Кривата на коронавируса в Германия се изравнява

Не сме безпомощни, смятат специалистите в страната
12 ное 2020 15:58, Петя Славова
16
Кривата на коронавируса в Германия се изравнява
Снимка: БГНЕС

Германия вижда предварителни признаци, че нарастването на коронавирусните инфекции може да отслабне, заяви ръководителят на държавната агенция за контрол на заболяванията – института "Роберт Кох" (ИРК).

"Кривата се изравнява", каза Лотар Вилер, което показва, че "ние не сме безпомощни срещу този вирус" и че ограничения като социалното дистанциране и носенето на маски могат да помогнат за спирането на настъплението на COVID-10.

Германия съобщава за 21 866 нови заболели през последните 24 часа според данни на ИРК.

Ключовото число за възпроизводството на заразата е спаднало под 1 до 0,89, което означава, че 100 души заразяват 89 други – знак, че новите инфекции спадат, предава БГНЕС.

Макар броят на новозаразените да намалява, директорът на института "Роберт Кох" предупреди, че ситуацията може да се влоши през следващите седмици в болниците, които може да "достигат границите на своите възможности".

"Трябва да предотвратим влошаването на ситуацията", каза той, подчертавайки, че целта на Германия е да намали броя на болните до ниво, с което здравната система може да се справи.

Вилер призова германците да сведат до минимум социалните контакти. Мерките все пак ще са необходими, дори ако има ваксина, тъй като ще отнеме време, за да бъдат направени ваксинациите, добави той.

Този месец Германия въведе строги мерки, за да помогне за забавяне на разпространението на вируса, като затвори ресторанти, барове, развлекателни и културни центрове.

Канцлерът Ангела Меркел предупреди, че само когато 60 до 70 процента от населението постигне имунитет, COVID-19 може да се счита за "повече или по-малко преодолян".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Чичо Митко преди 3 години
Нормално е да спада.Болните не могат да заразяват болни.......?????
11
1
 
3
 
! Отговори
Bayern преди 3 години
До Анонимен #13Това означава, че броят на оздравелите е горе долу почти изравнен, с други думи достига се плато. Дано да е скоро, после ще започне спад на активните случаи - предпоставка кривата да тръгне надолу. А дано!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кривата става хоризонтална или се изправя, но как се изравнява крива е много интересно. Като превеждат дали следят смисъла списвачите
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, изравнява само в главите на управляващите ourworldindata.org и ние също, право нагоре като ракети сме в ЕС.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук ще се изравни. Така ще нареди фрау на бай ***
7
1
 
5
 
! Отговори
Мигел преди 3 години
..."социалното дистанциране и носенето на маски могат да помогнат за спирането на настъплението на COVID-10." Това нещо ново ли е .... COVID е даунгрейднъл до 10 :) ... Нумерология братче
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел защо плагиатства изказвания от Мангъров?
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз сбажда от Германия, нищо не е строго, само ресторанти и хотели не те пускат, защото ще си загубят помощите от държавата. Все пак 75% от оборота! са добри пари за всички хотелиери и гастрономи. Магазините си работят нормално и няма ограничения. Значи събираме се пак на тумби в алдито и лидъла.Кривата я изравняват, защото немците иначе ще им скочат пак със старите знамена пред Райхстага.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им пратим Мангъров да им разкаже за "сухите съчки".
3
8
 
6
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Според последните публикации на института Роберт Кох-Германия носенето на маска повишава качествено ерекцията чрез подобряване на кръвообращението! При жените се наблюдава увеличаване на гръдната обиколка и изпъкване на устните, като от хелорон! Носете маски!
2
3
 
5
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Кривата на правата води до платото на третия пик на втората вълна! Елементарно Уотсън!
1
6
 
9
 
! Отговори
94658 преди 3 години
Кривата се изравнява поради ограниченията, а не защото вирусът отслабва. Но това е германия - да не я мислим. По-добре кажете с какъв препарат беше излекуван бъгарският премиер. Всички лидери в нормални държави обявяват терапията си от Ковид.