Фронтекс иска стрес-тестове по външните граници на ЕС

Провеждането им е планирано за този октомври
28 авг 2016 19:11, Петя Славова
16
Фронтекс иска стрес-тестове по външните граници на ЕС
Снимка: Reuters

Европейската агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници Фронтекс (Frontex) планира да проведе през октомври стрес-тестове за проверка на надеждността на външните граници на Европейския съюз, съобщава в интервю за в. "Велт ам зонтаг" директорът на агенцията Фабрис Леджери, цитиран от ТАСС.

"Трябва да се подготвим по-добре за кризисна ситуация", изтъква Леджери. По думите му вече няколко страни членки на ЕС са изразили готовност да участват в такава проверка, сред които Германия и Гърция.

По информация на "Велт ам зонтаг" към тях ще се присъединят и Румъния, Словения и Финландия, пише БТА.

"Искаме да видим доколко страните са готови за извънредна ситуация на външните граници на ЕС", подчертава Леджери, като допълва, че в момента се съгласуват конкретните сценарии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
gtf преди 7 години
ми от сега да си знаят, че ние не сме готови ... всеки влиза и излиза как си ще.
9
2
 
4
 
! Отговори
кико преди 7 години
Аз бих предпочел 2-3 батальона немци на границата ни с Турция. То е ясно, че турците няма да се впечатлят от нашата "армия", дето и един стадион не може да напълни.Имаме спешна нужда от наборна служба.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мотаят се! Те турците ще чакат до ноември да пуснат ордите?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със стрес-тестове бежанска вълна ще борим?!?!?!?!Или да дойдат представителите за седмица две,да разпуснат,да му шибнат я някоя ракия,я няколко студени бирици,да изплющят шопските салати и мешаните скари..............!!Границите?!?!Кой ти мисли за външни граници??Проблемът с външните граници си е проблем на външните държави!!И след стрес-тестовете КАКВО??Старата песен на нов глас,НАЛИ???
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имат думата колонизаторите от време оно. Те си знаят кои са и да си се оправят. Който е краднал от чужди държави и е тормозел населението им - сега да си плаща. И без квоти моти и тем подобни.
5
1
 
4
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Сетила се Мара, да се побара. Октомри няма да съществуваме, те проверки ще правят!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това трябваше да се направи преди пращането на бойци-мюсюлмани в "Освободителните" срещу Бшар Асад, част от които бяха обучени от френски военни специалисти. Сега вече е много късно за тестове - има явни резултати - нахлули са милиони през външните граници на ЕС. Какво ще тестват сега? дали биха могли да се върнат по същите пътеки и със същите каналджии? Е, успех!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фронтекс е една абсолютно безполезна бюрократична структура пълна с писарушки и философи.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрес тест ли??Да не би да броят дупките на мрежите по границите,където въобще ги има,а по морето,колко дупки има във водата?!Нали на един такъв "тест" по банките изкараха,че КТБ е суперстабилна и малко след това се сгромоляса?Глупости на търкалета!Първото нещо,което трябва да се направи е да се промени понятието "бежанци" и "мигранти",на "нашественици,чрез които "определени среди" воюват с ЕС".А след това-репатриране на дошлите,при неподчинение,разстрел!!!Всичко друго е хава-гЪзЪ!
1
0
 
8
 
! Отговори
До 1-ви. преди 7 години
Те нямат с какво да отвърнан, няма муниции