Стотици мигранти бяха изведени от лагера край Кале

С автобуси ги откарват към центрове в цяла Франция
24 окт 2016 17:30, Елка Василева
15

Снимка: Reuters

Седемстотин мигранти бяха изведени към обедните часове на днешния ден от импровизирания лагер край френския град Кале, "Джунглата".

Това стана със 17 автобуса, които ще ги откарат към центрове в цяла Франция, заяви министерството на вътрешните работи в Париж, цитирано от ДПА. Там много от мигрантите - които са от Судан, Афганистан, Еритрея и други страни - ще подадат молби за убежище.

Повечето от центровете за настаняване са в Южна Франция, далеч от северния пристанищен град Кале, където много хора лагеруват в импровизирани подслони с надеждата да прекосят Ламанша и да отидат във Великобритания. Регионалният префект Фабиен Бучо каза, че днес 60 автобуса трябва да извозят 2000 мигранти.

Значителна част от тези, които все още се намират в "Джунглата", продължават твърдо да отказват да се преместят оттам въпреки започналите днес действия за извеждане на обитателите на лагера, заявиха представители на неправителствени организации, подпомагащи мигрантите в Кале.

"Към момента всичко минава добре, защото сега извозват хора, които с нетърпение чакаха да напуснат лагера", каза Кристиан Саломе, представител на асоциацията "Приют за мигранти".

Той посочи, че сериозните трудности може да възникнат след няколко дни, когато заминат тези, които доброволно напускат лагера, и дойде редът на другите, които отказват да го направят.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ФранцияКалемигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
27
 
! Отговори
Ss Waffen преди 7 години
Сещам се за едно място за депортиране на тези мигранти ,но то не е въвФранция ами е в Полша да запушат ония ми ти кумини.
7
0
 
38
 
! Отговори
Наблюдателен преди 7 години
*** то като гледам само инженери, архитекти, доктори ... както упорито ни уверяват нашите политици!
6
0
 
33
 
! Отговори
коко преди 7 години
Само маймунки има в джунглата, никви бежанци не са.
5
1
 
25
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Претопяване на ЕВРОПЕИДНО НАСЕЛЕНИЕ loading ... loading ... loading ... 60% ready !
4
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
99% от бежанците (чети: нашествениците) са мъже в боеготовна възраст. Ако читателят се поразрови малко, ще открие интервюта на подобни отпадъци. Те самите казват, че не идват тук като гастарбайтери, а идват да смучат от помощите, които северните държави им дават, да изнасилват дъщерите ни, да унищожават. За тези *** това си е чиста ваканция.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато хлапетата ни не ни слушат,можем да си ги плашим по старомодному с баба яга, а не със ....там е работата,че и ние вече сме изплашени от...
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия само на снимката като ги видиш да ти настръхне косата, а не дай Боже на живо!
1
7
 
57
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Горките майки с деца, като гледам на снимките 99% са деца и майки с деца бягащи от война...........