Директорът на Shell с прогноза за ЕС: Чака ни тежка зима

Може да се наложи ограничаване на потреблението на енергия
15 юли 2022 07:22, Нели Христова
25
Директорът на Shell с прогноза за ЕС: Чака ни тежка зима
Снимка: БГНЕС

Директорът на Shell предупреди, че тази зима във Великобритания и Европа може да се наложи ограничаване на потреблението на енергия, ако Русия спре доставките на газ.

Бен ван Бюрден прогнозира "тежка зима", след като нашествието на Владимир Путин в Украйна накара европейските държави да се помъчат да складират природен газ за предстоящите студени месеци, пише „Дейли Мейл”.

Това доведе до повишаване на цените за потребителите и предприятията, което задълбочи кризата с разходите за живот.

Газопроводът "Северен поток 1" от Русия към Западна Европа е затворен за ремонт за десет дни.

Ако той не бъде отворен отново, както се опасяват някои, ЕС може да се затрудни да изпълни целта си да запълни 80 % от капацитета на хранилищата си до 1 ноември. Запасите са запълнени на 62,6 %.

Ван Бюрден заяви на конференция на индустрията в Оксфорд: "Зимата в Европа ще бъде наистина тежка. Някои страни ще се справят по-добре от други, но всички ние ще се сблъскаме с много голямо увеличение на цените на енергията".

Той заяви, че в най-лошия случай Обединеното кралство и Европа ще трябва да "рационализират сериозно" потреблението си на енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
3
 
! Отговори
Сам си го правиш преди 1 година
Ако сма си прережеш клона - падаш на земята.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искате да се откажете от руски горива и това не е проблем, готови сте, имате заместител, но ако Русия ги спре това се превръща в голяма драма?
19
1
 
12
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
ДО Директора на Шел - амииии бъркаш сЪ...Киро каза, че гоним икономически рекорди и аз му вярвам безрезервно, щото той нико не лъже...мдааа
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най калпавия бензин съм зареждал от Шел. Шех да си счупя колаътаъ , то свещи то филтри то майстори . Накрая смених бензиностанцията и всичко е точно.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..до 13...ами ти живееш точно като прасето ти...само за едното плюскане...
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..точно пък от шел да плашат с тежка зима...мениджърите им получават милионни бонуси всяка година...
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали ше има сгъстен демосратичен краварски гас а и от азербеджан щели да задоволят ЕС уж. Сега разбрахте ли, че Руския гас покрива над 60% от нуждите на ЕС а не 30% както се пъчеха радни евроатлантици
14
0
 
24
 
! Отговори
От града преди 1 година
Стига сте говорили глупости,единия имал прасе,другия дърва.... Не разбирате ли,че ако останалите са зле и вие ще се сте така,що за тъпо разсъждение. Като няма енергоносители,няма и производство,няма и икономика, ама на вас не ви пука.,..имате дърва и зимнина.....не може да сте толкова ограничени в мисленето,или може
13
3
 
13
 
! Отговори
До стария Джо преди 1 година
Значи ние от града ще ти дойдем на гости с преспиване,само докато ти изядем зимнината и прасето....щото то гладен не се стои. Искам да кажа,да не се радваш много,както имаш утре може и да нямаш.....
12
6
 
9
 
! Отговори
Стария Джо преди 1 година
Я си складирам дърва, ракия и зимнина у мазето. Прасето ми е вече 150 кг и никакви цени на газа не могат да ме съсипят. С 12 соларни панела и почти съм отхвърлил и електричеството. От магазина си купувам само хляб и нещо сладко, а бензина ми е необходим само ако се наложи да ида до града
11
2
 
38
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
Стига с тия икономии ,аз съм на 40 г. и от както се помня,все трябва да правим икономия на нещо си.... И за какво? Да може европейците да си купуват нови коли,дрехи,скъпи почивки и т.н. За българите само икономии....
10
3
 
12
 
! Отговори
Ну, погоди преди 1 година
Закусвам със санкции. Искам още санкции. НО ВИЕ МИ ПЛАЩАЕ ДА ЗАКУСВАМ.
9
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се научим да живеем с по-малко. По-малко пари, по-малко шофиране, по-малко плюскане, по-малко купуване на излишни неща. И най-важното: по-малко глупости да правим. Няма да умрем от по-малко, стига да имаме достатъчно акъл. Другото ще се оправи.
8
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото предстои и никой не може да го предотврати. Сваляйки правителството, ние само го утежнихме.
7
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със санкциите си срещу Русия - отрязаха клона, на който седят.Никой не санкционира САЩ по време на войните в Близкия Изток - значи може. Но сега заради богати политици - страдат обикновените европейци.
6
0
 
31
 
! Отговори
9 преди 1 година
Че то не ти трябва да си експерт да стигнеш до такъв извод...аз откога го разправям,че зимата ще е интересна.,.
5
4
 
39
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ТРИТЕ ГАЗОПРОВОДА КЪМ ЕВРОПАТА СТОЯТ ПРАЗНИ , РУСКИЯ ГАЗ ПОТЕЧЕ С НАМАЛЕНО КОЛИЧЕСТВО И УМНОЖЕНИ ЦЕНИ КЪМ АЗИЯ !!! А ГОЛЕМИЯ ПОДАРЪК НА РУСИЯ ЗА МЕРКЕЛ И ГЕРМАНИЯ ,,СЕВЕРЕН ПОТОК 2 " АМЕРИКАНЦИТЕ ГО БЛОКИРАХА !!! ТОЛКОВА Е ЛЕСНО ??!! ИЗГОНЕТЕ БАЙДЪНЧО И СИ ПЛАТЕТЕ ДОСТАВКАТА НА ГАЗ !!! А ЕВРОПА ЗАПОЧНА ДА СЕ ОСЪЗНАВА КАКВО Я ЧАКА С ТЕЗИ: ИЗГОНИХМЕ КИРЧО , ЗАМИНА СИ БОРЧО , ВЧЕРА ИТАЛИАНЕЦА ДРАГИ , ОНЗИ ДЕН ЕСТОНКАТА , УТРЕ ГЕРМАНЕЦА ШОЛЦАТА .... !!! ПРОЧЕТИ ИНТЕРВЮТО НА СТИВ ХАНКЕ !!!
4
2
 
45
 
! Отговори
Антон преди 1 година
Стига бе! Не може да бъде! Тези същите нали ни обясняваха че имало алтернатива на руския газ, сащ щели да помагат с втечнен газ и т.н. Всъщност блатото западна европа не ме вълнува, важно е ние да сме добро. Лошото е че заради техните глушави решения и ние ше стоим едновременно на студено и ще плащаме много. Обаче имаме перки и панели. Ахахаха, поне хората ще разберат какво *** са в ес
3
7
 
43
 
! Отговори
Ура преди 1 година
Да му мислят европейците. Св св кирил и асен вкараха евтиният азерски и скока за юли беше само 45%. Отделно танкерите от САЩ идват да ни спасят. Горива не ни трябват след успеха на завода за ел коли в Ловеч. Светлото бъдеще на промяната.
2
2
 
10
 
! Отговори
УчудЕна преди 1 година
Ам'чи ко от туй?!