Гласът на Валя Балканска ще се извиси в Долен

Певицата се включва в Zenith Fusion Festival
23 юни 2016 18:51, Александър Попов
2
Гласът на Валя Балканска ще се извиси в Долен
Снимка: Булфото

Валя Балканска и гайдарът Петър Янев ще вземат участие в първото издание на Zenith Fusion Festival, който стартира този петък (Еньовден) в село Долен и ще продължи до 26 юни.

Двамата музиканти ще импровизират на една сцена с турската музикална легенда Мисирли Ахмет, прочутия акордеонист Петър Ралчев и вокалната експериментаторка Светлана Спаич.

Другите участници в концертната програма са диджейският колектив Rebel Up! от Белгия и Холандия, Gypsy Box от Мексико, а от българска страна пристигат групи, които са спечелили международно признание и известност с иновативния си поглед върху българския фолклор - Oratnitza, Kottarashky & The Rain Dogs, Тъпани и гайди и Мерудия.

Освен музиката в амфитеатъра на селото, Zenith Fusion Festival предлага на гостите интересна дневна програма с виртуални изложби, уроци по гайда и народно пеене, музикален мастър клас, работилница по анимация, кино прожекции и лекции по билкарство.

Основният фокус на фестивала са инициативите, които успешно създават и следват съвременните модели за запазване и регенериране на културното наследство.

В първото си издание Zenith Fusion Festival избра бутиковия формат с ограничен брой билeти. Ценните тридневни пропуски вече са разпродадени, но поради големия интерес организаторите пускат еднодневни билети на цена от 50 лева. Вход свободен за деца под 12 години. Децата на възраст между 12 и 18 години ще влизат на половин цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
0
 
! Отговори
! преди 7 години
Валя не може вече да пее . Само се излага. Няма го вече нейния глас.....трябва да знаеш кога да спреш да не ставаш за смях