Германия обяви за невменяем мъж, ранил трима с нож в Мюнхен

Случаят е от миналата година, един от ранените – починал
18 авг 2017 08:25, Петя Славова
23
Германия обяви за невменяем мъж, ранил трима с нож в Мюнхен
Снимка: Reuters

Наказателният съд в германския град Мюнхен, провинция Бавария, постанови, че мъжът, убил през май 2016 г. с нож един човек и ранил трима, не е в състояние да отговаря за действията си и го остави в психиатрията, предаде Франс прес.

Според съда 28-годишният Паул Х., за който първоначално се смяташе, че може да е ислямист, страда от биполярно разстройство, а в момента на деянието е проявил и симптоми на психоза, съобщава БТА.

Нападателят - безработен дърводелец - намушка с нож един човек в междуградски влак, друг на перона и още двама на изхода на гара Графинг, близо до Мюнхен. Един от ранените, 56-годишен мъж, почина от раните си.

Пред следователите Паул Х. признал, че е крещял "Аллах е велик" на арабски и "Неверници, трябва да умрете" по време на нападението, така че първоначално се предполагаше, че мотивите му може да са ислямистки. Поведението му по време на разпитите обаче породило съмнение и полицията и прокуратурата бързо изключиха хипотезата за тероризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: ГерманияМюнхеннож
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
бастун преди 6 години
невменяеми са еврогейовете или не искат, или не забелязват, но на лице е тенденция, сега са в стадий ,,нещата са наистина ***,,евродебили
17
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 19. "Вие" казваш, а? А ти познаваш ли ме че да определяш какъв съм, а мал-оумнико! И каква история съчиних в това, което съм писал, което от него не е истина? Посочи, точно и ясно, кое от това, което съм написал не е истина. Миризливи ГЕРБерски суджуци лъжливи!!! И на вас ви се види краят. Съчинявал съм история, не, не съчинявам, помня я, за ваш ужас съм учил!!!!
16
0
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Викал аллах акбар...говорил на арабски....1543я единичен случай...в който исляма - няма връзка с исляма! Биполярно...дифокусно...в Германия си имат армия от "експерти" за оневиняване на терористи - всички готови да търсят "под вола теле", докато кръвта на убитите вече може да запълни олимпийски басеин , в който фрау Мурксул да си плува наволя!Важното е - тези, които ни принудиха да живеем, и работим за ислямистката *** - да са невинни! Как спи тази ялова вещица - ще си остане пълна мистериязамен
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SharkКакто винаги вие комунистите ни демонстрирате безграничната си глупост. Това пък да си съчинвявате история ви е любимото занимание. Няма по-големи терористи и масови убийци от комунистите - днешните ислямски фундаменталисти могат само пасти да ядат.
14
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До Как е у нас. Мдаа, а в по-предишно време разни хайдушки чети са избивали "мирни турци, дошли на почивка у нас" за едни има-няма 500 години. А в по-предишно време Крум, видите ли, да вземе да въведе едни закони, жив тероризъм, да реже ръцете на "клетите" крадци или пък направо да убива "невинни" убийци, как не го е било срам, капка толерантност е нямал. ... Ако искаш в Римско време да се върнем, знаеш ли що атентати и убийства ще изкараме по нашите земи...Даа, и за всички тях Москва е виновна
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че е агресивен невменяем го прави още по-опасен и от джихадист! Не мога да разбера, защо се подхожда снизходително към такива хора? Утре ще го пуснат от лудницата и пак ще напада хора. Такива ненормалници трябва да се държат под ключ в лудниците до края на живота им.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко мило, сега му платете обезщетение и му плащайте доживотна пенсия нали е болен човечеца. Утре пак ще заколи някое дете но нищо. Либерални о лигофрени
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто е бил с нетрадиционно чувство за хумор.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници
9
6
 
6
 
! Отговори
Как е у нас преди 6 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Умират 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-*** майори, 9-*** капитани, 3-*** депутати и множество граждани, включително деца. # Целта на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително и цар Борис III. # Т.е.: БАШ-ТЕРОРИСТИТЕ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .# от Уикипедия.
8
0
 
10
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
Пуснете го тоталитаристи такива! Да се лекува сред нормалните. Айде сега, опасен бил. Той така се лекува. Сред обеществото. Мисля, че психиатрите психясаха отвсякъде. Един пенсиониран такъв български, ни обвиняваше от телевизионния екран, че не отделяме поне по един час дневно от свободното си време на лудите по улиците и заведенията.
7
2
 
21
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Искам да ви кажа, че дори пред Средновековието, което наричаме Тъмно, е имало повече справедливост. Нямало е тогава такива невменяеми, луди, наркомани, наказанието е било за всички, и е било жестоко. Затова Европа е оцеляла. Сега се навъдиха всякакви пед-растчета, заеха управленски постове, някои дори не се крият, а открито си ходят с мъжката к-ва навсякъде. После защо имало атентати, ще има. Хората, измислили гилотината не са били толкова прости, не си мислете че сте върхът на цивилизацията.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случаят е от миналата година, един от ранените починал===Абе, вие сте неграмотни, бе.
5
0
 
14
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Баба Меркел има ли мнение за случая в Барселона ?
4
0
 
34
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Пуснете го пак да коли по улиците. Щом е невменяем му е позволено.
3
2
 
28
 
! Отговори
Муслим преди 6 години
Евалла, как ги е преметнал само!
2
0
 
36
 
! Отговори
ами преди 6 години
Просто не е за вярване.....убиват ги като кучета,но важното е,да не е тероризъм....психично болен,наркоман......оправдават ги....
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им вярвам.