Гърция отбелязва 12 г. от убийството на младеж от полицаи

Студенти и анархисти всяка година организират шествия
6 дек 2020 13:45, Ния Христова
2
Гърция отбелязва 12 г. от убийството на младеж от полицаи
Снимка: БГНЕС
Гърция отбелязва 12 години от убийството на 15-годишен младеж от полицаи. Убийството всяка година е повод за протестни шествия на студенти и анархисти, предадед БНР. Струпването на хора е забранено поради епидемиологичната обстановка и властите взеха решение да разположат над 5000 полицаи в центъра на Атина.
 
Властите очакват протестни демонстрации от студенти и анархисти в памет на убития от полицай 15-годишен младеж Алексис Григоропулос.
 
Вчера анархисти нападнаха полицейски участък в Атина. Това доведе до бърза мобилизация на полицията в цялата страна. Метрото в Атина не спира в центъра, за да предотврати събирането на хора за протести. Университетите, където по традиция се събират протестиращи срещу "полицейската диктатура", са под охрана.
 
Опасността от безредици се засилва и оо недоволството сред гърците след повече от месец на строги антивирусни мерки. Министърът по защита на гражданите разпореди да се разположи и охрана на църковните храмове за днешния празник. Забранено е присъствието на вярващи на литургия. Прекратява се достъпът на хора и до манастирите в Света Гора за неопределено време е мярката, която влиза в сила от днес по решение на гръцкото правителство.
 
Официално националната карантина в Гърция трябва да продължи до 14 декември, но повечето от мерките ще останат в сила до края на годината, като забраната за напускане на района по местоживеене.
 
Макар и бавно вече има сигнали за намаляване на броя на заразените и на починалите от Covid, съобщават от здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия гръцки анархисти са най -смешните хора на света.Пълни ***.