Гърция с нови изисквания за посещение на закрити места

Ограниченията важат за граждани на страни извън ЕС
22 юли 2021 17:52, Ния Христова
13
Гърция с нови изисквания за посещение на закрити места
Снимка: БГНЕС
Гражданите на държави, които са извън ЕС като Великобритания, САЩ, Сърбия, Израел и други, могат да влизат и посещават закрити пространства като театри, ресторанти, кафенета и барове, като показват сертификат за ваксинация или възстановяване от коронавирус на цифров или хартиен носител заедно с документ за самоличност. 
 
Това уточни гръцкото Министерство на туризма, предаде БГНЕС.
 
Въпросът възникна, тъй като сертификатите за гръцки и други граждани на ЕС се проверяват в горепосочените помещения чрез приложението Covid Free GR, отбелязва държавната агенция amna.
 
Миналата седмица двойка от Великобритания, в която и двамата са били ваксинирани, обяви пред вестник avgi.gr, че сертификатите им за ваксинация не са били признати от приложението Covid Free GR и че не им се разрешава да влизат на закрити места.
 
Въпреки че сертификатите им бяха разпознати на входа на летището, при опит да влязат на шест закрити места в град Солун, документът бе обявен за „невалиден“.
 
Сигнали за подобни случаи има и от други туристи на островите, отбелязва вестникът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
N преди 2 години
1984!!!
12
1
 
24
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
Просто не е истина, каква диктатура и шизофрения само.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клекни! Стани! Легни! Прррдни! Спазваме! Спазваме! Спазваме! А финансите ви се топят.
10
0
 
16
 
! Отговори
Ам гъл преди 2 години
Психотрилър Сезон 4"Без Мозък ". To be continued.
9
4
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Ей писна ми от деебилни като теб,дето не правят разлика между заразен и болен,и не ЧУХА,че ваксините не пазят от заразяване,а от тежко боледуване с тръба в гърлото и пак не е на 100%!!!!
8
2
 
21
 
! Отговори
До Тялото преди 2 години
Не е същото изобщо. Щеше да е същото ако ваксинираните срещу полио и дребна шарка масово се заразяваха въпреки ваксината, което не е вярно. Така като гледам ваксините срещу ковид не предпазват пи никакъв начин, а дори напротив, във ваксинираните държави броят на заразените стремглаво расте.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки че сертификатите им бяха разпознати на входа на летището, при опит да влязат на шест закрити места в град Солун, документът бе обявен за невалиден. Защото в ваксините има наномаркер и отчита фалшивата от истинската ваксинация.ще ви светне на някои скоро ама ще е късно защото вече сте устройства!
6
7
 
6
 
! Отговори
Байкор преди 2 години
До тялото, *** когато това влезе в задължителния имунизационен календар тогава ще се ваксинирам.
5
24
 
6
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
До ДокИ какво толкова се случва? Каква точно конспирация? Или си ваксиниран, или ходи да се разболееш щом смяташ, че няма стращно и влизаш навсякъде. Може цял живот да не се ваксинираш и да си караш всеки щам. Нали твърдиш, че няма страшно. Твое право.Ако децата ти не са ваксинирани за полио, и дребна шарка почти няма да има детска градина в която да ги пуснат. Същото е. Имаш избор и този избор си има своите последствия и в двата варианта.
4
0
 
30
 
! Отговори
Пепи - програмиста преди 2 години
Тоя ковид 19 като се замислиш е перфектен . Не те пускат на кино на ресторант на бар на места с много хора . Пускат те да бачкаш и да си ходиш у дома.Ама така не се харчат пари .
3
3
 
50
 
! Отговори
Док преди 2 години
Хора, това сериозно ли се случва? Това дори не е безумие, няма измислена дума за такава ситуация. Ако преди две години ми бяха казали, че ще падат атомни бомби повече щях да повярвам, отколкото, че ще се случва подобно нещо. А преди година подобно развитие на събитията си беше абсолютно в теория на конспирацията. А ето че стана реалност. Незнам на кой бог да се моля в БГ да не настане подобен гнет.
2
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ела им го кажи на властите тук в Гърция :)Иначе всички таверни на открито се пукат по шевовете.
1
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези ресторанти, кафенета и барове всеки умно мислещ собственик, няма нищо да изисква, за да може да си има оборот, тези въпросни ресторанти, кафенета и барове не са собственост на правителството, че да разполага с тях кво може и кво не, защото тези ресторанти, кафенета и барове също имат живот и са отворили тези ресторанти, кафенета и барове именно за да изкарват пари а не да им ограничават клиентелата