Великобритания не бърза да започва преговорите за Brexit

Това няма да стане преди края на годината, увери Тереза Мей
Обновена: 5 сеп 2016 18:31 | 5 сеп 2016 18:21, Красимир Ангелов
13
Великобритания не бърза да започва преговорите за Brexit
Снимка: Reuters

Великобритания няма да започне преговорите за излизането си от Европейския съюз преди края на годината, увери отново премиерът Тереза Мей, цитирана от ТАСС.

Още по темата
На пресконференция в Ханчжоу след края на срещата на върха на Г-20 Мей отбеляза, че преди това е необходима известна подготовка за договаряне на споразумение за бъдещите отношения на страната с ЕС.

"Великобритания все още вдъхва доверие в икономически план, въпреки предстоящия Брекзит", увери Мей. Британският премиер посочи, че австралийският министър на търговията ще посети страната тази седмица за проучвателни разговори за търговска сделка. Индия, Мексико, Южна Корея и Сингапур освен това са дали да се разбере, че ще приветстват преговори за премахване на двустранните търговски бариери с Великобритания.

Великобритания възнамерява да остане главен актьор в европейската отбрана, обяви междувременно британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от Франс прес.

"Никой не трябва да се съмнява в това. Великобритания ще продължи да играе главна роля в гарантирането на международната сигурност и сътрудничеството с нашите европейски и други съюзници ще продължи", подчерта Фалън на среща край Париж на френския елит в областта на отбраната и сигурността.

Редица източноевропейски страни членки на ЕС се опасяват от евентуалното отслабване на тази роля на Великобритания на фона агресивното според тях поведение на Русия, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То си беше ясно от самото начало, че политическата класа във Великобритания ще пренебрегне референдума.
11
1
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Хитри и коварни - ингилизите са се разбрали с янките, какво го очаква ЕС и първи напускат кораба!!Нещастницата Меркел натиска гърците да приемат имигранти, а тя настоява и Германия да ги приема. Че защо, от какъв зор ? Не отива на добър край Европа с тази политика! Навсякъде по света ще се намерят алчни и безскруполни хора, които да не мислят с главите си. Лошото е , че от такива хора зависят съдбините на милиони други !!! Историята е пълна с потресаващи примери............
10
2
 
4
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Ми докато са още в ЕС да им отправят колкото се може повече тарамбуки и набързо ще се сетят за какво са гласували..
9
5
 
8
 
! Отговори
:))) преди 7 години
До роботаФантастики. Британците си биха шута от ЕС съвсем целенасочено и няма никакъв "конфуз". Нито ще има втори референдум, нито пък общественото мнение се е обърнало в полза на ЕС. Хората си договарят търговски споразумения като свободни агенти, икономиката им расте, недоволството на някои фактори в Шотландия беше блокирано. То и Шотландия ще спечели от напускането, така че, няма какво да ги мислим.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно си прав, същите простаци са като американците, че даже по-големи, липсва им основна култура, само мегаломания без никакво покритие. В България милеят за руснаците, защото не ходят в чужбина , за да видят какъв изключителен арогантен *** е руснака сравнен с другите народи. Всъщност сега като се замисля, бих сложил и китайците към американци и руснаци. Естествено че има изключения с много свестни хора, но в крайна сметка това е общата картина от мойте лични наблюдения.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде в края на годината да ги помолите учтиво, или да си платят куверта за програмата в ресторанта за следващия сезон, или здрав захват за яката, още по-могъщ шут в диирника и да се свършва! Тази британска тьотка може и да не бърза, но ние, небританците, вкупом желаем да побързат!
6
2
 
11
 
! Отговори
робота преди 7 години
За да излязат от тази конфузна ситуация с Брекзита сега британските политици умуват дали да има втори референдум и сигурно ще го направят. Тогава народа ще каже ДА на ЕС и г-жата Мей ще си измие ръцете с това и Англия няма да излезе от съюза. Интересно какво ще каже Меркел тогава.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ким сунСамо това не трябва да става. Руснаците са откачени хора и не стават за никакъв съюз с никого. Те страдат от манията че са нещо повече от останалите народи.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крачка напред две назад, така никога Великобритания няма никога да излезе от ЕС. Тереза Мей докато отлага ще се появи някаква нова партия за връщане в ЕС и ще промени коренно политическата картина в UK. Торите и лейбъристите ще останат да събират баберъка от избирателите фенове на Фараж.
3
5
 
5
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Кой попречи ЕС и Русия да се обеденят в един съю,както беше планувано.Това е най важното.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да останат в съюза, защото винаги искат да са нещо шантаво и различно, само и само да са техните островитянски приумици и инати. ще шикалкавят колкото се може повече. главното беше, че не искат да си плащат задълженията към съюза. това ги дразни под лъжичката. ама то тяхното е хем сърби, хем боли, абе мани... никакво.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая ще останат в сьюза!