Тереза Мей: Brexit включва и напускане на единния пазар!

Очаква се британската министър-председателка да подкрепи тази идея
15 яну 2017 12:15, Петя Славова
76
Тереза Мей: Brexit включва и напускане на единния пазар!
Снимка: архив, Reuters

Очаква се британската министър-председателка Тереза Мей да подкрепи излизане от единния европейски пазар, Митническия съюз и юрисдикцията на Европейския съд в речта си пред парламента във вторник, пише британският в. "Сън", цитиран от Франс прес и ТАСС.

Още по темата

Според пресслужбата на правителството във вторник Мей ще призове Великобритания да се обедини и да подкрепи Брекзита, като сложи край на разделението между противници и привърженици на напускането на ЕС. Но според редица британски вестници, включително "Сън", "Сънди таймс" и "Сънди телеграф", тя ще обяви, че Великобритания ще напусне единния европейски пазар, митническия съюз и Европейския съд.

Приоритетите на Мей са да реши проблемите с миграцията, да установи контрол над държавните граници и да води търговски преговори с други страни. Всичко това ще стане възможно само ако Лондон напусне единния пазар на ЕС, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

52 на сто от британците подкрепиха излизането от Европейския съюз на референдума миналата година, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Idиот преди 7 години
До до 52 A Нали ИМАШ къщичка под ПРИКРИТИЕ която НИКОГА няма да ИЗПЛАТИШ!!!!
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престанете с глупостите.Британия е един от основоположниците на този ЕС.Да имало е предходни организации в които Британия не е участвала, но това не променя нещата. И не само Британия си е запазила валутата....но и други държави в ЕС - Швеция и Дания, ( източно европейските не ги броя) А Норвегия, дори не е и не иска да е в ЕС.
56
2
 
6
 
! Отговори
Основен принцип: преди 7 години
На всички комунисти и мързеливи левичари , винага са им криви "немските фашисти" ---защата бачкат яко и им сече акъла , за всичко!ГЕРМАНИЯ ---ВИНАГИ СЕ Е БОРИЛА ЗА ПАЗАРИ, ЗАЩОТО, ВИНАГИ БИЛА Е ЗАДУШАВАНА ОТ СВЕТОВНИТЕ МОНОПОЛНИ СТРУКТУРИ!"СОЦИАЛИЗМА" И "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА" ------СЪЩО СА МОНОПОЛНИ СТРУКТУРИ .....НО , РАЗДЕЛЕНИ НА -----"ЧАСТНИ" и "ДЪРЖАВНИ"!!ЗАТОВА И ----НЕ МОЖАХА ДА РАЗДЕЛЯТ СВЕТА ВЪВ ВСВ!!!!!!!!!!!!!!!!
55
3
 
20
 
! Отговори
АМИ , ДА.... преди 7 години
Англичаните , си беха с единия крак вън от ЕС и преди!Изобщо не се присъединиха към валутния съюз. Останаха си с лирата и изобщо не приеха еврото!Сега---просто ще останат и без европейския общ пазар!Не знам как ще устискат на немския технологичен бум и ефектимното немско производство!Сигурно пак ще са им криви ---"НЕМСКИТЕ ФАШИСТИ"...защото бачкат яко и както винаги са най-ценени на световния пазар!
54
6
 
14
 
! Отговори
гггг преди 7 години
Като ти гледам гърбицата Терезо най-много да изядеш някой кютек...и да се напъваш няма да си втора Тачър.Щяла си да водиш преговори с другите страни....и преговарящия ти е оня с нескопосаната прическа и кривата вратовръзка,шутът Джонсън.Още от сега мога да ти кажа че преговорите ще са в ущърб на остатъците от империята....ама на теб кво ти дреме....А гледай да си изкараш виза за Шотландия...че те май много не искат да са Вас.
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейската Икономическа Общност е създадена през 1958 и е включвала Франция, Холандия, Люксембург, Западна Германия, Италия и Белгия. Това става точно 15 години преди приемането на Великобритания в Европейският Съюз. И да - първоначално на Великобритания е отказано приемането през 1965, заради вето наложено лично от основолопжника на ЕС - ген. Шарл Дьо Гол.
52
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 49Голяма глупост си написал. Точно Великобритания създаде ЕИО, след нейното влизане. До тогава 6-те държави бяха направили съюз за търговия на въглища, ама ти от къде да знаеш това.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен това, когато от официален източник излезе новина за *** на Кралицата, а след това се опровергае, това означава, че на сцената излизат актьорите от МИ6.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто светът съществува едни хора ограбват труда на други хора.Не е задължително да е видимо:става чрез офшорни зони, данъчни "облекчения", нелоялна конкуренция, труд от развиващи се страни или суровинни такива, но БЗПЛАТЕН ОБЯД И БЕЗПЛАТНО УЧИЛИЩЕ, КАКТО БЕЗПЛАТНИ СОЦИАЛНИ-НЯМА.Уважавам Макс, който иска да е на ясно да чете за империализма като последен стадий на капитализма.
49
6
 
28
 
! Отговори
none преди 7 години
В България също има нормални работодатели и заплати (не може всички под един знаменател). И в Германия има ненормални такива (само че там са по-малко от тук). В компанията в която работя, заплатите са много близки до тези в Европа и условията на труд не са по-лоши. Факт е че за не квалифицирана работа (а и за някои от квалифицираните такива), в България се плаща малко, но и в Германия е така. Сумите в Германия като абсолютна стойност, са по-големи но и разходите за живот са по-големи ...
48
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНикой не тъне в мизерия, споко...В мизерия тънат само тези, които все още седят в България и работят за такива като теб, които само поради факта, че имат повече пари, се считат за "по-висока класа". На запад всеки, който работи получава пари, с които живее нормално и достойно, ако ще и да е най-долната работа.
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАха, а у нас с 600 лв. заплата ще имаме собствен апартамент, кола и пари за почивки ? Връзката с реалността на някои хора (всички знаем кои) е тотално скъсана и тези коментари го доказват.
46
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНиската класа....ето за тази арогантност и надменност говоря. Баща ми е лекар в спешна помощ, майка ми детска учителка, хора с образование, знаеш ли колко получават и как живеехме ? И чистач да съм, пак ще бъда по-добре, отколкото да работя за някой надменен клоун като теб. И не, не мизерувам, живея нормално и мога да си позволя неща, които не бих могъл в България. А вие чорбаджийте ще си другарувате с нашенските "шведи".
45
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"И какъв е този отрасъл, в който на запад условията били по-мизерни отколкото при нас?"Веднага ти казвам - в Англия, тия дето чистят по къщите и хотелите. Ето за кои мои познати се сещам-тука бяха: юрист, медицинска сестра, инспектор в банка, рекламен агент, хора с образование, които ИМАХА работа. Отидоха там да чистят миризливите нечистотии на англичаните, уж за повече пари. Не гъкват. Щото и парите, като се замислиш и като теглиш чертата, не могат да откупят най-малкото зарязаните тука деца
44
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета коментари за "чорбаджиите" и подобни ми става ясно едно. Ниската класа седнала да опява. Където и да идете, драги, ще тънете в мизерия. Дали ще сте у нас, дали в Швейцария, дали в Германия, ако работите сервитьорчета, рецепционистчета ще тънете в мизерия. Няма да имате нито собствен хубав дом, нито нов автомобил, нито пари за почивки. На вас ви трябва промяна в мисленето, която, за ваше съжаление, никога няма да постигнете. Ще си останете такива, каквито сте. По цял свят е така.
43
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ какъв е този отрасъл, в който на запад условията били по-мизерни отколкото при нас ? И кой е този отрасъл, в който се осигуряват адекватни заплати, че аз се сещам само IT сферата ? Живея в провинцията, тук хората буквално ще се избият за заплата от порядъка на 600 лв. като за тези пари ги скъсват от работа ? Такива волове като българите няма, я си намерете някой друг да ви работи (защото виждам, че си работодател) за 300 евро по 50-60 часа седмично...
42
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най големия пазар в света е този на ЕС!Само *** и не делновиден политик би се съгласил да загуби подобна привилегия(за която си има и цена)!А като се има впредвид че ОК влезе в ЕС само и поради една единствена причина а именно че същия ЕС и държавите в него дръпнаха икономически много (Германия,Франция и всички от така наречената Западна Европа)и британците изостанаха вече видимо!
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"като искаш образовани и можещи кадри - ще се бръкнеш и ще им осигуриш адекватни условия" Хм, като работещ мнооого години с хора, ще ти кажа: проблемът е, че ДОРИ при осигурени адекватни условия!, има клинчене, кражби, безхаберие и липса на знания и умения съобразно написаното в дипломата. И тука идва парадоксът: същите тези, като идат гастербайтери на запад, при по-мизерни условия, бачкат много по-здраво, бъз тън-мън, скатавки и кражби. *** че я радбери тая българска работа
40
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДа, да, ама друг път. Аз например съм работил като рецепционист в хотел в България (в Слънчев бряг) и в САЩ. При не толкова различни цифри като приходи, заплатите там са в пъти по-големи ? Защо така се получава според теб ? Няма никакво значение каква работа вършиш, дали носиш приходи или не, ти тук си никой и никой от чорбаджийте няма никакво намерение и желание да даде адекватна заплата.Приказките за изработването на заплата от страна на работниците си е ала-бала
39
7
 
10
 
! Отговори
дебел депутат преди 7 години
еее минималната стана 460 лева бе какво още искате