Германия натиска гърците да си вземат имигрантите

За 1 г. ЕС преразпредели 5000 новодошли от Италия и Гърция
5 сеп 2016 22:30,
114
Германия натиска гърците да си вземат имигрантите
Снимка: БТА

Германия оказва дипломатически натиск на Брюксел да разреши връщането на незаконни имигранти в Гърция от другите държави на ЕС.

Прилагането на европейските правила, според които молбите на кандидатите за убежище се разглеждат в първата държава, през която те са влезли в Съюза, са временно спрени за Гърция, след като европейският съд установи, че условията, които им се предоставят не отговарят на европейските стандарти. От 2011 г. имигрантите, търсещи закрила, не се връщат в Гърция. Сега Германия иска да промени това и вътрешният министър на страната Томас де Мезиер прикани Гърция да бъде върната в системата.

Днес Европейската комисия съобщи, че ще се произнесе дали условията за бежанците в Гърция отговарят на евростандартите до края на месеца и че планира да върне Атина към евронормите до края на годината.
В същото време Брюксел отказа да се намеси в спора между Швеция и Унгария, къде да се върнат пристигналите в скандинавската държава.

Швеция иска да ги върне на Унгария, защото те са били регистрирани първо там, а Унгария настоява да бъдат изпратени на Гърция, тъй като са влезли през нейна територия в Европа. При голямата вълна миналото лято Гърция не регистрираше новопристигналите, а ги извозваше до македонската граница, откъдето те продължаваха към вътрешността на Европа.

Брюксел обяви, че е въпрос на принцип Гърция да започне да приема обратно незаконните имигранти, влезли през нейна територия, който не противоречи на процеса на презаселване от Гърция в Европа на бежанци по т. нар. квоти.

Европейските лидери се разбраха миналия октомври 160 000 души от Гърция и Италия да бъдат разпределени в осталите държави, за да се облекчат двете гранични страни. За 11 месеца са прехвърлени 4513 души (към 2 септември), шестима от тях - в България.

Действието на схемата трябва да приключи идния юли. Европейската комисия заяви днес, че би желала презаселването да върви по-бързо, но че свършената работа не е незначителна. Заедно със сирийците, взети от лагерите в Турция (1244 души) по силата на договореността с Анкара, 6000 души са намерили нов дом в Европа, съобщи говорител на комисията.

Гръцките медии цитират министъра за миграцията Йоанис Музилас, според когото 8000 души чакат с готови документи да бъдат взети чрез квотите от останалиге членки, но прехвълянето им се протака. Това също беше отречено от Брюксел, според когото полетите с бежанци продължават. Миналата седмица 40 са отлетели за Финландия и 18 за Франция.

Най-много бежанци по квотите досега са взели Франция (1662) , Холандия (617) и Финландия (599). Германия е приела едва 62-ма, а Унгария, Полша и Австрия - по нито един. Българската квота е от 1302 души, от които ни остава да вземем още 1296-ма.

Европа гледа навън за помощ за справяне с миграционната върна. След заявлението на председателя на Съвета Доналд Туск на срещата на Г-20 в Китай в събота, че ЕС е на предела на възможностите си, днес Европейската комисия потвърди че и нейният шеф, Жан-Клод Юнкер говори със световните ридери да приемат повече мигранти и да помогнат на ЕС. Пазговорите ще продължат в края на месеца в Ню Йорк, където се организира световна конференция по миграцията, в рамките на Генералната асамблея на ООН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: ГерманияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 97 преди 7 години
Никакви малки ислямчета няма да се родят!Сега има едно хапченце, изпиваш го , след нежелан полов акт и няма бебе. Това всички пуберки го знаят. Да се е повишила раждаемостта в Германия? Не е.Така, че опрашвачите да се се връщат при чаршафосаните, там да правят деца, но това са ***, на които никой уважаващ се баща няма да даде дъщеря си. Да ***, без образование, без наследство от бащите си, защото не са първородни синове.По-добре трета или четвърта жена на богат дядка.
83
0
 
5
 
! Отговори
Топло М преди 7 години
Меркел е *** !
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички АРАБЕСКИ в ШВАБИЯ,при МЕРКЕЛ.
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ги преразпределят? Меркел ги покани, да си ги извозва със самолети директно в Германия, както казва Каракачанов, защо да преминават през други държави?
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека натиска, те гърците както обичат швабите. А дотогава арабите ще натискат на немците дъщерите, па да се родят едни малки ислямчета
79
0
 
23
 
! Отговори
То преди 7 години
То по логиката на Швеция и Германия всичките бежанци трябва да остават в България,Гърция и Италия. Само се чудя каква е логиката на унищожения български народ все още да стои в НАТО и ЕС.Толкова големи мазохисти ли сме.
78
0
 
18
 
! Отговори
Да бе да преди 7 години
Германия да не натиска никого. Като е била колонизаторите не рева, сега реве. Англия и Франция също. Айде без номера молим!
77
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА Е ТО ЕВРОПЕЙСКОТО РОБСТВО.ПРЕДЛАГАМ ГОЛЕМИЯТ БЕЖАНСКИ ЦЕНТЪР, КОЙТО ЩЕ СЕ СТРОИ В СОФИЯ ДА БЪДЕ НА УЛИЦА "КОЗЯК". На първо време - палатков лагер, пак там.
76
0
 
28
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Фронтекс ги поемаше от турските брегове и ги прекарваше до гръцките. Хайде сега Германия да не се прави на ......
75
1
 
29
 
! Отговори
Мъдрите от ? преди 7 години
Не се е родил - не е умрял. Няма престъпление. Няма геноцид.Тази тактика приложиха на Европа за да заличат коренния европеец.Отворете модните списания/сайтове - "модерно е да си сам", "по-добре без деца", "no kids - double income". Психозираха цели поколения да нямат деца или да имат 1 (и стига). И сега?"ама пенсионната ситема ще рухне ако не внесем хора" ама какви хора? заменяш професор Шулц за козаря Махмуд ей това стана образно ГЕНОЦИДЪТ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА! ЗАТРИВАНЕТО НА ЕВРОПА!
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
za men tova si ostava zionistka politika
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАМЯНА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ
72
0
 
19
 
! Отговори
Шмеркелица преди 7 години
Вижте сега аз ще ви кажа какво да става.Айде сега всички заедно да приемем тези хорица.И да не искате, ще го измисля така, че да стане.Първо ще ги засиля към дойчланд после ще ви ги раздам един по еднн как на децката площадка дечицата си раздават куклите. Всеки да си има!Все пак съм убер-супер-дупер дойче Шмеркелен.Ама защо раждаемостта на белите Европейци е ниска? Шшштт, нихт говорен по темата - това беше целта последните 50 години.И сега няма как - за да си внесем друга расад опа раса..
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SLEDVASHATA PRATKA S AFRIKANZI I AZIATZI ARABI SIGORNO KAM 30000 AFRIKANZI I AZIATZI OT ARABSKIAT POLUOSTROV SUD AMERIKANZI DOSTA SHE RAZPREDELIAT VSE PAK OSTAVAT NIAKOLKO MILIARDA A PREZ DRUGOTO VREME DA NE ZABRAVIATE DA DESKRIMINIRATE IZTOCHNO EVROPEIZITE TE SA VINOVNI CHE NAPALNIHA EVROPA A NE AFRIKANZITE I AZIATZITE
70
0
 
22
 
! Отговори
а бе преди 7 години
как така разни козари по афганистанските планини вадят хиляди евро зада си плащат по пътя за да стигнат до Германия?разбирам 10-20хил паралии ама милиони ????и с такъв устрем катерят планини и баири и пресичат граници сякъш самия ад върви по петите има още първата европейска държава е спокойна и няма войнаа и тука има пустеещи земи - защо не вземат овце и кози и да си живеят мирно както в Авганистан? Не е нещо което не са правили или незнаят?ааа те са на гости у шмеркел и социални нал така
69
0
 
15
 
! Отговори
До Германистан.... преди 7 години
До Гepманистaн убepалec ЕЕеех,това вече и баба го знае.Въпросът е ,какво да направим,че да се разкарат там,от където са се пръкнали....
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NSILSTVENATA ASIMILAZIA I UNISHOJAVANETO NA EVRONARODITE VARVI PO PLAN
67
1
 
23
 
! Отговори
Какво става с... преди 7 години
Влезлите нелегално в България мигранти и без документи.Ами много просто.Лъжат за име и гражданство, а у нас им издават нови документи с нова самоличност и ги пускат.Кой кой е ,не се знае.Меркел ги привика,сега да си ги интегрира,а да не се чуди как да се отърве от тях.Тя беше много наясно какво ще последва от тази покана,но следва американските заповеди,тъй като е притисната.Европа се превърна в катун-*** и пребрадена.Нямат работа тук.Арабският свят да си ги прибира! Той е богат и единоверец.
66
0
 
21
 
! Отговори
Пък и нахални бе преди 7 години
Първо ги поканиха да напъплят насам и ни набиваха канчетата как трябва да сме хуманни и да не си затваряме границите, вилкомен, вилкомен и сега... Я да ви ги върнем, че не ни кефят много. Но бъдете спокойни. Няма да ви оставим сами да се справяте. Европа е с вас. Дааа.
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е,много е нахална меркел ! първо ги покани,а сега да си ги прибира гърция...българия...сигурно защото и се клати стола,и като тръгне без охрана из кьолн,може и да и се случи случка с талибан,та ще види кого е канила. нека ,ама защо ние с гърция ще го отнасяме! не може да им пазим границите на ЕС срещу нищо,а те да си гледат само икономиката,а за нас - шенген.