Brexit ще промени хода на европейската история!

Борис Джонсън за пореден път призова британците да напуснат ЕС
20 юни 2016 22:52,
39
Brexit ще промени хода на европейската история!
Снимка: архив Reuters

Великобритания никога повече няма да има възможност да излезе от Европейския съюз, заяви бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, според когото евентуално напускане на страната ще промени хода на европейската история, предаде ТАСС.

"Моля, гласувайте за излизане в четвъртък, защото никога повече няма да имаме тази възможност", призова Джонсън в заглавието на своя статия в британския в. "Дейли телеграф".

"Това е момент на най-важно решение. Във вашите ръце е възможността да промените сегашното демократично устройство на Великобритания към по-добро. Вие можете да промените целия ход на европейската история и ако гласувате за излизане, вярвам, че тази промяна ще бъде категорично положителна", заяви Джонсън, който е водещ представител на кампанията за излизане на Великобритания от ЕС.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова британците да гласуват за оставане в ЕС на референдума в четвъртък и каза, че ако Великобритания напусне общността, това ще отслаби не само Европа, а западния свят, посочва Ройтерс.

"Бих искал да отправя призив към британските граждани от името на, безспорно, почти всички европейци и европейски лидери: останете с нас", заяви той при посещение в Португалия, припомня БТА.

"Без вас не само Европа, а цялата западна общност ще стане по-слаба. Заедно ще можем да се справим с все по-трудните предизвикателства на бъдещето", каза Туск.

Германия и Франция изразиха надежда, че британците ще гласуват за оставане в ЕС, като заявиха, че общността ще бъде по-бедна без Великобритания, посочва Асошиейтед прес.

Според германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер Европа ще "загуби не просто една страна".

"Ние ще загубим историята и традициите на Великобритания в Европейския съюз", каза той.
По думите му "Европа ще бъде доста по-бедна, ако Великобритания напусне".

Френският външен министър Жан-Марк Еро заяви, че "изборът, който направят британците, ще бъде важен за тях, но и за Европа".

Според него "всички европейци гледат британците, защото - както ни напомня историята - ние имаме дълъг общ живот".

Шведският министър-председател Стефан Льовен каза, че Европа ще се събуди за "нова политическа реалност", ако британците решат да напуснат ЕС.

По думите му обаче няма основания за паника. "Не знаем точно какви последици и какви сили може да се задействат в Европа. Но това не означава какъвто и да е срив, паника или хаос в Швеция. Ние ще се справим", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Борис ДжонсънBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Борис?! преди 7 години
Какъв е тоя Борис бе ??? Жена му Наташа ли се казва? Я марш обратно в Русия, имигрант нагъл .... кърлеж, дошъл на острова да точи британските социални фондове
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошо им се пише на имигрантите, които не са с руси коси и сини очи.Господ да им е на помощ.
25
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Естествено при излизане на англичаните от ЕС ще има "верижна реакция". Едва ли обаче ще гласуват така....
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименеврейски ли е съюза? ***
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейската да не искахте да кажете еврейската? защото това е еврейски съюз
22
1
 
12
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Англия и сега е в ЕС при специални условия. Тази вече бивша империя не иска да се претопи и изчезне в еврогейския микс.
21
0
 
10
 
! Отговори
31 преди 7 години
ей, къде изчезнаха 30 коментара
20
0
 
14
 
! Отговори
алекс2 преди 7 години
Звездичките които слагате доказват че има Евро-гейска цензура !!!
19
0
 
19
 
! Отговори
алекс2 преди 7 години
Щом световните пирати искат да избягат от ЕС бъдете сигурни че вече там няма далавера ! Какво лошо има в това -всяка жаба да си знае гьола-британците в Англия българите в България германците в Германия арабите вън от Европа !!! Аман от *** ценности !!!
18
8
 
4
 
! Отговори
dn13 преди 7 години
До baihuiЕх тая параноя.. Евреите му виновни. Тъжна история.
17
0
 
11
 
! Отговори
––––––––––– преди 7 години
Brexit ще промени хода на световната финансова и икономическа истори!Мнозина богаташи ще фалират!Малцина избрани ще забогатеят!Бедняте ще станат повече!Очакват ни "мнооого интересни времена"!Подгответе сеы кой както може!
16
0
 
18
 
! Отговори
BigFoot преди 7 години
По-добре да се махат веднага, отколкото да рекетират всички години наред! За кои се мислят тия ревльовци с постоянни претенции за изключителност? Колко наглост трябва на управниците на една държава, та да я кръстят Велика? Айде, друм!
15
4
 
7
 
! Отговори
???? преди 7 години
Абе тез хора простамол нямат ли си?Че тоз чичка така се е развълнувал.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12Тя България е слънчева ама е доста замърсена от "прогресивен' манталитет и битовизми. Лятото е добре ама зимата - реалността хапе!!!
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14По-малки лицемери са от нашенските селяци и не-интегрирани простаци, с претенции че Англия им е длъжна за всичко. Айде по-полека, нека не си избиваме комплексите с англичаните които са бая годинки по-напред от българите.
12
2
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
ubiistvoto na deputatkata mnoo samnitelna rabota ubieca lud i ne mogat da go sadqt nai mnogo da go preberat za nqkoq druga godina v ludnicata,be naglasena rabota samo i samo da obarnat vota
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те никога няма да напуснат, защото са страхливи лицемери. Може обиждането на ЕС да е национален спорт там, но сега ще се види черно на бяло как се дупят за пари и помощи, пък макар и това да им струва много имигранти.
10
5
 
20
 
! Отговори
логичен преди 7 години
Нищо няма да се промени, защото няма да напуснат. Поне 60% ще гласуват за оставане.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям праз. ..да си вървят и да си стоят в мъгливата Англия
8
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трьмп и Борис не стига че си приличат по сатанистки характер, ам и перуките им са еднакви! Изглеждат като богати бабки които посещават ненаситно фризюрски услуги!