Жените имат нужда от повече сън...

...защото през деня извършват повече дейности наведнъж
26 яну 2010 15:35,
126
Жените имат нужда от повече сън...
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Умората, изглежда, се е превърнала в отборен спорт за модерните двойки.

Често мъжете и жените спорят около темата за това кой спи повече, по-дълбоко и кой има повече задачи през деня.

Липсата на сън засяга преценката, креативността и пречи на жените да използват максималния си потенциал.

Но от скоро проведени изследвания във Великобритания става ясно, че жените имат нужда средно от още 20 минути нощен сън, посочва британският таблоид  Daily mail.

Това се дължи на факта, че през деня жените извършват повече дейности наведнъж, поради което мозъкът им има нужда от допълнителна почивка, за да се възстанови.

Мозъкът на жените е различен от този на мъжете и е по-сложно устроен, посочват учените.

Освен това сънят при жените е по-лек и те се будят при най-лекия шум и им е много трудно да заспят, след като веднъж са се събудили.

Всички жени са много чувствителни към определени думи, които носят определен емоционален заряд именно за тях.

При прошепването им те може лесно да се разбудят, както и ако чуят бебешки плач.

Резултатите от изследване на учените в американския щат Северна Каролина показват, че жените се оплакват по-често от недоспиване.

Известно е, че сънят им страда както в периода на бременността, така и след настъпването на менопауза. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
KJKJ преди 14 години
GLAVNIQ MOZAK NA MAJETE E V PANTALONITE IM OT TAM NATATAK BEZ KOMENTAR
112
1
 
0
 
! Отговори
друга българка преди 14 години
Мъжете и жените са различни - няма спор.Мозъците им работят различно,но това не означава,че единия тип е по-добър от другия !Трябва да има разнообразие в природата.Ако сме еднакви в мисленето и действията си,защо има два пола,тогава ? А по въпроса,че жените нищо не са изобретили. Ами през вековете те са раждали деца,отглеждали са ги,готвели са и са се грижили за домакинството.За да може мъжа да има време да чете и се развива ! Ако с епоставят при равни условия,жените постигат повече от мъжете!
111
0
 
0
 
! Отговори
Соня преди 14 години
Ха,ха,ха ! Разбира се,че можем да заченем сами и да родим сами !!! А вие без жени,какво ще правите ? Как се продължи човешкия род ?
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
109,май и ти нямаш мозък!
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жените искат да са месо, а една от основните характеристики на месото е че то няма мозък :)http://noncho.blog.bg/drugi/2009/11/16/meso.437118
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е колко нещастни и самотни мъжемразки има тук да плюят по мъжете!
107
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
ох, не, наистина вече съжалявам за грешките- пеницилинът е изобретен от мъж, а опитите са правени от жена!!!
106
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Уточнение- за пеницилина не казвам, че е изобретен от мъж, а че много от първите опити са правени от жена, благодарение на които се е подобрило знанието за него и начините за ползване.
105
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Не съм казала, че са само тези изобретенията, за да твърдиш, че са капка в морето. Много повече са. За Англия ако почнем- много може да се изкаже! Жената си има власт, без значение под каква форма е. Защо също така слагаш толкова много жени под един знаменател? Ето това е най-дразнещото. Не отричам, че има достатъчно кифли по света, но това важи и за мъжете. Ярък приемр за мъж-*** са 95% от изказалите се тук.
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мда, както казвам - капка в морето!Сега се замисли защо 90% от жените не им пука!!А и пеницилина, доколкото знам не е открит от жена, ама айде!И каква е власта на кралицата, че Англия вече отдавна не е принципа един човек една власт!Същия пример е Япония дето имат император, ама той е някаква невзрачна фигура в политиката в собствената си страна, какво остава за международната арена!!
103
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Явно започвм и да се ядосвам, защото съм написала интравенен катетър....
102
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Не съм казала, че съм споменала всички. А за Англия- министрите се менят, но кралицата не. Повярвай ми, тя си има своята власт. Това, че ти не знаеш каква е, е друг въпрос!
101
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Не са 140 а по-малко от 100! И за тези години сме изобретили например чистачките за колите, интравеният катетър, жена е направила първата система на сателит за наблюдение(нещо като космически телевизор), после използвано в новите телевизори, автоматичната съдомиялна, са онази жена Ада с компютърния софтуер чувал ли си? Жена е изобретила оптична система за роботи, коректорите , опити с пеницилин... И още колко!
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И въпреки това политиката на тези държави се ръководи от мъжете, проучи как седявт нещата с техните системи - Англия например е конституционна монархия т.е. кралицата няма никаква власт тя е във премиер министъра(Гордън Браун)!!Макар и Англия да е имала такава - Маргарет Тачър!!Пропусна например и Аржентина, там президента също е жена!!ама в крайна сметка - една капка, море не прави!!Затова и Жана Дарк и Мария Кюри са единици!!!
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е, добре значи са минали към 140 години, някъде!Не сте ли свободни вече!!Тогава какъв е проблема, има толкова примери за компании които съществуват от относително кратко време, а са вече толкова печеливши, примерно Гугъл!!Защо жените я нямате тази амбиция?Причината вече НЕ ВИ Е липсата на свобода!!!
98
0
 
0
 
! Отговори
савов преди 14 години
Абе излишна тема за спор.За жените кухнята и деца да раждат и гледат по вечко.За това стават само!
97
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Това, че ти не знаеш какво за изобретили си е твой проблем. За политиката се уточни дали за България говориш или в световен мащаб. Защото ако не си забелязал Великобритания се управлява от жена и то отдавна. Не съм чула да не я искат. В момента Германия се управлява от жена. В САЩ от много години, макар и все още да няма жена-президент, винаги е имало жени на високи ръководни постове, които си вършат перфектно работата. Индия тачи една жена за малкото погрес, който са направили...
96
0
 
0
 
! Отговори
Марита преди 14 години
До 94: Кога ги преброи тия 200 години право на избор? Че то мъжете нямат от толкова време. Ти да не пишеш от 22 век? Защото избирателното право на жените се появява между двете световни войни, и то само за омъжени, а в някои държави, Швейцария, ако не ме лъже паметта, чак през 70-те г. на 20 век.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В топ 100 на милиардерите колко са жените!!Всички гигантски комапнии и корпорации се напрактика се управляват от мъже!!Защото съжалявам, ама мъжките амбиции са обикновенни доста големи, НО съсредоточени!!Биология, какво да се прави!!Компании като Майкрософт, Интел, особенно Ейпъл в последно време, все разни които дърпат напред нови и нови приспособления, с които ти например си вършиш ежедневните дейности!!
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еми погледни ситуацията - от 200 години насам имате право да избирате кой да ви упавлява, имате лична свобода(като не считаме абските страни), имате всички условия, и въпреки това нещата си стоят по старому - вие си избирате лесните начини, или пък работите такива работи които не водят до прогрес!Нали не мислиш че финансите, банкерството и тез подобни, всъщност развиват нещо!За наука говоря - дори 200 години по-късно мъжете са пак тези дето вървят пез мрака!!