стои и наблюдава..!!! Действието на свидетелите при пристигане на автобуса-ДИМ ДА НИ НЯМА! Грозно, още по-грозно от деянието на момчето! Къде отиде чуствителността у хората? Интересно какви биха били коментарите им , ако това беше се случило с техен близък? Най-добрия град за живеене- с най-безсърдечните ***/не хора/..!!!!!
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли кой да го *съжали* ?
69
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърт за това същество
68
0
 
10
 
! Отговори
ники преди 6 години
До АнонименГений тебе да не та е раждал баща ти? Вземи почети малко литература, плюс медицинска и после ми говори кой е по-висшия пол... Те за това масово мъжкото съсловие компенсирате на бой, щото акъл за друго не стига. Има и изключения естествено, ама са рядкост... А въпросния *** е жив пример за горното твърдение, нямаш акъл, показваш надмощие над 72 годишна старица, обаче толкова му е малко акъла, че не си е направил сметката, че постъпката у ще докаже колко трагичен, смешен и жалък е
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болен, не болен да внимава на кой скача. На бабите е лесно, голям мъжага
66
4
 
28
 
! Отговори
Ми преди 6 години
На този очевидно мястото му е между 4 стени за постоянно, а не сред хората. Като е с шизофрения, може и тапицирани да са. Жалко, че не е така. Очевидно е опасен за околните. И за пострадалата жена какво следва? Пребил я, потрошил я и какво сега? Кога ще доживея да видя в тази държава наказание отговарящо по тежест на извършеното престъпление? За опасно психично болните има в някои държави едни специално построени затвори. Шизофренията е нелечима. Психопатията също. До живот зад решетки.
65
2
 
12
 
! Отговори
бай ганьо преди 6 години
До Бай ЕмоНИКОЙ НЕ ЗНАЕ . ВИЖ ПРИЧИНИТЕ И . ТРЯБВА НАКАЗАНИЯ .ВИЖТЕ КАКВО СЪЗДАВАМЕ - БРЪСНАТИ И ГРОЗНИ ТИКВИ , ЧЕ И В ТЕЛЕВИЗИЙТЕ ТАТУИРАНИ , ДРОГИРАТНИ И БАНДИТИ И ГАМЕНИ .
64
2
 
3
 
! Отговори
бай ганьо преди 6 години
До ТедиВЕРОЯТНО СИ ЖЕНА БРАВО . НО СИ МН КРОТКА. ТОВА Е ВАРВАРСТВО.
63
3
 
23
 
! Отговори
Бай Емо преди 6 години
Някой знае ли, колко шизофреници имат сводетелство за МПС?Няма регистри, няма принудително лечение на тези хора, няма държава и всичко е батак.
62
1
 
30
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Ама не може така, утре ще убие някой човек. Прекалено е опасен .А жената със счупеният таз какво ще прави сега горката?Нещо трябва да се предприеме- да бъде осъден или пратен на лечение.
61
6
 
29
 
! Отговори
Мавруди преди 6 години
Този луд е опасен за хората. Има два варианта за него: или ефтаназия,или решетки до живот. Ако бъде пак на улицата,други ще пострадат.
60
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво го вдъхнови да изпадне в такава истерия ?Да не би жената да го е погледнала лошо или да го е обидила , или случайно да го е бутнала ? Ние , обикновените хора , пътуващи с градски автобуси сме изложени на гавра и побой от такива индивиди . Ако нещо му липсва или не си е взел дозата ,лекарството защо не отиде до някой дълбок вир да си охлади нервите ?Ние всички сме в опасност всеки божи ден от такива *** .
59
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв болен бе, никакъв болен не е това ***. Познавам шизофреници, не се тъпчат с наркотици или анаболи. Този се е "разболял" понеже така го отърва. Да и на твоята майка/баба/жена/дъщерия може да се случи да срещне такъв "болен". Ще видим тогава какви ще ги дрънкаш. Или по-вероятно да им "простиш" срещу определена сума както направи онази кукувица от Пловдив.
58
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземем да го пребием това *** и да кажем "Ами, съжалявам не бях на кеф". Държавата бавно си отива...