"Билд": Останете в ЕС, ще признаем гола от "Уембли"

Германската преса неиронично за Brexit: Вътре или вън?
23 юни 2016 21:30, Елка Василева
40
"Билд": Останете в ЕС, ще признаем гола от "Уембли"
Снимка: архив, Reuters

Германският в. "Билд" умолява днес британците да гласуват против Brexit, като им обещава "да спре с шегите за ушите на принц Чарлз" и "да признае гола от стадион "Уембли" - намек за световното по футбол от 1966 г., предаде Франс прес.

"Скъпи британци, ако останете в ЕС, ще признаем гола от "Уембли", пише в заглавие германският всекидневник, припомняйки случката със снимка от съмнителния гол на Джефри Хърст, осигурил надмощие на англичаните на финала през 1966 г., спечелен от тях с 4:2 след продължения.

Германците, които се аргументират с архивни кадри, все още твърдят, че гол изобщо не е имало. Той стана символ на германско-британското спортно съперничество, пояснява АФП.

Шутът на Джефри Хърст, когато топката отскочи от напречната греда и тупна на голлинията, преди да се върне в игра, остави достатъчно спомени у всички, за да го припомни и твърде сериозно издание като "Фракфуртер алгемайне цайтунг", което помества снимка от мача на челна страница редом със статия за Brexit и пита: "Вътре или вън?".

Пародиен акаунт в Тwitter, имитиращ този на канцлера Ангела Меркел, иронизира снощи на футболни теми: "Гласувайте да останете в ЕС. Ще ви бием при всяко положение на полуфиналите (на Евро-2016), но ще боли по-малко, ако не сте затънали до гуша в икономически Армагедон".

А "Билд" също на първа страница сипе нови обещания, само и само британците да отхвърлят Brexit-а: "Щом получавате слънчеви удари, от солидарност вече няма да използваме крем против изгаряне", "ще играем без вратар другия път при дузпи, за да запазим интригата" и "ще ви намерим актьор за ролята на злодея във всички следващи филми за Джеймс Бонд".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ГерманияBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОГРОМНА РАДОСТ ЗА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПАК ЩЕ НАЛАГА ПРАВИЛНИТЕ ПРАВИЛА НА ГЕРМАНИЯ И ИТАЛИЯ ИЗЛИЗАНЕТО НА АНГЛИЯ ОТ ЕС Е УСПЕХ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА ДА ГИ ПОСЛЕДВАТ ДАНИЯ И ШВЕЦИЯ АМИН
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Билд": Останете в ЕС, ще признаем гола от "Уембли"Късно е чадо, мандалото падна.
17
0
 
1
 
! Отговори
kireza преди 7 години
Не знам резултатите но преди 60 минути имаше данни че привържениците и противниците са с еднакви шансове.......НО СЕ ГОТВИ НАЙ ГОЛЯМАТА ИЗМАМА - УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЩЕ ФАЛШИФИЦИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ,НЕ НАПРАЗНО КАМЕРЪН ЗАБРАНИ ПАРАЛЕЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ!!! ФАЛШИФИКАЦИЯ....
16
0
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 33Вие очевидно вярвате, че ако някой е вътре, то очевидно работи против САЩ!Бива ли да сте толкова наивен!??? Чрез ЕС, САЩ държи цяло Европа в подчинение!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така трябва да се обърнат и към нашият Държавен главаИли вътре или вънИли с Европа или с САЩЧЕ,СА СЕ НАВЪДИЛИ ЕДНИ ДЪРВЕНИ ДЕМАГОЗИМАНИ МАНИ
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно германските всекидневници се управляват от полуид.иоти. Само куха глава може да изцепи такива глупости като аргументи.
13
0
 
1
 
! Отговори
PD do Гурбета преди 7 години
Човек забелязва или това което му е вкусно (сладко) или това което му е в пълен контраст (кисело). Всеядния преяжда с сладко-кисело и иска още. А в последствие си спомня, че му е било вкусно. И така докато не направи натрупване и осъзнае, че му е писнало да преяжда. Няма значение каква велика истина ще кажеш, и че си нещастен, че ти я трият. Важно е приемника да открие, че преяждайки с чужди мисли, му е зле. Тогава сам ще открие дозата. А ти ги храниш с себе си.Пробвай други дози. Чупи гипса :-)
12
0
 
2
 
! Отговори
scbg преди 7 години
До АнонименПрав си, обаче не знам как го правят - с французите се мразят, с немците са били, с руснаците също, нас са ни прецаквали (по-силна дума е с **вали) и пак са добре и пак са с турците.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе, да се нахат ,ве! Скапани ингилизи! Винаги са били против България, оше от турско! Цялата османска империя е била с ингилизко оръжие, а войските на сюлейман (не случайно го пиша с малка буква!) са били превозени до албания(също....) за да се сражават срещу опълченците на Шипка и руските войници!Време е сега те да ядат "хурката"и, то сами да си я надянат!
10
0
 
5
 
! Отговори
PD do Гурбета преди 7 години
Може и да не съм прав, на да си кажа.Пространството за коментари не изисква регистрация -поне аз го намирам за предимство.На стотици мнения, има нещо което може да предложи гледна точка, за която не си се сетил, и те обогатява. И на този фон, знаещия, който е отделил от скъпоценното си време, за да сподели нещо, с масовката от желаещи в едно изречение да споделят емоцията си, се загуби, от не умеещи дразнители като теб, да постигнат сладко кисел привкус, на коментара си, е безвъзвратна загуба.
9
3
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До PD do ГурбетаОстави ако някой иска да каже нещо и го пропуснат да го прочетем. Не разваляй обмяната на менния. Ако много държиш да кажеш нещо и те изтрият, то промени изказа и опитай пак. Ако не стане значи не е било толкоз важно. Давай го по кротко на идейно нивоНЕ СИ ПРАВ ! ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ И СЕ ЧУДЯ НА ОНЕЗИ Д.РИСЛЬОВЦИ ,КОИТО ВЕДНАГА СИГНАЛИЗИРАТ ЗА НЕУМЕСТЕН КОМЕНТАР КОГАТО ТОЙ НЕ ИМ ХАРЕСВА И КОМЕНТАРЪТ АВТОМАТИЧНО СЕ ИЗТРИВА ! СЪРДЕТЕ СЕ НА ТЕЗИ Д.РИСЛЬОВЦИ !
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците ги искат, за да има кого да хейтнат след време и да му обвят война... blitzkrieh und luftwave
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немци и чувство за хумор е мисията невъзможна. Между другото вие може да признаете и гола на Франк Лампард от 2010та но все тая. Дано излязат.
6
0
 
4
 
! Отговори
PD do Гурбета преди 7 години
Ский сега Пич. На админа не му пука за твоите разбирания за справедливост. Между бирите и мача, видял нещо за което утре може да му резнат 50 кинта и го изтрил. А вероятно бот го е направил. Така че битките за право на мнение си ги води другаде. Остави ако някой иска да каже нещо и го пропуснат да го прочетем. Не разваляй обмяната на менния. Ако много държиш да кажеш нещо и те изтрият, то промени изказа и опитай пак. Ако не стане значи не е било толкоз важно. Давай го по кротко на идейно ниво
5
0
 
4
 
! Отговори
PD преди 7 години
Кому е нужен, участник, които не вярва в идеята? Мъдрият Български народ има опит в такива масовки. Уви Европа, явно не е преболедувла от такваз болест, и си го кара по инерция. Нали човекот е важен. Щом не му е добре, нека си търси мястото. Ама не! Хем искаме да е в масовката, хем до го манипулираме колко му е добре.Е това е Европейско хуманно отношение.И много се гордеем, с такава проява на егоизъм. Всъщност искаме еднакво да сме зле.Това е стадния манталитет, на незрялата европейска хуманност
4
2
 
3
 
! Отговори
защо преди 7 години
не забраните ай пита извън България така разни р.ез.няци няма да се завират из форума ?
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айне гроссе гаврен мит енглише швайнен. Гут, фантастиш унд вундерба. Натюрлих.
2
1
 
2
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Знаете ли какво е гротеска?Е Брекзит-а напълно отговаря на определението....
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците не са по хумора ,ама тук са право в десетката.