В Черна гора: Феновете на Левски са сред най-крайните в Европа

Едно от най-популярните издания в страната припомни всички скандални изцепки на "сините" ултраси
28 юни 2017 19:52, Веселин Коларов
9
В Черна гора: Феновете на Левски са сред най-крайните в Европа
Снимка: Bulphoto.com

Една от най-популярните медии в Черна гора – Vijesti, отделя сериозно внимание на феновете на Левски. Причината за това е утрешния мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа между "сините" и Сутиеска. Срещата ще се играе на стадион "Георги Аспарухов" от 20.00 часа и може да се проследи на живо в Gol.bg.

 
За нея Сектор "Б" на "Герена" е затворен заради наказание и по този повод Vijesti излезе с материал за сините ултраси и ги определя като "едни от най-крайните" в Европа. В него са споменати всички расистки прояви на феновете на Левски и се допълва, че санкцията значително ще облекчи черногорците. "Списъкът с инцидентите е дълъг. Клубът е глобяван многократно от БФС и УЕФА, а привържениците му са известни като екстремно десни и са тясно свързани със запалянковците на римския Лацио", се допълва в статията.
 
В нея не е подмината и случката от 2012 г. когато Левски прие босненския ФК Сараево на "Герена". На трибуните беше издигнат транспарант, който вбеси гостите до краен предел. Той гласеше: "Ратко Младич и Аркан ви е**а, а сега на ред сме ние!". "През октомври 2013 г. феновете на Левски предизвикаха безпрецедентен скандал", пише още вестникът. "Те нахлуха на пресконференцията, на която се представяше новият треньор, настоящият такъв на Динамо Загреб, Ивайло Петев. Пред телевизионните камери той беше съблечен и изгонен по брутален начин. Причината за това е фактът, че Петев е поддръжник на големия съперник ЦСКА", е обяснено в материала, след което той продължава по следния начин:
 
"Година по-късно в домакински мач с Лудогорец от местния шампионат, феновете издигат плакат с надпис: "Кажете ДА на расизма", като отговор на мотото на УЕФА да прекрати подобни изблици по стадионите", завършва материалът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Левски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
реално преди 6 години
Нека бие Левски ПФ враговете, ако може де, от полза е всяка точка за ранглистата. Ама, нещо ме е страх, че и Сутиеска дето е 2 класи по-слаб ни набутаха един гол.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайни... колко да са крайни? Просто провинциалисти с комплекси-това са подуянските жители.
5
1
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Пожелавам успех на всички български отбори, които играят в международните турнири! А ултрасите, независимо дали са сини, червени и т.н., няма да коментирам... всички знаем какви са!
4
1
 
3
 
! Отговори
А за Левски преди 6 години
заслужено отпадане в първи кръг.
3
3
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
хората от крайните квартали са крайни...дупки на кавала. и е крайно време да си платят вересиите към нап.
2
1
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До ЦСКА1.29 5.00 8.50Като си тарикат изкарай пари, или ти не стиска!?
1
5
 
4
 
! Отговори
ЦСКА преди 6 години
Успех на Сутиените утре!!!