Гърция с призив за България и Румъния

Настоява двете страни да влязат в Шенген
13 яну 2023 21:40, Росен Стойчев
22
Гърция с призив за България и Румъния
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция настоява за незабавно приемане на България и Румъния в Шенген. Това обяви гръцкият представител Нотис Митаракис, който е на посещение в Австрия, съобщи Катимерини.

Австрия и Нидерландия се противопоставиха на разширяването на Шенген.

Още по темата
Гърция настоява, че добавянето на двете държави към свободната зона е от интерес на цяла Европа.

Гръцкото правителство е отправило призив и до шведското председателство на ЕС бързо да се вземе решение за разширяване на пространството.

Гърция изцяло подкрепя присъединяването на България и Румъния, които са спазили всички условия за това.

Това ще допринесе и за развитието на икономическите партньорства в групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: БългарияГърцияпризив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички Балкански страни трябва да следват примера на България.Да налагат вето на всеки съсед докато не приеме историческата истина на държавата,която е влезнала първа.При тези обстоятелства,ние трябва да приемем Гърция за вариянт.Това означава,че всички сме Елини по произход,църквата е Гърцка итн. ВЕТО да налагат Гърците на всички.Да поискат Историческа комисия за всички Балкански държави и докато не си направят историята като в Гърция,нищо за другите,даже да излизат от ЕС.А Василий е герой
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютна лъжа е че сме приели Гърцкия вариянт на историята.У нас историята е политическа пропаганда и голяма част е лъжа и манипулация. В кой наш учебник ще прочетеш за предизвикания глад в Гърция от който умират над 100 хиляди деца по време на втората светова от нашата армия заедно с Германската.В кой Български учебник ще прочетеш за убитите над 100 хиляди цивилни(включително деца и възрастни) от нашата армия в Гърция по време на втората светован война?Много са лъжите
13
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 1 година
Ние сме приели гръцките тълкувания за историята, дори и в наш ущърб. Гръцката историография не разглежда България като враг н.1 в региона. Такъв е Турция. РСМ от друга страна нас ни смята за най-голямото зло. Те имат комплекси към нас, за разлика от гърците. И не на последно място гърците не ни смятат за потенциална военна заплаха, по ред причини.
12
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция защо не поиска историческа комисия от ЕС за влизнаето ни в Шенген и Еврозоната на и защо не поиска вето?Може да поиска извинение и репарации за втората световна война от Нас.Да следва примера на Българския политик и да наложи вето ,докато не приемем тяхната историческа истина и така да се направи Балкански Исторически цикъл на вето.Както Ние наложихме Вето на Македония,Гърция може да направи същтото с нас.Гърция като Европейска държава има право на това.
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така трябва да действат съседите.А не като Ние да налагаме вето!
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имахме политици, а не мижитурки... Може би щяха да напомнят на холандците за апартейда и как са експлоатирали черните до 1990. Как цялата им хазна е тъпкана с южноафриканско злато и диаманти. Такива са ги вършили там, че Тато и Чаушеску са ангелчета в сравнение с режима на бурите. И австрийците много-много да не скачат, че забравиха бързо за оня комплексар със смешните мустачки. Или поне ако им стиска да се разходят нощем от 19 до 22 квартал във Виена без речник и охрана. Лицемери скапани!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добре е балкански Шенген, за ЕС Балканите са втора ръка!
8
1
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Гърците си гонят интереса свързан с пристанищата. Въпроса е защо ние не се възползваме от географското разположение на страна? Две-три карго летища ще раздвижат доста нещата в стокообмена с близкия изток, Индия и Китай.
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако влезем в Шенген , Гърция ще е победител. Голяма част от стоките и морски карго транспорт ще се обработват на техни пристанища. Прави са да ни подкрепят!
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България и Рунъния са челенове от 15 години и оставянето им извън Шенген бе срамно и позорно за ЕС решение.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аа а какъв е дългът на гърци - напишете го де
4
8
 
24
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Браво, на Гърция 100 % европейска държава.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС трябва да приключи с Австро-Нидерландския егоизъм и да гледа интреса на ЕС като единица.
2
9
 
17
 
! Отговори
Някой към 1 преди 1 година
Съгласна съм, че е болен съюз, но не съм съгласна за Русия. Да си оправим първо къщата като първа стъпка пък после ще се мисли за приятелства. Най-вече оградката мизерна да стане стабилна и без Шенген на този етап. На мене ми е нужен повече от на всички, но мисля, че ще бъде още една вреда за България на този етап. Нещото в такива времена което трябва да го има е границите. Затова мисля, че и техният Шенген е грешен и допринася за миграцията и наркотиците
1
33
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
късно е либе, масово решихме да се махаме от тоя болен съюз и да стоплим отношения с русия