Българи пренасяли хероин в Австрия, ще лежат 8 г.

Шестимата нашенци пренасяли 10 пакета с общо 5 кила дрога
5 окт 2016 14:07,
8
Българи пренасяли хероин в Австрия, ще лежат 8 г.
Снимка: МВР

Шестима българи бяха осъдени за трафик на хероин в Австрия, съобщи МВР. Те били задържани при акция на австрийската полиция през септември 2015 г., в окръг Мьодлинг, Австрия.

В тях имало 10 пакета - общо 5 килограма хероин, пренесен нелегално от България. Стойността на наркотика е 400 000 евро.

Полицейските действия били предприети след интензивна работа на Звеното за разследване на престъпления с наркотични вещества и продължително наблюдение от страна на оперативната групата за борба с престъпността по улиците на Криминалната служба на провинция Долна Австрия, в сътрудничество с Федералната криминална служба.

След разследване, следене и сътрудничество на български и австрийския офицери, австрийските разследващи стигнали до двамата шефове на бандата, също българи. За тях били издадени европейски заповеди за арест и в последствие са обявени за международно издирване.

Родните антиомафиоти сгащили лидерите на 45 и 38 години в София и Перник. Двамата получили по 8 години затвор на първа инстанция в Австрия. Четиримата им помагачи са с ефективни присъди от общо 20 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Смешна присъда. Нормално е да получат доживотна без замяна.
5
0
 
4
 
! Отговори
****** преди 7 години
А за Ромите-каналджии с Камиона вътре 71 Бежанци нищо не пишете , да де ама вече ги даваха по немската в Док.филм
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравейте другари и другарки, бил съм муле и знам по колко дават. По толкова, че ако ви хванат, ще лежите, после ще излезете и пак ще сте на далавера, защото с бачкане за 4 години никога няма да ги изкарате като заплата, ако ще и по 1500 лв да взимате на месец. Благодаря за вниманието, довиждане. Ако *** си направят труда да ми чекнат IP-то ще видят къде съм в момента и трябва да се замислят какво ли диря там
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааа тези не са "нашенци", имате грешка.Това са *** "вашенци".
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Родните антиомафиоти сгащили лидерите на 45 и 38 години в София и Перник. Двамата получили по 8 години затвор на първа инстанция в Австрия."На пръв поглед изглежда не лоша практика. Да се хващат тук, а да ги съдят там.
1
0
 
10
 
! Отговори
Сакадабара преди 7 години
Мой познат лежа в австрийски затвор и страшно напълня там. Така че не е чак толкова лошо 8 годинки, ще научат немски, ще завържат нови приятелства с албанци, поляци и румънци, ще се цивилизоват!