Херо разкри целите в Лудогорец и поиска нови играчи

"Судува не ме притеснява", заяви новият треньор на шампионите
14 авг 2017 15:37, Веселин Коларов
5
Херо разкри целите в Лудогорец и поиска нови играчи
Снимка: Bulphoto.com

Ръководството на Лудогорец, в лицето на спортния директор на клуба Методи Томанов, представи официално днес Димитър Димитров-Херо за нов треньор на отбора. 

Лично трикратният шампион с ЦСКА Томанов е водил преговорите с Херо и го е убедил да поеме тима от Разград. Бургаският специалист ще работи в екип с помощниците си Петър Колев и Георги Чиликов.
 
"Доволен съм, че подписах договор с Лудогорец. Всички знаем какво е нивото на този клуб. Целта пред отбора е шампионската титла и участие в груповата фаза на Лига Европа. Отборът се нуждае от нови попълнения, за да може да бъде освежен. Ние ще търсим играчи в процес на работата", заяви Херо на пресконференцията.
 
Той добави, че не се притеснява от съперника в плейофите на Лига Европа Судува. В четвъртък шампионите посрещат литовския отбор в първи мач. Той започва от 21.30 часа и ще може да се проследи на живо в Gol.bg. "Судува не ме притеснява. Вярвам, че ще се представим на ниво и ще постигнем целта си. Под мое ръководство Лудогорец ще играе атакуващо. Аз съм привърженик на нападателния футбол", каза още Херо.
 
Димитров започва кариерата си на треньор в Нефтохимик през 1985 г., където 12 години води различни формации. През 1997 г. поема Литекс, а година по-късно е назначен за национален селекционер на България. Именно под негово ръководство "лъвовете" постигат един от най-престижните резултати в историята си - 0:0 срещу Англия на "Уембли" в европейска квалификация на 10 октомври 1998 г. След като напуска националния отбор Димитър Димитров се връща в Литекс, а след това води Левски, Велбъжд (Кюстендил), Локо (Пд) и Нафтекс. 
 
Първият чуждестранен отбор на треньора е Ал Насър от Саудитска Арабия. Димитров остава в азиатския тим година. След като напуска през 2005 г. той се връща в България, където поема Черноморец (Бургас). През 2009 г. Димитър Димитров отново става наставник в чужбина, след като е назначен в руския Амкар (Перм), с който участва в турнира Лига Европа. След това Димитров се връща в Саудитска Арамия, където води Кадисия сезон и половина. 
 
През 2011 г. Димитров става треньор на Черноморец (Бургас), където остава до 2014 г. От 2015 г. до съвсем скоро Димитър Димитров бе наставник на казахстанския Иртиш (Павлодар), с който това лято участва в евротурнирите и отстрани българския Дунав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
хххл преди 6 години
Лудогорец е пагубен за Българския футбол.Като концепция е добра за олигарха Домусчиев и то печеливша концепцияза сметка на развитието на Българския футболНе ме интерисуват а още повече собствениците които ликвидираха БМФ и Варненска корабостроителница производители на дрога
3
1
 
12
 
! Отговори
Varnenec преди 6 години
,,Под мое ръководство Лудогорец ще играе атакуващо.''А не бе Лудогорец играе дефанзивно.Просто кажи че се запазва схемата на игра.И каква полза от смяната на треньора.Тая смяна се е готвила и говорила,още преди 1- 1.5 месеца.За това Накрая човека си подаде оставката.Ти се преби да му идваш на мачовете да гледаш отбора.А благодарение на този треньор постигнаха много.Ама къде ти уважение в България.Не е като в Англия ,Фърги и Венгер които направиха над 20 години в отборите си
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му осигурят Неймар и Меси и готово!Като го знам ,какъв нервак беше,не съм голям оптимист!Дано е поумнял с възрастта!Все пак,успех!
1
2
 
16
 
! Отговори
Разбирачо преди 6 години
Ако толкова им се е приискал бг тренер от Казахстан правилното име е Мъри Стоилов.