Кампанията на Орбан - коригирана от противниците му

Вместо "Да спрем Брюксел" пише "Да спрем Орбан"
Обновена: 14 апр 2017 21:24 | 14 апр 2017 21:18, Петя Славова
42
Кампанията на Орбан - коригирана от противниците му
Снимка: БТА

Няколкостотин афиша на антиевропейска кампания в Будапеща, бяха подправени от противници на унгарското правителство, така че вместо "Да спрем Брюксел" на тях да пише "Да спрем Орбан" и "Да спрем Москва", предаде Франс прес.

"Писна ни от лъжи! Поради тази причина ние внесохме корекции в афишите с помощта на няколкостотин наши активисти в четиринадесет града в страната", се казва в изявление, качено в интернет сайта на новата унгарска партия "Моментум". В него се казва, че афишите са били коригирани с помощта на оранжеви лепенки, на които е пишело "Москва" и "Орбан" и които са били залепени върху думата "Брюксел".

Според Мария Геренчер, отговаряща за връзките с медиите, на партия "Моментум", стотици афиши са били коригирани по този начин от активистите. В страната от началото на месеца бяха разлепени хиляди афиши в рамките на кампанията "Да спрем Брюксел".

Антиевропейската кампания, подета от Виктор Орбан, освен чрез плакати, се осъществява и чрез въпросници, в които унгарците трябва да дадат мнението си за политиките на Брюксел, които, според унгарското правителство, застрашават суверенитета на страната, пише БТА.

Правителството на Виктор Орбан мобилизира хората срещу ЕС с пари на данъкоплатците, докато продава националната ни независимост на Русия на Путин", се казва в изявлението на "Моментум", опозиционното движение, което спечели слава, като постигна оттегляне на кандидатурата на Будапеща за домакин на Олимпийските игри през 2024 г.

След този успех в края на февруари движението се превърна в политическа партия, която има намерение да участва в парламентарните избори, насрочени за догодина. Членовете на "Моментум" участват редовно в протести срещу политиката на Орбан и критикуват правителството, че атакува неправителствените организации и реномирания Централноевропейски университет, финансиран от американския милиардер Джордж Сорос.

"Въпреки че руските танкове напуснаха страната, руснаците се промъкват отново тук чрез газопроводи, чрез фалшиви новини в техните интернет сайтове и чрез елита на политическата класа", предупреждава "Моментум".
Нов протест срещу политиката на Орбан е насрочен в Будапеща за утре. Миналата неделя в столицата се състоя най-големият протест срещу правителството, откакто Орбан бе преизбран за премиер през 2014 г. В него участваха между 60 000 и 80 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Виктор ОрбанЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
Орбан закрива "университет " , какъвто в америка не съществува! Това е мястао за кадри на Сорос !
16
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
И там работи "америка за Унгария"! Кой мисли за доброто на Унгария - Орбан или америка?
15
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
До ХмТози Сорос не е европеец нито по образование, нито по националност, няма работа в Европа и няма необходимите данни да разбере и една хилядна от европейската цивилизация
14
1
 
1
 
! Отговори
Заблуда преди 7 години
Народната воля и правото на защита са подкрепяни от милиони, онези, които искат друго да се преселят в Близкия Изток
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте речта на орбан в защита на Европа от ю туб:Реч на Виктор Орбан в критика на Брюксел и Европа днес - https://youtube/watch?v=fwUBU75byAM
12
9
 
38
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Трудна е битката с дедо Сорос!Ама все от някъде трябва да започне!
11
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работата е там,че Орбан защити държавата си и много хора бяха възхитени от него и смелостта му.Сега това ще бъде наказание,за да не последват и други хора стъпките на Орбан и се осмелят да защитят държавата си.Англия беше другата държава,която защити итересите си,също като Орбан.
10
6
 
49
 
! Отговори
АГ преди 7 години
Ако трябва някой да бъде спрян, то това е подставеното лице на ЦРУ, Сорос!!! Браво на Орбан! Псевдо гражданските организации финансирани с парите на мръсният ционист Сорос, трябва да бъдат спрени! Помните ли протестите на умните и красивите в София.. ами така, както се появиха изневиделица, така и изчезнаха...?!? Ами няма пари вече, няма умни и красиви, и студентски блокади на университета.. ехоо тъпчовции помислетее..;)
9
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мястото на орбангутаня, както и на всички шебеци, включая и клемлинския е в зоопарка.
8
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си лепят стикерчета на плакатите, така или иначе не могат да подправят резултатите от въпросниците. :)
7
4
 
55
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Мога само да ви кажа, не вярвайте на пропагандната машина! Един народ в Европа, се престраши да се опълчи на ционистката доктрина и натискът срещу него е тотален! От девт кладенеца вода ще ви докарат, само и само да ви убедят, че робството е "лоялно членство"! Подкрепете Орбан, за да ви подкрепят после и унгарците! За да сме единни срещу масонските поробители и Антихриста!
6
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛогикОрбан е руско ***, също като миризливата фуражка Радев, затова пишат Москва.
5
14
 
3
 
! Отговори
Логик преди 7 години
Няма логика!Ако опозицията иска да спре Москва, то значи, че не би искала Орбан да спечели, защото той иска да спре Брюксел, а не Москва. Но тогава защо опозицията ще залепва лепенки, които могат да объркат хората, които искат да се спре Москва, а не Брюксел? А ако искат да объркат хората, които искат да се спре Брюксел, тогава би трябвало да направят обратното - да залепят лепенки "Брюксел" върху плакатите на тези, които всъщност искат да спрат Москва!Нали така? Няма логика отвсякъде!
4
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е проруската измeт да бъде изрината от ЕС!
3
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орбан дано да устоиш на тия платени и неплатени промити мозаци
2
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде го чукаш,къде се пука,хаха!Орбан си защити държавата и гражданите от масовата емиграция,единствения премиер който посмя да извика "Царят е гол!" и постави ограда.И кой плати лепенките?
1
1
 
10
 
! Отговори
Електорат преди 7 години
Аре са, ние са ше гласуваме ли или ше четем?!